Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2010, 18:43:15
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Eu nu cred ca diavolul vrea incolo si diavolul vrea incoace, eu cred ca, pur si simplu omul vrea multe, iar in precizarea mea de mai sus, m-am referit tocmai la ipocrizia cu care infatisam atatea notiuni crestinesti, in acelasi timp in care NE PLACE sa traim asa cum traim. Deci, ca o controversa si nu o demnitate.
Ory, am scris exact gandul care mi-a venit in minte atunci cand ti-am citit postarea. Am avut sentimentul ca "cineva" ranjeste multumit. Nu am avut nici un fel de intentie de a formula vreo acuzatie. Daca interventia mea ti se pare ipocrita, te rog sa ma ierti.
Vechi 03.03.2010, 18:46:53
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Nicidecum !, cand am pomenit de ipocrizie, m-am referit la cea generala a oamenilor care se lafaie in placeri, dar pretind sistematic lepadarea de acestea....o controversa sociala a vietii noastre care, in realitate nu lasa loc de adevarate cugete pioase .
Deci, imi cer scuze daca s-a inteles un atac la persoana...
Vechi 03.03.2010, 22:20:42
Vasile_Cezar's Avatar
Vasile_Cezar Vasile_Cezar is offline
Junior Member

Data înregistrării: 03.03.2010
Implicit ........

termenul care desemneaza viata traita prin si pentru placere este HEDONISM. Fiecare om alege daca e "hedonic" sau nu.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 22:48:47
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Placerea este sursa ispitei,a pacatului si a mortii ,atat cele sufletesti cat chiar si fizice.
Placerea duce la patima si la robie a trupului ,si a sufletului
Placerea alaturi de mandrie a fost dusmanul sfintilor.
Placerea provoaca lenevie. Placerea amorteste .Placerea ne da sa ne multumim cu ce avem ,si sa nu mai cautam desavarsirea lui Dumnezeu. Placerea gustului a inselat-o si pe eva. Placerea si comoditatea sunt dumnezeii acestei lumi :masina,lift jacuzzi etc.
De abia cand incepem sa luptam impotriva placerii si a parerii de sine,incepem sa deschidem ochi.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 22:50:51
Senior Member

Implicit

Si apropo. Placerea este cea care ma tine tintuit in lanturi.Placerea muncii care o fac si placerea statului pe forum
Reply With Quote
Vechi 03.03.2010, 22:51:26
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Dependenta este raul mai mic al placerii.

Raul cel mare este ca ea e o tradare a lui Dumnezeu. Noi trebuie sa ne pierdem viata, nu sa ne-o traim. Acesta este principiul vietuirii crestine, moartea continua.
Vechi 03.03.2010, 22:57:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Dependenta este raul mai mic al placerii.

Raul cel mare este ca ea e o tradare a lui Dumnezeu. Noi trebuie sa ne pierdem viata, nu sa ne-o traim. Acesta este principiul vietuirii crestine, moartea continua.
Si ca sa vorbim deplin despre placere , viata Domnului a fost o jertfa continuua.Iar patimile Sale,ce au fost decat tintuirea placerii si a dorintei vietii cu orice chip .Si totusi viata Sa a fost plina de bucurie .A fost inconjurat de oameni,iubit ,a fost chemat la ospete de catre pacatosi,a vazut cum oamenii se schimba la cuvantul Sau,a stat in mijlocul ucenicilor,a fost la nunta din Cana .
Deci a aratat adevarata placere care o poate avea omul ,sa faca voia lui Dumnezeu.
Caci si sfintii,sunt doar aparent impotriva placerii.Caci ei gusta adevarata placere ,aceea a vederii luminii dumnezeiesti.Doar noi ii socotim nefericiti (si ne sorbim fericiti cafeaua)
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 14:13:26
Miha-anca
Guest

Implicit

Dar sa vedem ce ne spune biblia despre lume si lepadarea de ea:
Ioan 2:15-17: Nu iubiti lumea, nici cele ce sunt in lume. Daca cineva iubeste lumea, iubirea Tatalui nu este intru el. Pentru ca tot ce este in lume, adica pofta ochilor si trufia vietii, nu sunt de la Tatal, ci sunt din lume. Si lumea trece si pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu ramane in veac.

Iacov 4:4: ... Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu.

II Timotei 3, 1-5: Și aceasta să știi că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele; Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginți, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără cucernicie, lipsiți de dragoste, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, cruzi, neiubitori de bine, trădători, necuviincioși, îngâmfați, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, Având înfățișarea adevăratei credințe, dar tăgăduind puterea ei. Depărtează-te și de aceștia.

II Timotei 3, 12-14: Iar oamenii rai si amagitori vor merge spre tot mai rau, ratacind pe altii si rataciti fiind ei insisi. Tu insa ramai in cele ce ai invatat si de care esti incredintat, deoarece stii de la cine le-ai invatat, si fiindcă de mic copil cunoști Sfintele Scripturi, care pot să te înțelepțească spre mântuire, prin credința cea întru Hristos Iisus.
Reply With Quote
Vechi 07.03.2010, 16:35:59
annajanette
Guest

Implicit

Dzeu nu a interzis placeri ca; pictatul, sportul, muzica, arta, citit, gradinarit samd. Ca daca vroia asa pur si simplu ne construia altfel. El vrea doar sa respectam poruncile si sa Il introducem in viata noastra si sa fim cumpatati in ce facem, atat.Legat de evolutie se refera la cat de buni putem fii unii cu altii.
Normal ca daca mananci un brad de bomboane ti se face rau, dar Dzeu nu interzice sa mananci dulciuri si exemplele pot continua.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Suntem deficitari iosif Despre Sfanta Scriptura 22 24.04.2012 00:55:22
Robii pacatelor florin.oltean75 Alte Religii 5 22.01.2012 18:10:33
De ce suntem singuri? luciamanta Generalitati 67 04.04.2011 23:12:41
Suntem singuri? s_snape Umanitare 17 26.11.2008 08:36:51
De ce spunem ca suntem "robii" lui Dumnezeu? s_snape Generalitati 49 01.09.2008 22:26:14