Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2010, 12:06:55
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Nu este o problema de astronomie! Calendarul gregorian s'a introdus pentru a apropria Ortodoxia de romano-catolicism si protestanti!

Toata manastarile din Sfantul Munte, care'l comemoreaza pe Patriarh afirma ca schimbarea s'a facut ilegal, masonic, si anti-canonic!

Deci, cu ce argumente aduci aceste afirmatii? Parintele Cleopa, Mandita? Te rog...

Spune-ne tu, cand s'a definitivat calendarul Bisericii si cultul ortodox?
Prietene, dacă vrei să afli pune mâna pe carte și lasă blogurile de crizați. Nu-l întreba pe Danion că te îndobitocești mai tare. Tu ești afectat destul de rău fanatism dar încă e unul de paradă și mai ai o scăpare.

PS - Cleopa și Mândiță n-au treabă cu astronomia așa cum n-au treabă cu astronomia nici voi aștia care vă închinați la "vremuri și soroace" .
Când te doare măseaua nu te duci la popa ci la stomatolog, în afară de situația în care îți lipsesc n+1 doage.

PS 2- Întrabă-l pe guru Vasile când s-a definitivat că în opinia lui Ortodoxia e bună de muzeu.

Last edited by Mihailc; 30.03.2010 at 12:10:37.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 12:18:06
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Prietene, dacă vrei să afli pune mâna pe carte și lasă blogurile de crizați. Nu-l întreba pe Danion că te îndobitocești mai tare. Tu ești afectat destul de rău fanatism dar încă e unul de paradă și mai ai o scăpare.
Lasand la o parte atacurile la persoana care indica ca omul este incoltit si altfel nu se poate exprima, spune-mi te rog niste titluri de carti! Din tot ce am citit pana acum, am ajuns la concluzia ca schimbarea s'a facut la comanda masonilor, anti-canonic, si pentru a dezbina Ortodoxia!

Dovedeste-mi contrariul!

Citat:
PS - Cleopa și Mândiță n-au treabă cu astronomia așa cum n-au treabă cu astronomia nici voi aștia care vă închinați la "vremuri și soroace" .
Când te doare măseaua nu te duci la popa ci la stomatolog, în afară de situația în care îți lipsesc n+1 doage.
PS 2- Întrabă-l pe guru Vasile când s-a definitivat că în opinia lui Ortodoxia e bună de muzeu.
Unde vrei sa ajungi? Incepi si tu cu "inchinarea la calendar"? Spune-le sarbilor, rusilor, athonitilor care n'au acceptat schimbarea ca se inchina la calendar!

Observ ca la intrebare nu vrei sa raspunzi; cand s'a definitivat calendarul?

Last edited by Antoni0; 30.03.2010 at 12:21:20.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 12:23:48
BogdanF2 BogdanF2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit Astronomia si duhovnicia

Mihailc si Antoni0,

Eu cred ca era o problema multipla. Din punct de vedere astronomic, da, calendarul ramasese in urma. Insa asta nu a fost decat un pretext, schimbarea a fost facuta, dupa cum scrie in enciclica de la 1920, pentru a facilita apropierea de catolici si de ceilalti heterodocsi.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2010, 12:39:37
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BogdanF2 Vezi mesajul
Mihailc si Antoni0,

Eu cred ca era o problema multipla. Din punct de vedere astronomic, da, calendarul ramasese in urma. Insa asta nu a fost decat un pretext, schimbarea a fost facuta, dupa cum scrie in enciclica de la 1920, pentru a facilita apropierea de catolici si de ceilalti heterodocsi.
Pai si'n Pidalion scrie clar ca Parintii stiau de intarzierea calendarului! Dar nu s'au pus sa reformeze si chiar s'au opus!

De ce crezi ca Pastele se face pe vechi?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
stie cineva felixlivadaru Din Noul Testament 6 25.08.2010 00:31:42
Stie cineva??????? pui Generalitati 10 24.10.2008 12:46:18
Stie cineva..???? tigerAvalo9 Generalitati 6 20.09.2008 17:18:04