Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 24.03.2010, 02:20:25
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 201
Implicit

Pentru cei care considera fructele de mare de post..

scoici cu sos de vin
1 kg de midii..verificati sa fie carnoase..cele mai bune sunt cele de marea neagra..dar nu se gasesc..
un alt aspect..trebuie sa fie neaparat proaspete..de preferat cumparate de la magazine de la care ati mai cumparat..
o ceapa mare..
150 ml vin alb sec..
50 ml ulei de masline(cu unt sunt delicioase..dar..)
sare..piper..dupa gust

ceapa se taie ff marunt..si se caleste in uleiul de masline..pana devine aproape aurie..se adauga vinul..sarea..piperul..poate si cativa catei de usturoi lame..dar asta este optional..cand fierbe..adaugati toate scoicile..mestecati de 5-6..ori..dati vasul de pe foc(trebuie sa fie o cratita cu gura mai larga)..si acoperitzi-o..cu un capac..
lasa-tile cu capac..aproximativ 5 min..
scoicile care nu s-au deschis..aruncatile..pentru ca inseamna ca au fost moarte..si nu pot fi mancate..
se pun scoicile in bol..se toarna sosul deasupra..si poate patrunjel tocat fin..mergfoarte bine acompaniate cu cartofi prajiti..
Reply With Quote
  #2  
Vechi 24.03.2010, 02:28:40
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 201
Implicit

Si ceva exotic..calamari cu capsuni..:)

300 gr..calamari mici(sunt mult mai fragezi..asa numitii baby calamar)
50 gr capsuni
30 ml ulei de masline
busuioc proaspat
100 ml vin alb sec
100 ml suc de rosii
poate putin ghimbir proaspat ras..(doar celor care tolereaza arome asiatice)
se curata calamarii..avand grija sa scoateti ciocul..si tot restul de cochilie..(care seamana cu o bucata de plastic).
ai taiati in doua..si ai puneti in tigaie in uleiul ff incins..mestecati repede..si dupa 30 de secunde(calamarul mic se gateste foarte putin)..puneti capsunile..si stingeti cu vinul..lasati putin sa forfoteasca..si adaugati sucul de rosii..dati gust..cu sare si piper..iar la servire pe farfurie..presarati busuioc proaspat tocat..si daca vreti..radeti putin ghimbir deasupra..
merge foarte bine cu garnitura de spanac proaspat gatit cu ulei de masline..usturoi si lamaie..
Reply With Quote
  #3  
Vechi 24.03.2010, 15:25:16
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.748
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Si ceva exotic..calamari cu capsuni..:)

300 gr..calamari mici(sunt mult mai fragezi..asa numitii baby calamar)
50 gr capsuni
30 ml ulei de masline
busuioc proaspat
100 ml vin alb sec
100 ml suc de rosii
poate putin ghimbir proaspat ras..(doar celor care tolereaza arome asiatice)
se curata calamarii..avand grija sa scoateti ciocul..si tot restul de cochilie..(care seamana cu o bucata de plastic).
ai taiati in doua..si ai puneti in tigaie in uleiul ff incins..mestecati repede..si dupa 30 de secunde(calamarul mic se gateste foarte putin)..puneti capsunile..si stingeti cu vinul..lasati putin sa forfoteasca..si adaugati sucul de rosii..dati gust..cu sare si piper..iar la servire pe farfurie..presarati busuioc proaspat tocat..si daca vreti..radeti putin ghimbir deasupra..
merge foarte bine cu garnitura de spanac proaspat gatit cu ulei de masline..usturoi si lamaie..
Reteta asta e chiar...fff exotica, si nu imi pot imagina gustul deloc....

Daaar, banuiesc ca se merita sa fie incercata!!
Reply With Quote
  #4  
Vechi 24.03.2010, 17:47:52
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 201
Implicit

Pai daca ai sa o prepari..ai sa vezi cum este..:)..lucrez ca bucatar..am avut-o candva pe meniu..si spre surprinderea mea..era cautata..vinul..cu capsunele putin acide..si busuioc..dau bine..
Reply With Quote
  #5  
Vechi 24.03.2010, 18:55:37
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.748
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Pai daca ai sa o prepari..ai sa vezi cum este..:)..lucrez ca bucatar..am avut-o candva pe meniu..si spre surprinderea mea..era cautata..vinul..cu capsunele putin acide..si busuioc..dau bine..
Ihmmmm...inteleg!
Reply With Quote
  #6  
Vechi 24.03.2010, 19:16:45
ory ory is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.480
Implicit

Multumesc Ciprian pentru retete, eu chiar gatesc din cand in cand cu fructe de mare, insa le am doar de la congelator, nu mi-as permite proaspete caci sunt foarte scumpe. Am si ceva sosuri si condimente asiatice aduse direct de la sursa, plus sosul de soia, iar ghimbirul nu-mi lipseste din casa.
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti "
Reply With Quote
  #7  
Vechi 25.03.2010, 00:38:10
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 201
Implicit

da..eu personal prefer ghimbirul mai mult ras peste ceva..proaspat..peste pui in general..:)
maine se mananca peste..poate..o reteta cu peste?dar va fi picant.....

paste cu somon..nu este de post..

150 gr somon proaspat
30 ml ulei de masline
4 rosii cherry
un varf de cutit de nucsoara..dar nu mai mult..
jumatate de ceapa potrivita
100 ml smantana dulce(dorna rosie pentru gatit,president,panna.el e vire)
100 gr paste proaspete..de preferat..se gasesc congelate..sau refrigerate..la magazin..sau barilla
parmesan fulgi..(scalia)..se poate face cu un cutitas economic de curatat legume..masina de feliat..sau pur si simplu razatoarea..cu partea pentru cartofi felii..
50 ml vin alb sec


ceapa taiata pestisori..se caleste in uleiul de masline..apoi somonul si rosiile cherry taiate jumatati..poate folositi o tigaie teflonata..pentru ca somonul este fraged..si se poate lipi si sfaramita..
somonul taiat cam de ju8matate de cm ..patrat..dupa ce este destul de rumenit..puneti vinul..apoi smantana dulce nucsoara..si potriviti de sare si piper
aveti grija..smantana dulce are deja sare..necesita ff putina sare..daca puneti cat ar trebui..veti avea surpriza sa iasa sarat..mai bine putin cate putin

pastele trebuie fierte in apa..cu putin ulei de masline..si putina sare..mai multa apa..pastele sa reprezinte cam 10 %..ideal..din cantitatea totala..altfel..vor ramane cu amidon pe ele..
cele proaspete..fierb cam 4 minute..cele uscate..cam 10..puteti sa le lasati putin maitari..al dente..si sa le mai fierbeti in sos..(al dente a nu se confunda cu pastele crude..care se lipesc de dinti..cum mai fac pe la restaurante..trebuie sa nu fie ff moi..atat sa fie ferme..dar patrunse)

scurgeti pastele..le amestecati cu sosul..si le mai fierbeti impreuna 1 minut..le veti servi fierbinti..cu parmesan scalia sau ras..pe deasupra..
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare


Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 14:34:53
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 29.02.2012 00:29:05
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 23:06:08
* post * Jamaica Postul 63 15.02.2011 21:56:37
post dorinel78 Generalitati 16 25.03.2009 09:44:57