![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu din ce am studiat am ajuns la concluzia ca multe din aceste scuze gasite preotilor sunt "ungeri ale textului" incluse prin pseudo-traduceri si adaugiri de catre aceeasi preoti pe motiv de auto-protejare si distantare de "plebea cirtitoare" Acum evident, ca Slava Domnului nu toti sunt asa ci exista acei oameni ai lui Dumnezeu, dedicati iubirii aproapelui CU ADEVARAT, putini este adevarat, de-i numeri pe degete , dar exista! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Spre exemplu:,,De frica societatii care iti sare in cap daca spui ceva rau de un preot, lumea barfeste pe la spate preotii care... ". De unde ai scos chestia asta ca lumea iti sare in cap daca spui ceva rau de un preot, din moment ce imagini cu preoti pacatuind sunt difuzate la stirile de la ora 19.00? De unde ideea ca lumea barfeste pe la spate? Eu vad ca se discuta intens pe fata, astfel de cazuri se discuta la stiri, la talk-show-uri, in ziare, pe internet, pretutindeni si e normal sa fie asa. Alt exemplu:,,reprezentatii ei refuza sa-si recunoasca greselile si, eventual, se acopera unii pe altii". Daca nu stiai, iti spun eu ca Biserica Ortodoxa afuriseste(excomunica) pe preotii care savarsesc pacate grave (homosexualitate, pedofilie, etc), iar pentru alte pacate preotii trebuie sa se supuna unei cainte indelungate pentru a fi iertati si pentru a fi lasati sa slujeasca din nou. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Să vedeți ceva interesant. La un moment dat Apostolul Pavel era considerat sectant.
Evreii din Roma credeau că Pavel face parte dintr-o sectă (partidă) : Fa 28:15 Din Roma ne-au ieșit înainte, până în "Forul lui Apiu", și până la "Cele trei Cârciumi", frații, care auziseră despre noi. Când i-a văzut Pavel, a mulțumit lui Dumnezeu, și s-a îmbărbătat. Fa 28:16 Când am ajuns la Roma, sutașul a dat pe cei întemnițați căpitanului străjerilor palatului, iar lui Pavel i s-a îngăduit să rămână într-un loc deosebit cu un ostaș care-l păzea. Fa 28:17 După trei zile, Pavel a chemat pe mai marii Iudeilor; și, când s-au adunat, le-a zis: "Fraților, fără să fi făcut ceva împotriva norodului sau obiceiurilor părinților noștri, am fost băgat la închisoare în Ierusalim, și de acolo am fost dat în mâinile Romanilor. Fa 28:18 După ce m-au supus la cercetare, ei aveau de gând să-mi dea drumul, pentru că nu era în mine nici o vină vrednică de moarte. Fa 28:19 Dar Iudeii s-au împotrivit, și am fost silit să cer să fiu judecat de Cezar, fără să am dealtfel nici un gând să pârăsc neamul meu. Fa 28:20 De aceea, v-am chemat să vă văd, și să vorbesc cu voi; căci din pricina nădejdii lui Israel port eu acest lanț." Fa 28:21 Ei i-au răspuns: "Noi n-am primit din Iudea nici o scrisoare cu privire la tine, și n-a venit aici nici un frate, care să fi spus sau să fi vorbit ceva rău despre tine. Fa 28:22 Dar am vrea să auzim părerea ta, pentru că știm că partida (secta) aceasta pretutindeni stârnește împotrivire." Deci gruparea (creștină) din care făcea parte Apostolul Pavel era considerată sectă !!! Voi ce ziceți ? Era într-adevăr sectă ? Hristos este într-adevăr Capul Bisericii ! Rămâne de stabilit care Biserică ? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Și aceasta să știi că, în zilele din urmă, vor veni vremuri grele Că vor fi oameni iubitori de sine, iubitori de arginți, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără cucernicie, Lipsiți de dragoste, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați, cruzi, neiubitori de bine, Trădători, necuviincioși, îngâmfați, iubitori de desfătări mai mult decât iubitori de Dumnezeu, Având înfățișarea adevăratei credințe, dar tăgăduind puterea ei." Aceste manifestari sunt normale caci suntem in zilele din urma. In acelasi timp satan si-a schimbat si "modernizat" metodele de lupta contra credintei, pe cand Biserica a ramas cumva in urma, cu metode invechite si bazandu-se mai mult pe forme decat pe adevarata traire cu Hristos. Necredinta i-a cuprins pe multi, chiar si pe conducatorii Bisericii, care refuza sa recunoasca asta pentru a nu-si stirbi autoritatea [la ce le-o fi buna fara Hristos? ]. Si nu ma refer aici numai la BO, ci la Biserica in general, indiferent de cult. Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
||||
|
||||
|
pana si eu m-am saturat de citatul asta
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca sunt oameni care refuza autoritatea spirituala a Bisericii, acest lucru nu inseamna ca Biserica trebuie sa greseasca undeva. Pur si simplu acestia definesc cunoasterea doar prin termeni rationali, exclusiv stiintifici. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu cred ca numai printre cunoscuti tai Garret se observa acest refuz al Bisericii si departare fata de ea,ci el este un fenomen generalizat.Raul pare a covarsi binele,si societatea secularizata strange ca in niste clesti de fier trupul Bisericii.
Biserica suntem noi ! Daca viata noastra este sufocata si plina doar de imperfectiune,si gesturile de credinta sunt formale,ergonomice,economice etc ,atunci si lumina lumii isi pierde stralucirea,si sarea pamantului isi pierde gustul. Nu mai exista sfinti,nu mai exista exemple bune,nu mai exista dorinta de desavarsire ,de smerenie ,nu mai e rugaciune din inima curata,nu mai exista aproape nici iubire. De aceea si Biserica nu mai are asa puternica lumina exemplului oamenilor sfinti,care sa traga dupa ei alte sute de oameni. Exceptii sunt bineinteles,si destui oameni necunoscuti poarta in liniste si in sufletul lor curat pe Dumnezeu.Dar sunt prea putini si prea tacuti,pentru a putea constitui o lumina suficient de puternica pentru cei care isi cauta de fapt sufletul,asemnea cunoscutilor lui Garret |
|
|
|||
|
|||
|
Sa-mi fie cu iertare dar subiectul mi se pare swcris putin tendentios. Eu nu sunt de acord ca majoritatea intelectualilor sunt impotriva bisericii sau a autoritatii ei.Majoritatea preotilor si a celor ce conduc Bisericile de toate confesiunile sunt intelectuali.In afara de preoti si membrii clerului se poate afirma cu certituine ca intelectuali din toate mediile(medici,profesori,artisti,juristi,politicie ni,psihologi s.a)sustin Biserica,o respecta si participa fiecare cu ce poate la indeplinirea rolului ei in societate si unii sunt membri chiar activi ai bisericii.Subiectul topicului ar induce ideea eronata ca doar prostii merg la Biserica,ceea ce este fals
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ascultarea de Biserica - pana unde ? | Erethorn | Biserica Ortodoxa Romana | 30 | 03.08.2012 15:14:51 |
| O biserica unde se fac cateheze | Elenis | Generalitati | 18 | 14.04.2011 23:32:33 |
| Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste | ionut12 | Generalitati | 0 | 29.09.2010 00:46:17 |
| Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 54 | 12.11.2009 14:54:22 |
|
|