Citat:
Ceva imi spune totusi ca acest tip de "scuza", chiar daca nu trebuie incurajat, nu e un capat de lume. In fond, intre o femeie care iubeste o alta femeie si care practica celelalte virtuti crestine si o persoana abstinenta sexual care nu in stare sa iubeasca un om, oricare ar fi el, cine se mantuieste si cine nu? Eu cred ca numai Hristos stie, si numai el va judeca, cu toata dragostea pentru uameni.
|
Ba este un capat de lume, pentru ca nu e iubire. Iubirea ca virtute teologica nu are nici o treaba cu sexul -- nu poate fi folosita ca scuza - si de multe ori nu are legatura nici macar cu ce numim noi in mod curent iubire - pentru ca noi punem numele asta oricarui sentimentalism de doi bani pe care-l simtim fata de oameni cu care impartasim aceleasi pacate.
Si cu cat mai tarziu in viata iti dai seama de asta, cu atat irosesti mai mult timp, mai multe relatii, ca sa-ti dai seama candva - si asta, in cazul fericit - ca de fapt nici tu n-ai avut dragoste pentru om in sensul adevarat al cuvantului si nu in acela fabricat de MTV.