Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2010, 14:29:26
Samy02's Avatar
Samy02 Samy02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Sofia-78, iarta-ma ca te intreb , cunosti vreun om singur asa cum il descrii tu in mesajul tau?......
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 14:49:59
sofia_78's Avatar
sofia_78 sofia_78 is offline
Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Implicit

Vezi tu, de la vorba la fapta e cale lunga, si eu credeam ca iubesc si ca iert si ca nu judec, si dupa ce am facut ce mi-a spus parintele mi-am dat seama ca vazuse in sufletul meu ca eu nu iubesc cu adevarat, si nu iert cu adevarat si judec uneori, si-am vazut cum efectiv mi se usureaza sufletul aplicand iertarea asta descrisa si iubind cu adevarat, una e sa spun ca iubesc si alta e sa ma cercetez daca chiar iubesc, si cand stai sa analizezi si sa gandesti, eu, personal, mi-am dat seama ca iubirea e ceva foarte adanc, te misca in inima, e greu de explicat, dar pana nu te cercetezi pe tine insuti nu-ti poti da seama unde te afli in raport cu iubirea, iertarea, judecata sau mandria.. e greu de explicat in cuvinte ce simti dupa ce le aplici cu adevarat.
Vechi 03.03.2010, 14:56:46
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit si eu as vrea

Citat:
În prealabil postat de sofia_78 Vezi mesajul
Vezi tu, de la vorba la fapta e cale lunga, si eu credeam ca iubesc si ca iert si ca nu judec, si dupa ce am facut ce mi-a spus parintele mi-am dat seama ca vazuse in sufletul meu ca eu nu iubesc cu adevarat, si nu iert cu adevarat si judec uneori, si-am vazut cum efectiv mi se usureaza sufletul aplicand iertarea asta descrisa si iubind cu adevarat, una e sa spun ca iubesc si alta e sa ma cercetez daca chiar iubesc, si cand stai sa analizezi si sa gandesti, eu, personal, mi-am dat seama ca iubirea e ceva foarte adanc, te misca in inima, e greu de explicat, dar pana nu te cercetezi pe tine insuti nu-ti poti da seama unde te afli in raport cu iubirea, iertarea, judecata sau mandria.. e greu de explicat in cuvinte ce simti dupa ce le aplici cu adevarat.
Vai Sofia si eu as vrea sa am un duhovnic ca al tau sa stiu si eu cam pe unde stau cu iubirea aproapelui si cu judecata semenilor nu mai vorbesc de mindrie.
PS:multumesc de mesajele tale am invatat multe de luat aminte.
vp
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 15:53:44
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

oamenii sunt singuri deoarece nu mai exista corespondenti de calitate si prefera sa stea la o parte...cel putin unii ca mine..., iar tinerii sunt matginalizati din cauza babaciunilor care detin painea si cutitul...
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 16:24:54
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Oamenii sunt singuri pentru ca tin la singuratate, nu lasa loc in ei altora. Lumea tinde sa devina anonima si asta pentru ca notiunea de vecinatate nu mai are pentru multi, din nefericire, nici un sens.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 16:28:48
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

"Cine nu aduna cu Mine, risipeste". De-asta sunt oamenii singuri. Oricine iubeste sau iarta fara Hristos, iubeste sau iarta in van. La vreme de restriste, iubirea si iertarea - artificiale - dispar si omul ramane singur. Fara Hristos, de fapt, suntem singuri, doar ca suntem singuri impreuna.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 17:14:52
Aghioritul's Avatar
Aghioritul Aghioritul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2010
Implicit

Ideea de singurate este exclusa din Teologia Creatiei!
De ce? NU este bine sa fie omul singur pe pamant, sa ii facem ajutor pe masura. Si a facut Dumnezeu pe femeie
Deci omul nu mai este singur, ci in comuniunea cu familia sa! Omul nu este singur ci su sotia lui! Cu copiii lui! Lumea este comunitate, este pluralitate!
Omul singur este cel care nu este casatorit, dar este membru aceleiasi comunitati intemeiate de Dumnezeu...
Asa este monahul! Este singur, dar tot nu de tot, ca face parte dintr-o obste! Numai pustnicii/isihastii sunt singuri!
Singur se poate numi si acela ce nu are pe Dumnezeu! Dar satana ii da tarcoale... si incearaca sa fie al lui... Si pustnic sa fii, tot nu esti singur! Si cat de pacatos ai fi, Hristos nu pleaca de langa tine! Asteapta sa Il chemi in ajutor! Omul niciodata nu e singur, are Ingerul Pazitor! Are pe Sfantul ocrotitor al carui nume il poarta sau pe cel care il are la evlavie! si avem si promisiunea Domnului: Iata Eu sunt cu voi pana la Sfarsitul veacurilor!
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 10:59:03
totalsistem totalsistem is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.10.2009
Locație: craiova
Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
oamenii sunt singuri deoarece nu mai exista corespondenti de calitate si prefera sa stea la o parte...cel putin unii ca mine..., iar tinerii sunt matginalizati din cauza babaciunilor care detin painea si cutitul...
Ups !!!
Chiar simtii in mana ta un cutit care pune alti semeni la zid ..... trebuie sa intelegem ce este dragostea asa cum ne-o poarta Dumnezeu noua....El nu ne pune la zid cand devenim rai si nesupusi si cand ne credem prea destepti, desi desteptaciunea este intelepciune care noua ne lipseste cu desavarsire.

Cauta si citeste viata Sfintei Ecaterina.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 16:40:49
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
...e greu de explicat in cuvinte ce simti dupa ce le aplici cu adevarat.
Acum dupa ce ai fost atentionata si zici ca le aplici cu adevarat crezi ca ai depasit pragul acela de dispret pentru cei care nu sunt ca tine?
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 17:44:38
Samy02's Avatar
Samy02 Samy02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Implicit

Citat:
Ma bucur ptr tine Sofia, tare as fi vrut sa gandeasca la fel si cei carora eu le-am cerut iertare, sa ierte din suflet ....atat......e usor sa rostesti " te iert".....e mai greu sa-i arati celui de langa tine ca l-ai iertat.....cine e mai singur ?...acela care isi cere iertare sau acela care iarta doar de forma ?....
Reply With Quote
Răspunde

Tags
casatorie, farmece, ortodox, singuratate, vraji

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce sunt oamenii (romanii) ne-uniti si izolati? sophia Generalitati 85 22.06.2012 12:11:52
Rugaciunea - in padure - singuri - noaptea colaps Generalitati 27 28.03.2012 15:42:16
De ce suntem singuri? luciamanta Generalitati 67 04.04.2011 23:12:41
Suntem singuri? s_snape Umanitare 17 26.11.2008 08:36:51
Singuri pe lume ? irinafm Generalitati 23 09.03.2008 18:37:26