![]() |
![]() |
|
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
"Pasca se face in modul urmator: Se intinde o foaie rotunda de aluat, in jurul careia se pune o cununa de aluat impletita, umplandu-se inlauntru cu branza preparata cu oua. Deasupra sa netezeste cu lapte, apoi cu o pana se unge cu ou, impodobindu-se apoi cu strafide, din care se fac diferite flori. Pasca ce se face cu cas, de Ispas, sau de Sf. Gheorghe, or Duminica Mare, sa impodobeste cu frunze de leustean. Pe pasca ce e hotarata pentru sfintit, atat in Moldova, cat si in Bucovina, se face o cruce de aluat in mijloc, impletit ca si cununa, pasca aceasta punandu-se mai intai in cuptor."
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
La noi acasa, in pasca, se pune ou, slanina si branza....asa o face bunica.
__________________
"Trebuie sa ne lepadam de omul cel vechi si sa ne imbracam cu cel nou!" |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Voi urma si eu reteta de pasca,multumesc!
|
#4
|
||||
|
||||
![]()
Cum sa pui slanina in pasca? Mai ales ca porcul nu este tocmai printre cele mai curate animale. Plus ca pasca aia devine foarte greoaie pentru organismul curatat dupa post. Acuma depinde si de trupul fiecaruia, dupa putinta si staruinta.. :)
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Depinde cu ce-l hranesti, poate fi foarte curat.
Si depinde de gusturi. Unii vor sa puna in 3 zile la loc ce au dat jos in 40+ :)
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Am sa-mi permit sa dau si eu o reteta de pasca, care iese tot timpul delicioasa..:)
Pasca cu aluat fraged Ingrediente Aluat: 25 gr unt 1 galbenus de ou 2 linguri smantana 1 lingura zahar 1 praf de copt 1 lingurita zahar pudra vanilat faina Umplutura: 650 gr branza de vaci mai cremoasa 2 linguri mascarpone 3 oua + 1 ou pentru uns 2 albusuri de ou 1 praf de sare 1 cana zahar coaja rasa de lamaie 1 lingura esenta rom 50 gr stafide 2 lingurite zahar pudra vanilat 1-2 linguri gris (sau faina alba) Mod de preparare Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider. Umplutura: Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot. Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza. Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol. Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris. Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei. O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam. Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce. Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa. O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca. Sper ca nu v-am facut prea pofta! :)
__________________
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|