Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2010, 23:12:15
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Zalmoxis_Nemuritorul Vezi mesajul

In ceea ce priveste proiectele, dau cateva posibile exemple ce imi vin in minte spontan:

- Actiuni de misionariat in comunitatile de etnie rroma. Crearea unor structuri religioase si mentale crestine pentru aceasta etnie.
- Construirea de adaposturi pentru saraci si pentru cei oropsiti de soarta. Implicare mai activa in problema copiilor strazii.
- Actiuni de misionariat la marginile societatii, lucru cu prostituatele, cu infractorii, etc.
- Crearea unor centre pentru tinerii crestini sau cei interesati de crestinism unde acestia sa se intalneasca, sa discute, sa participe impreuna la activitati constructive (dupa parerea mea, ASCOR-ul e o societate inchisa, departe de a raspunde la aceste necesitati).
- Crearea in jurul fiecarei parohii a unor centre de ajutor reciproc financiar. Crearea unui sistem de "ajutor de inmormantare oferite familiilor sarace", etc.
- Posibilitati de intr-ajutorare a femeilor aflate in situatii dificile si care ar putea fi predispuse spre a face avort. "Nu iti trebuie copilul, da-l in mana noastra sa il crestem".

"Pe saraci ii veti avea MEREU" ne povatuieste Hristos

Sub nici o forma resursele materiale nu trebuiesc irosite NUMAI pe actiuni caritabile. Priveste ce se intimpla in Africa..le dai pina nu mai pot, termina resursele ca niste lacuste, se umfla de proteine, sum impulsul animalic IAR fac copii si..tot asa... ciclul iar se repeta...deci cu mare grija

Suntem prea mici si neinsemnati pentru a intelege rolul marilor catedrale europene, de exemplu.
Cea de la Chartre de ex se stie ca a influientat intreaga civilizatie crestina a Europei si continua sa aibe prin felul mistic-esoteric in care a fost construita( de neinteles pentru noi astia cei mici).
CEI care au construit-o au ramas anonimi!

Last edited by andreicozia; 27.02.2010 at 23:14:45.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 23:20:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
"Pe saraci ii veti avea MEREU" ne povatuieste Hristos

Sub nici o forma resursele materiale nu trebuiesc irosite NUMAI pe actiuni caritabile. Priveste ce se intimpla in Africa..le dai pina nu mai pot, termina resursele ca niste lacuste, se umfla de proteine, sum impulsul animalic IAR fac copii si..tot asa... ciclul iar se repeta...deci cu mare grija

Suntem prea mici si neinsemnati pentru a intelege rolul marilor catedrale europene, de exemplu.
Cea de la Chartre de ex se stie ca a influientat intreaga civilizatie crestina a Europei si continua sa aibe prin felul mistic-esoteric in care a fost construita( de neinteles pentru noi astia cei mici).
CEI care au construit-o au ramas anonimi!
Nu Cozia , nu meritam nimic ! ! ! ROMANIA sa ramana asa cum e , doar cu adaposturi pentru caini , cu adaposturi de zi si de noapte pentru aurolaci si oamenii strazii , cu orfelinate , cu ospicii , cu baruri , cazinouri , cu fetite pe centura si cu-n Parlament Luxos ! B.O.R. ar trebui desfintat , Patriarhul judecat si condamnat . . .Asta vreau romanii de bine !
Vechi 27.02.2010, 23:45:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Unhappy Avem voie sa judecam, nu sa si condamnam.

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu Cozia , nu meritam nimic ! ! ! ROMANIA sa ramana asa cum e , doar cu adaposturi pentru caini , cu adaposturi de zi si de noapte pentru aurolaci si oamenii strazii , cu orfelinate , cu ospicii , cu baruri , cazinouri , cu fetite pe centura si cu-n Parlament Luxos ! B.O.R. ar trebui desfintat , Patriarhul judecat si condamnat . . .Asta vreau romanii de bine !
Pentru ce atatia bani aruncati pe proiectul asta, cand Hristos spune clar:

41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau;
43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat.
44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut.

