![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ramane de vazut daca e vorba de sabat sau nu, cred ca mai degraba e vorba de o atitudine de ascultare de Dumnezeu in general, de o credinta autentica. Cred ca multi ajung sa faca o obsesie din sabat, si daca cumva ii intrebi care sunt celelalte porunci cred ca nu le stiu pe toate, ei o stiu doar pe a patra si de restul uita. Ma rog, poate ma insel.
Sa ne dea Dumnezeu putere sa avem o atitudine de ascultare dupa voia Sa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
10. Pentru cã cine va pãzi toatã legea, dar va gresi într-o singurã poruncã, s-a fãcut vinovat fatã de toate poruncile. Pentru ca doar porunca a patra despre Sabat e cea care iti spune cine e creatorul tau. Gandeste-te, cel care respecta cum trebuie Sabatul afirma ca Dumnezeu e Creatorul sau, asa cum spune porunca a patra din Decalog (Exodul 20.8-11). Cel care respecta Duminica (Dies Solis sau Ziua Soarelui) cui se inchina de fapt? Soarelui, unei creaturi. Dar Dumnezeu ii iarta pe cei care nu stiu ce fac si-i primeste la Sine asa cum sunt. Mai rau este daca stii adevarul si nu-l respecti. |
|
|||
|
|||
![]()
Ar da bine o astfel de argumentare în cazul sabatarienilor, dar nu e de loc așa. Adventiștii chiar au făcut ”obsesie” pentru toate poruncile lui Dumnezeu, fiind asimilați (unii chiar pe bună dreptate) cu legaliștii.
|
|
|||
|
|||
![]()
M-as bucura sa fie asa, decalogul va insemna intotdeauna 10 si nu 9, 8 sau mai stiu eu cate principii din totalul lor. Personal sunt interesat de toate, dar nu cred ca porunca a 4-a este legata strict de ziua in care sa mergem la biserica. Cred ca e vorba de un concept mai larg pe care incerc sa il inteleg.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
8.Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sã o sfintesti. 9. Lucreazã sase zile si-ti fã în acelea toate treburile tale, 10. Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tãu: sã nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tãu, nici asinul tãu, nici orice dobitoc al tãu, nici strãinul care rãmâne la tine, 11. Cã în sase zile a fãcut Domnul cerul si pãmântul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o. In acea zi era obiceiul lui Iisus sa mearga la sinagoga (biserica de zi):Luca 4 16. Si a venit în Nazaret, unde fusese crescut, si, dupã obiceiul Sãu, a intrat în ziua sâmbetei în sinagogã si S-a sculat sã citeascã. Era si obiceiul apostolului Pavel: vezi in Faptele Apostolilor,capitolul 17 1 S dupã ce au trecut prin Amfipoli ºi prin Apolonia, au venit la Tesalonic, unde era o sinagogã a iudeilor. 2.ªi dupã obiceiul sãu, Pavel a intrat la ei ºi în trei sâmbete le-a grãit din Scripturi, Ziua de odihna sau a Sabatului (sabat=odihna, in evreieste), inseamna un timp pus deoparte pentru Dumnezeu, o intalnire speciala cu EL, in urma careia te simti mai linistit, odihnit, impacat cu Dumnezeu. E o zi in care lasi deoparte treburile tale, problemele tale si te gandesti la Dumnezeu. Dumnezeu a sfintit si binecuvantat acesta zi pentru om, de aceea cel care o repsecta este si el la randul lui binecuvantat si sfintit |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
In cartea Genezei, la toate zilele creatiei se mentioneaza "o fost o seara", "a fost o dimineata", dar la ziua a saptea nu mai zice, de aceea cred ca acest concept al odihnei transcede o zi de 24 de ore. Ziua in sine este o aducere aminte a ceva mult mai grandios, de aceea spune "Adu-ti aminte". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sabatul, acesta zi speciala e facuta pentru om (Marcu 2.27), pentru nevoia omului de intalnire speciala cu Dumnezeu, de odihna sufleteasca, de comuniune si comunicare cu Dumnezeu. In celelalte zile ale saptamanii ai prea putin timp pentru asta. De aceea, Dumnezeu a zis : ti-am dat o zi intreaga sa te intalnesti cu Mine, sa te bucuri, sa te odihnesti, ca sa faci fata problemelor zilnice. Am pus binecuvantarea si sfintirea Mea in acest timp. Nu-ti ramine decat sa le gusti. De asemenea, in aceasta zi iti aduci aminte ca EL e Creatorul, ca depinzi tottal de EL. Te poti intalni cu oameni pe care nu i-ai mai vazut de mult, te poti bucura impreuna cu familia ta o zi intreaga. Sunt multe beneficii. De aceea, Dumnezeu in iubirea Sa pentru noi ne-a pus la dispozitie aceasta zi. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre semnul 666 | Eutifiev_EMI | Generalitati | 186 | 29.11.2014 17:08:00 |
Despre semnul fiarei | Lory10 | Biserici Protestante | 82 | 23.03.2010 20:43:42 |
Este semnul fiarei acum pe actele noastre? | IT | Stiri, actualitati, anunturi | 35 | 21.06.2009 14:51:29 |
Cuvantul (din 2003) al staretului athonit Rafail despre semnul fiarei! | tot-Laurentiu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 18.01.2009 22:57:17 |
|