Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2010, 18:19:01
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

@ Alin
Masonii.. nici eu habar nu aveam ce si cum s-a intamplat cu calendarul.. m-am apucat de citit abia prin iarna asta.
Si nu mi-a cazut deloc bine!
Desigur, ca sunt ortodoxa si am incredere in BOR etc... mi-a fost foarte, foarte greu sa accept ceea ce am citit, dar asta este: consider ca schimbarea calendarului a fost o greseala.
Si dincolo de povestea cu masonii (pe care o cred.. citeste si tu despre meletie metaxakis din cat mai multe surse, care vrei tu.. sa-mi spui la ce concluzie ajungi despre congresul pan-ortodox intrunit la dorinta lui.. etc. ceea ce a inceput el continua si azi).. exista un motiv principal pt care schimbarea a fost o greseala: a dezbinat biserica!

De ce se dezgroapa potcoave? Nu stiu.
Nu sunt un fan Danion, dar nici nu am chef sa dau cu pietre in capul lui daca nu spune minciuni.

Nu este sustinut deoarece greseala sau nu.. nu se poate face nimic constructiv in privinta asta. Orice actiune ar duce la mai multa dezbinare.

@ Noesisaa

Interesant punctul tau de vedere.
Nu pot sa-l critic pe monahul Vladuca, nu stiu suficiente despre el. Dar stiu totusi ca este mult mai informat decat mine. Poate nu s-a facut inteles, poate nu a gasit cea mai buna exprimare.. de ce sa-i etichetam drept rebeli? Cu cine ne luptam?
Apropo de ascultare, Noesisaa.. cam unde ai incadra tu urmatoarele fapte:
-impartasirea cu ereticii
-participarea la rugaciunile ereticilor
-nepurtarea baticului si fustei in biserica
-participarea la Sf. Liturghiei in perioada scurgerilor lunare

Ascultare?
(pot sa-ti caut canoanele care se refera la cele de mai sus)
Adica ascultare este doar ceea ce vrem noi sa numim ascultare?

Cam asa ar trebui sa privesti si calendarul. Adica noi am gresit, dar mantuirea tine de pocainta, jertfa, lepadare de sine, plangerea pacatelor si ramanerea in dreapta credinta! (si bineinteles prin Sf. Taine ale bisericii ortodoxe). Sa luam aminte macar la lucrurile foarte importante.

Last edited by anna21; 08.04.2010 at 18:27:34.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Stie cineva? delia31 Biserica Ortodoxa Romana 8 06.12.2013 20:08:13
Stie cineva...? Noesisaa Generalitati 14 07.05.2011 12:05:14
stie cineva felixlivadaru Din Noul Testament 6 25.08.2010 00:31:42
Stie cineva??????? pui Generalitati 10 24.10.2008 12:46:18
Stie cineva..???? tigerAvalo9 Generalitati 6 20.09.2008 17:18:04