![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
A,si pentru o ciorba gustoasa cumparati de la tarancile noastre din piete,o ceapa ,un morcov,telina,pastarnac,patrunzel,..nu din super-marketuri.Sunt sanatoase ca taranii nu au bani si de ingrasaminte..
|
|
#2
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu pot spune ca m-am "abonat" la piata,in speranta ca macar asa voi reusi sa mananc cat de cat mai sanatos. Si la magazinele de naturiste mai gasim lucruri interesante:linte,seminte de tot soiul,fructe confiate,uleiuri sanatoase cu care se poate gati. Sa mananci asa intr-adevar te costa ceva,dar,personal prefer sa dau banii pe o mancare naturala decat mai tarziu pe medici.
__________________
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share |
|
#3
|
|||
|
|||
|
Sarmalutele de post imi plac in mod deosebit.
Ingrediente: soia, orez, ceapa tocata marunt, telina, morcovi, radacini de patrunjel date prin razatoare, ciuperci tocate marunt. Cantitati exacte nu pot indica, pentru ca le "confectionez", de obicei, "dupa ureche". Se amesteca toate intr-un vas si apoi se ruleaza sarmalele (foi de vita, foi de varza, foi de hrean), si se fierb in apa cu suc de rosii (+ sare/vegeta, cimbru) la foc lent, de preferinta la cuptor intr-un vas de lut. Pofta buna celor care vor incerca! |
|
#4
|
|||
|
|||
|
Mie imi plac mai mult ardeii umpluti de post.
Ii umplu cu un amestec de morcov ras, radacina de patrunjel si orez. Pun bulion si vegeta la fiert. Amestecul il inabusesc putin in ulei, adica il tin putin pe foc, amestecand, cu putin ulei. Acest amestec il folosesc (fara orez, sau cu putin orez) si la supa de rosii. Este buna vara si este si de post. Alta reteta romaneasca (n-am auzit de ea in alte tari): salata de vinete. O stiti toti. Si mai este ceva ce n-am intalnit in alte parti: chiftelute de dovlecei (dulci). Lumea le face de obicei de aperitiv, ma rog, varianta sarata. Cele dulci (nu sunt de post): Dovlecei rasi si storsi de apa, se amesteca apoi cu ou si se adauga faina. Sa ajunga la consistenta unei creme. Se ia cu lingura si se prajesc in putin ulei (se turtesc putin, ca sa arate mai plat). Cand sunt rumene se cerne deasupra zahar pudra si scortisoara. Se servesc calde. Stevia noastra n-am intalnit-o in alte parti (ex. sarmale). Exista un altfel de stevie latino-americana despre care se spune ca este un indulcitor natural bun si se fac studii daca o pot folosi diabeticii (se pare ca ei acest dulce il suport f.bine).
__________________
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape |
|
#5
|
||||
|
||||
|
Pentru cei care nu stiu, din pacate, sarmalele nu sunt o mancare tipic romaneasca!!!!! Aceasta reteta a fost preluata din bucataria traditionala a fostului Imperiu Otoman. In limba turca, verbul "sarmak" inseamna "a rula" Asadar aceasta retea se prepara in Turcia, Grecia, Cipru, Israel, Azerbajan, Romania, Suedia, Iran, Irak, si lista poate continua.
Last edited by MarinaAlca; 20.03.2010 at 16:09:40. |
|
#6
|
|||
|
|||
|
Sarmalutele nu au origine romaneasca, insa au intrat in traditia romaneasca. Colegul nostru a deschis topicul referindu-se la traditie, nu la "marca inregistrata".
|
|
#7
|
|||
|
|||
|
Cartofii se taie cubulete si se pun la cuptor cu putina apa si ulei, sare si ce alte arome va plac (cimbru, patrunjel, marar etc).
Separat se prepara sosul: doua cepe rosii tocate nu foarte marunt si cinci sau sase catei de usturoi taiati in patru se pun la fiert intr-o craticioara in cateva linguri de apa. Se adauga putin piper, sare, trei linguri de ulei, doua linguri de mustar, o lingurita de miere de albine, o lingura de zeama de lamaie si o lingura de lapte de soia. Se amesteca intruna la foc mic timp de vreo 10 minute. Apoi se toarna peste cartofii asezati in platou. |
|
#8
|
||||
|
||||
|
Ce facem când focul cuprinde o tigaie încinsă?
Dacă vom încerca să o stingem cu apă, focul se va extinde. O metodă simplă este de a uda cu apă o cârpă de bucătărie (de preferință din bumbac). Apoi acoperim vasul cu acea cârpă. Cine dorește, îi pot trimite prin email un filmuleț interesant. |
|
#9
|
||||
|
||||
|
Citat:
__________________
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) |
|
#10
|
|||
|
|||
|
Citat:
Salata de vinete, iarasi, de ex., o au si grecii, si turcii, marocanii etc (in multe din restaurantele lor din diaspora, au astfel de feluri in meniu etc - dar asta daca nu cumva or fi 'furat' ideile si respectiv, retetele, tot de pe la noi... Last edited by cherub; 21.03.2010 at 00:59:49. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Istoria Bibliei romanesti | Alustor | Intrebari utilizatori | 3 | 09.10.2012 15:48:27 |
| Fototeca ortodoxiei romanesti | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 2 | 09.02.2012 13:08:09 |
| costume populare-traditii romanesti | lore86 | Generalitati | 9 | 18.12.2011 12:22:37 |
| Pastorale ale IPS Mitropoliti ai Bisericilor Ortodoxe Traditionale | razvan.mn | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 7 | 20.04.2010 21:14:32 |
| 23 canale romanesti pentru cei din strainatate | patinina34 | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 10.08.2009 20:26:26 |
|
|