![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Orcum ,despre sf Ioan Gura de Aur ce zici? Ai citit ceva din omiliile sale?Ce parere ai avut?
Cum este el privit de voi? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Mai sunt si alti Sfinti Parinti a caror viata si invatatura o consider demna de urmat. Personal (si cred ca majoritatea adventistilor gandesc la fel) nu am prejudecati in a lua tot ce este bun. P.S. Intrebarea nu era pentru mine. Daca se considera ca m-am amestecat fara voie, nu ma bagati in seama. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tare m-ai facut curios,ce va mai poate zice voua acolo,in plus fata de talcuirile date de acesti sfinti parinti,cu bogatia de intelesuri care cu greu ne-ar duce mintea pe noi,si in plus,prezentate si intr-un stil accesibil ca sa inteleaga tot omul. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ce avem in comun este studiul zilnic al Sfintei Scripturi (in mod sistematic, dupa lectiunile scolii de sabat sau dupa nevoia sufletului fiecaruia). Cat despre Sfintii Parinti, daca invataturile lor sunt in armonie cu toata Sfanta Scriptura, sunt apreciate. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar lectiile de scriptura cine le tine? exista un profesor? Interesant modul vostru de viata ,pe bune. Ma bucur insa si ca citesti din sfintii Parinti . Aceasta e o comoara care nimeni nu ti-o va lua. |
|
|
|||
|
|||
|
Se face si cu ajutorul unor carti de studii biblice (lectiuni). Spre exemplu, trimestrul acesta tema studiului este "Roada Duhului" (vezi Galateni 5:22,23). Aceasta se petrece in orele "Scolii de sabat". Dar, nimic nu este obligatoriu.
Si la libera alegere. La orele de serviciu divin mai mult se predica. Dar, se tin si seminarii pe anumite teme sau lectii de doctrina, etc. (separat de serviciul divin). Pastorii sunt cel mai des responsabili pentru tinerea de seminarii (depinde de tema). Multumesc pentru apreciere. In sensul celor spuse de tine, adevarata comoara cred ca este dorinta de a cunoaste. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E un lucru fundamental diferit. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
La fel si noi. Luam doar invataturile care sunt in armonie cu toata Sfanta Scriptura. Cat despre pastor pot sa-ti spun ca nu il consideram infailibil. Nu o data am vazut cum pastorului i se cereau explicatii despre unele afirmatii facute la amvon. Doar Sfanta Scriptura este norma de credinta, nicidecum afirmatiile pastorului. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 20:51:45 |
| BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 22:07:28 |
| Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 22:35:34 |
| Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 23:03:42 |
|
|