![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
ceparere au parintii despre noua generatie mai vin ei la manastiri?
lansez acest interviu deschis Last edited by adrian35; 03.03.2010 at 13:29:59. |
|
||||
|
||||
![]()
Da, inca mai vin. Si sunt inca multi.
|
|||
|
|||
![]()
Slava Domnului, tinerii inca mai vin in manastiri. Chiar si la Muntele Athos, renasterea neo-isihasta de la sfarsitul veacului trecut, a atras multi tineri in manastiri. Obstile celor mai multe manastiri din Athos sunt tinere, cu o medie de varsta intre 30-35 de ani. Acest lucru poate fi observat in mare parte si in comunitatile monahale de la noi.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ma gandesc la titlul asta "hrana devine rugaciune".
Mergand zilnic spre casa vad multime de fast-food-uri, shaorme, chifle cu carne, carnati, snitele, etc. Doamne, cat de straini de Tine am ajuns in momentul in care ne asezam la masa. Uitam de Tine, uitam de saraci, uitam pana si de noi. Mancam gresit, mancam nesanatos. Mancam ce nu ne trebuie, mancam mai mult decat ne trebuie. Oare la masa caruia dintre noi "hrana devine rugaciune" inca si astazi. Nu ma refer la rugaciunea din'nainte de masa, ori la insemnarea cu Sfanta Cruce, ci la mai mult de atat.
|
||||
|
||||
![]()
E o bucurie sa stii ca avem monahi tineri. Dar e o mare tristete sa stii ca sunt tineri care nu au inteles ce este monahismul si imbatranesc cum nu trebuie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si judeca tinerii care intra in manastire daca se va sfarsi totul si nu va mai sti lumea de credinta iar un singur,ultim copil va vrea sa intre in manastire Dumnezeu va amana sfarsitul lumii ..numai pentru el. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de acord cu Costel.
Nu este rau sa se duca oamenii la manastire, daca asa simt ei, indiferent de varsta. Totul este s-o faca in cunostinta de cauza, sa fie bine informati si sfatuiti. Manastirea nu este raiul. Si trebuie sa stii bine ce vrei: lume, familie, copii, sau manastire, caci alegerea este ireversibila (in cazul in care nu se ajunge la fuga de la manastire). Incerc sa fiu obiectiva pe aceasta tema, desi eu sunt contra manastirii si pentru familie. Cine vrea si daca vrea si Dumnezeu, sa se duca la manastire. Daca se mai duc tinerii la manastire si de ce? Nu stiu. De ce s-ar duce? In ziua de azi as fi zis ca nu se mai duc tinerii, ci poate mai degraba cei mai in varsta, satui de lumea asta nebuna si cu greutati. Dar cine stie ce-or cauta ei la manastire si daca si gasesc. Dumnezeu cu ei. Legat de subiect. Ba da, cred ca la multi este masa o rugaciune. Poate ca la multi nu este. Trapeza si masa de acolo - eu ma intreb la modul f.serios: dar chiar se mananca acolo ceva? Si ce anume, daca totul este interzis, si trebuie numai post? Si exista multe manastiri de sine, unde fiecare se gospodareste singur. Acelea nu au trapeza.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 07.05.2010 at 17:00:17. |
|
||||
|
||||
![]()
Se mananca, cum nu, si chiar mancarea,simpla, e deosebit de gustoasa.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sugestiv acest titlu. Eram odata cu fiica mea la terminarea liturghiei, in postul Sfintei Marii, ieseam dintr-o manastire; fiind vara, cald, geamuri deschise larg, cred ca nu voi uita niciodata mirosul de ardei copti care se raspandea in toata curtea manastirii. Degeaba am cumparat si pregatit si noi acasa, nu era acelasi lucru. Acolo totul se desfasoara intr-un alt ritm, dupa alte lege, uneori timpul parca sta in loc si Bunul Dumnezeu nu asculta decat rugaciunile noastre. E o alta viata. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 | myself00 | Generalitati | 1 | 03.01.2013 21:37:21 |
Bang-bang, o membra a forumului devine catolica | Noesisaa | Biserica Romano-Catolica | 393 | 08.05.2011 21:06:25 |
Locul unde sa ne dam Buna ziua | dobrin7m | Generalitati | 187 | 01.03.2011 16:02:29 |
Hrana sanatoasa | arifa | Generalitati | 1 | 06.01.2010 20:17:22 |
Hrana nesanatoasa pentru suflet | patinina34 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 3 | 28.12.2008 00:55:03 |
|