Aveti sute de milioane de euro? Faceti cele bineplacute Lui Dumnezeu cu banii astia, ajutati semenii care fac foamea sau n-au unde sa doarma, dati sansa orfanilor sa-si cladeasca un viitor, nu ridicati catedrale care sa va satisfaca grandomania si mandria si setea de slava desarta! Acum, cat mai e vreme...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2010, 23:51:49
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Judeca domnule greselile tale, faradelegile ce le faci !

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Pentru ce atatia bani aruncati pe proiectul asta, cand Hristos spune clar:

41. Atunci va zice și celor de-a stânga: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui.
42. Căci flămând am fost și nu Mi-ați dat să mănânc; însetat am fost și nu Mi-ați dat să beau;
43. Străin am fost și nu M-ați primit; gol, și nu M-ați îmbrăcat; bolnav și în temniță, și nu M-ați cercetat.
44. Atunci vor răspunde și ei, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând, sau însetat, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniță și nu Ți-am slujit?
45. El însă le va răspunde, zicând: Adevărat zic vouă: Întrucât nu ați făcut unuia dintre acești prea mici, nici Mie nu Mi-ați făcut.

Aveti sute de milioane de euro? Faceti cele bineplacute Lui Dumnezeu cu banii astia, ajutati semenii care fac foamea sau n-au unde sa doarma, dati sansa orfanilor sa-si cladeasca un viitor, nu ridicati catedrale care sa va satisfaca grandomania si mandria si setea de slava desarta! Acum, cat mai e vreme...
Sa nu fim ipocriti domnule Florin ! Ai impresia ca anularea construirii Catedralei va rezolva problema foametei ? Mari bezevenchi suntem !
Vechi 28.02.2010, 00:03:40
CRIS2010
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sa nu fim ipocriti domnule Florin ! Ai impresia ca anularea construirii Catedralei va rezolva problema foametei ? Mari bezevenchi suntem !
Suntem ceea ce suntem si ne meritam soarta , ne dam singuri in cap , ne sapam singuri biserica , manjim singuri B.O.R. , Sfantul Sinod ! Rad si curcile de noi nu numai ateii , ereticii. . . Suntem niste lozincari precum d'ul Florin. Ne dam mari intelepti, mari credinciosi si suntem cei mai mari farisei . De se construia un bordel din banii astia, sunt sigur ca nu mai erau atatea discutii si ne vedeam de "credinta"noastra.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 01:32:59
ar14rai
Guest

Talking Solutie?

Ar fi de mare folos sa se vanda toate limuzinele cu care circula BOR azi.
Ar ajunge asa de o caramidutza pt noua catedrala, nu?
Si in rest... tot ce tine de lux.
Restul il dam noi, cei de pe forum, ok? (Daca o mai fi nevoie... :)))
Reply With Quote
Vechi 28.02.2010, 01:41:06
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ar14rai Vezi mesajul
Acest răspuns este o glumă , o concluzie sau o simplă miștocăreală de provincie ?
Vechi 28.02.2010, 23:09:43
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ar14rai Vezi mesajul
Ai pus punctul pe i. De ce adica la manastirea Cebza calugarii umbla cu VW Golf cand exista masini de doua ori mai ieftine cu care sa-si poata face treaba?! De ce aud de la preoti (neamuri) ca se plimba cu Lexus ultimul tip (de-alea de parcheaza singure)?

De ce sa nu spunem lucrurilor pe nume?

Cand am ajuns (cu totul intamplator, cu niste babete care m-au platit sa le duc) acum vreo 10 ani la biserica aia din Liteni/Suceava unde preotul deschide cartea pentru oricine plateste, l-am intrebat pe raspopit daca e corect ce face... Oare ce crezi ca mi-a raspuns? NU JUDECATI!!!!

Deci sa tacem din gura si sa ne vedem de pacatele noastre, ca nu e bine si NU AVEM VOIE nici sa ne gandim la pacatele popii, nu?!

Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 09:19:26
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CRIS2010 Vezi mesajul
Suntem ceea ce suntem si ne meritam soarta , ne dam singuri in cap , ne sapam singuri biserica , manjim singuri B.O.R. , Sfantul Sinod ! Rad si curcile de noi nu numai ateii , ereticii. . . Suntem niste lozincari precum d'ul Florin. Ne dam mari intelepti, mari credinciosi si suntem cei mai mari farisei . De se construia un bordel din banii astia, sunt sigur ca nu mai erau atatea discutii si ne vedeam de "credinta"noastra.
Te inseli. Clericii si ierarhii nostri fac de ras BOR, nu noi, cei care avem tupeul sa spunem in public neregulile pe care le vedem la ei. Dar asa a fost educat poporul: sa taca, sa ignore si "sa fie smerit". Halal smerenie.

Reply With Quote
Vechi 01.03.2010, 13:04:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Desi este cam offtopic...

Citat:
Te inseli. Clericii si ierarhii nostri fac de ras BOR, nu noi, cei care avem tupeul sa spunem in public neregulile pe care le vedem la ei. Dar asa a fost educat poporul: sa taca, sa ignore si "sa fie smerit". Halal smerenie.
Daca n-ati suferi de boala acuzatiilor imprecise si generalizatoare, poate ati avea dreptate pe undeva.
Avand in vedere ca nu prea sunteti ortodocsi, ma indoiesc ca vreti prin asta sa faceti un serviciu BOR.

Citat:
Morala era ca in loc sa iei o masina de 16.000 de euro, mai bine iei una de 7.000 de euro
Ce fel de masina sa cumpere de 7000 Euro?
Si un "Logan" daca il accesorizezi un pic trece de 8000 lejer.
Ca sa nu mai vorbim de costurile pe termen lung.

De unde stii tu exact ce fel de masina este cel mai potrivita pentru drumurile pe care le fac acei oameni?

De unde stii cu cat au fost cumparate de fapt? Dupa pretul de lista? De unde stii ca nu au fost cumparate cu 2-3000 Euro sub pretul de lista, ca sponsorizare din partea unui patron cu suflet crestin ortodox?

Lucrezi cumva pentru firma de unde s-ar fi putut cumpara masinile de "7000" si esti asa suparat?

Citat:
si diferenta o folosesti sa cresti un pic salariile preotilor de pe la sate care traiesc de azi pe maine.
Serios? Cati preoti ai cunoscut tu, care traiesc de pe azi pe maine?

Citat:
Ce sa-i mai spui unui astfel de om nerusinat? Ma intreb ce i-ai fi raspuns tu.
Nimic. De ce? Pentru ca n-ar fi folosit la nimic.

Citat:
Ajuta. Ignoranta se pedepseste pentru ca este un PACAT. Sa fii indiferent cand vezi pe fratele tau ca a luat-o pe aratura, asta inseamna pentru tine un comportament crestinesc? Cu atat mai mult cand e vorba de un "indrumator duhovnicesc".
Ignoranta TA se pedepseste. Esti sigur ca esti complet vindecat de boala ta?

Apropo de indiferenta, din ce mi-ai zis tu, ai sarit la gatul preotului care deschidea cartea.
Dar femeile alea care le-ai dus cu masina, cata munca de lamurire ai dus sa le convingi ca nu fac ce trebuie?

Despre asta n-ai suflat o vorba, ceea ce arata cam care este adevarata natura a intentiilor/problemelor tale, unde se centreaza de fapt sensibilitatea ta fata de problemele altora.

Citat:
Cat despre preoti, exista doua categorii:

- cei care considera preotia ca misiune si se comporta ca atare - tot respectul pentru ei, isi merita apelativul;
- cei care merg la biserica pentru bani si alte avantaje, exact cum mergem noi la lucru. Astia sunt popii - si nu poti sa spui ca nu exista tagma lor.

Sa nu generalizam.
Si relevanta faptului ca ai mentionat aceasta imparteala, mai ales pe topicul asta, care este?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului pentru ce? Robertworld Generalitati 320 02.11.2011 22:22:26
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41