Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2010, 12:34:07
solo yo
Guest

Smile

da aveam in vedere caci aceste doua argumente imi vor fi aduse.

1. cunosc si stiu oameni care fumeaza ocazional si tigarile nu reprezinta o dependenta pentru ei.

2. ne spurcam ce? in afara faptului ca tutunul face rau organismului (si ca sa exagerez un pic, sunt multe alte "chestiute" ce le consumam si nu ne fac bine) nu vad alt impediment.

ba se fumeaza destul si-n occident(din pacate)

p.s. nu incurajez fumatul doar divagam si eu putin.
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 12:45:42
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de solo yo Vezi mesajul
da aveam in vedere caci aceste doua argumente imi vor fi aduse.

1. cunosc si stiu oameni care fumeaza ocazional si tigarile nu reprezinta o dependenta pentru ei.

2. ne spurcam ce? in afara faptului ca tutunul face rau organismului (si ca sa exagerez un pic, sunt multe alte "chestiute" ce le consumam si nu ne fac bine) nu vad alt impediment.

ba se fumeaza destul si-n occident(din pacate)

p.s. nu incurajez fumatul doar divagam si eu putin.

Ar fi culmea ca noi crestinii sa gasim circumstante "atenuante" fumatului

toti fumatorii sufera de dependenta, unii mai mult alti mai putin, fumatul isi are "placerea" in satisfacerea dependentiei, cei care fumeaza ocazional au cam multe ocazii, pt ca de fumeaza doar odata la 6 luni se numeste prosteala si de obicei tinerii fac asta pe la chefuri

Da poi tocmai ca iti faci rau organismului, si alte lucruri iti fac rau, de exemplu mancarea sarata grasa etc, dar nu poti trai fara mancare insa poti trai fara tigari
In occident se fumeaza mai putin ca la noi

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 17:33:28
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit rugaciune, post si ceaiuri din plante

Incearca in primul rand cu rugaciune si cu post; incepi printr-o spovedanie generala, discuta cu un preot duhovnic si cere binecuvantarea etc, dupa cum bine te-a sfatuit si altcineva, aci mai sus. Iar in paralel, incearca si niste tratamente naturiste, gen ceaiuri anti-fumat (ceai de pedicutza s.a., care au si proprietatzi detoxifiante), ori sirop de creson etc. Dar mai inainte de toate iti trebuie vointza si hotarare. Postez mai jos cateva link-uri relevante, la unele articole cu sfaturi in acest sens, posibil utile:
http://www.ziarullumina.ro/articole;...-la-fumat.html
"Musetelul calmeaza starile de iritare si va ajuta sa va lasati de fumat
Daca stiti ca suferiti cu nervii, ceaiul de musetel poate sa va ajute, inducindu-va o stare de liniste. Puteti face acest ceai la fel ca pe cel de rozmarin, dar fara sa adaugati miere si lamiie.
Daca sinteti nelinistit din cauza ca incercati sa va lasati de fumat, musetelul va este, de asemenea, de folos. Puteti sa incercati sa mestecati flori de musetel cind simtiti nevoia sa fumati.
Menta va salveaza de problemele create de stomac.
Plantele sint, de asemenea, foarte folositoare in problemele stomacului. Daca suferiti de vreo indigestie sau un deranjament al stomacului incercati ceaiul de menta.
Menta poate diminua, de asemenea, nervozitatea si durerile de cap. Ea va este de folos pentru a combate raceala si tahicardia - in special pentru cei care sufera de palpitatii dupa ce s-au lasat de fumat."
http://naturiste.myforum.ro/2-vt280.html?start=15
http://www.clicksanatate.ro/Suplimen...ofta-de-tigari
http://www.ecomagazin.ro/renuntam-la...i-de-pedicuta/
Reply With Quote
Vechi 05.03.2010, 18:02:28
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Am avut si eu aceasta patima-ucigatoare-de-suflet. Cand am lasat-o am realizat ca tot ce faceam se invartea de fapt in jurul tigarii: mancam ca sa mearga tigara, beam ca sa mearga tigarea. Fumam cand ma trezeam, fumam inainte sa adorm etc.

Eu m-am lasat asa: am realizat ca nu pot sa si fumez si sa si ma apropii de Dumnezeu, m-am hotarat sa ma las. N-am zis la nimeni, am pregatit momentul. Cand a venit momentul, n-am luptat eu ci Hristos. Pur si simplu din acel moment n-am mai simtit nevoia sa fumez, decat efectele nefumatului: un sevraj scurt.

Stiu cu siguranta ca Hristos este Cel care m-a lasat pe mine de fumat. Eu doar am voit, cu vointa mea slaba.

Deci nu lua in deradere sfaturile cu rugaciunea si postul (eu eram in timpul postului). In post Hristos compenseaza neputintele noastre (caci si noi jertfim, putin).

Iti urez ca Hristos sa te intareasca si sa biruiesti!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ti-ai lasa sotia(-ul),copiii...pentru calugarie? bodo1222 Calugarul 106 08.09.2011 15:16:49
rugaciuni pentru lasatul de fumat cristian sergiu Rugaciuni 6 06.07.2011 15:54:23
Viața copilului pusă pe cântar: site-ul care lasă cititorii să voteze pentru o viață colaps Generalitati 24 23.11.2010 22:27:05
Ajutor pentru a ma lasa de fumat bluekobra28 Generalitati 33 16.06.2010 13:33:02
DESPRE FUMAT viviana Generalitati 43 16.01.2008 01:45:22