![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Din DEX: "SÉCTĂ s.f. Grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială; (p. ext.) grup de adepți ai unei doctrine. ♦ grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte" Unde e greseala? Sau de ce va intriga atat de tare catalogarea asta?
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Pentru ca in majoritatea cazurilor se utilizeaza in sens peiorativ.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
cu sfintenia nu te nasti... la sfntenie ajungi prin mult mult efort... singura calitate a unui copil e ca are "hard disk-ul" gol, de bune si rele... altfel, in afara unor canoane bisericesti care transmit un mesaj greu de inteles pentru muritorii de rand, are cineva raspunsul pentru "de unde venim?" sau "care este adevarata noastra varsta?" sau o alta intrebare..."de ce unii se nasc saraci si altii bogati, unii sanatosi altii bolnavi, unii traiesc mult altii putin" Dumnezeu este drept si este cu noi si va fi in vecii vecilor! El cu siguranta are mai multe date decat putem noi avea, dar eu zic ca un inceput este sa incepem sa ne punem intrebari, si tot Dumnezeu ne va ajuta cu raspunsurile la intrebarile la care suntem vrednici sa le aflam... _____________________________ "cercetati toate si pastrati ceea ce este bun..." (Ap. Pavel) |
|
|
|||
|
|||
|
Nu mai tin minte cati ani aveam dar tin minte ca bunica mea venise acasa si mi-a spus ca la capela sunt 2 copii morti. Murisera asfixiati in casa. Parintii ( pocaiti- ca asa spunem noi sectantilor in general ) erau acolo. Si spuneau foarte senin: "Dumnezeu ni i-a dat- Dumnezeu ni i-a luat"!
Desi sunt aproape 30 de ani de atunci sunt inca socata cand imi amintesc. Omor din imprudenta! Vinovatul? Dumnezeu desigur! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Care era întrebarea? Vă răspund dacă o puneți |
|
|
|||
|
|||
|
Lamuriti-mi atitudinea "pocaitilor" descrisa de mine mai sus. Daca se poate.
|
|
|
|||
|
|||
|
O fi fost socant raspunsul individiului dar ceea ce spui tu este la fel de "socant", anume ca botezul realizeaza sfintirea pruncului. Avem de face cu o abuzare a termenului "sfant" care nu are loc in dreptul oamenilor, fie mici, fie mari.
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti | lore86 | Nunta | 19 | 20.12.2012 00:17:02 |
| Atentie la sectanti | Bogdan N | Generalitati | 21 | 02.06.2011 21:22:05 |
| o sa fim considerati teroristi? | knight2u | Generalitati | 3 | 28.10.2009 12:52:42 |
| Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 20:46:05 |
|
|