![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Estimates for the dates when the canonical gospel accounts were written vary significantly; and the evidence for any of the dates is scanty. Because the earliest surviving complete copies of the gospels date to the 4th century and because only fragments and quotations exist before that, scholars use higher criticism to propose likely ranges of dates for the original gospel autographs. Scholars variously assess the consensus or majority view as follows:
* Mark: c. 68–73,[14] c 65-70 * Matthew: c. 70–100.[14] c 80-85.[2] Some conservative scholars argue for a pre-70 date, particularly those that do not accept Mark as the first gospel written. * Luke: c. 80–100, with most arguing for somewhere around 85,[14], c 80-85 * John: c 90-100,[2] c. 90–110,[15] The majority view is that it was written in stages, so there was no one date of composition. Cu alte cuvinte, nicio evanghelie nu este bazata pe marturii de prima mina. Insa domnul RELUCU a intrebat: "Pe ce temei afirmati ca Sf Evanghelisi nu au trait pe vremea lui Iisus Hristos !?" Pai sa vedem. Daca John, de par ezemplu, inca mai scria la anul 110 si L-a cunoscut pe Yeshua pina in ziua mortii acestuia la 25 e.n., in anul 110 avea 110 de anisori si era inca verde ca petrified forest caci mai era in stare sa scrie. * Insa nu asta este chestiune importanta, ci, repet, faptul ca au fost scrise desi Yeshua declarase ca nu trebuie schimbat nimic. Last edited by ben_gal; 12.04.2010 at 10:57:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asteptam pe Messiah. Asta e sarcina LUI.
|
|
|||
|
|||
![]()
il va zidi singur sau doar va crea conditiile necesare?
|
|
||||
|
||||
![]()
Pai cum ramane cu declaratia lu' primministru' lu' israelu' cum ca daramati moscheia nu'stiu care(lu' Omar'u) si recladiti templu domniile voastre, fara ajutorul Messiah-ului, cu piatra dintr-o cariera din pustie(desert), neatinsa inca de mana omeneasca, care va fi cioplita cu unelte speciale(nespurcate) ?
Intunericul este doar absenta Luminii... Last edited by eodor nastasa; 14.04.2010 at 12:45:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
ma dau jmecher.
da daca vrei sa stii, baiguiau unia despre asta pe discoivery(adicatelea luau interviu lu' unu din Israel, care zicea mandru despre asta).
Intunericul este doar absenta Luminii... Last edited by eodor nastasa; 14.04.2010 at 14:08:54. |
|
|||
|
|||
![]()
singur
Pe Muntele Moriah. Si ce va fi cu constructiile ne-legale ale musulmilor de acolo? Habar nu am. Poate vor urca/cobori [nu stiu unde are cortu'] la Allah. |
|
|||
|
|||
![]()
multumesc am inteles restul nu ma intereseaza
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu dau rest oricum.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Voia mea sau a Domnului? | drexler_justin | Reguli generale de utilizare a forumului | 25 | 31.03.2014 00:34:32 |
Faca-se voia Ta sau voia mea? | caliyo | Generalitati | 22 | 25.06.2012 17:54:32 |
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului | mihailt | Generalitati | 11 | 16.04.2012 00:10:35 |
Steaua lui David - Scutul lui David | olaru stefan | Intrebari utilizatori | 6 | 20.02.2012 09:47:02 |
Articol - Sa moara un Rege in locul meu | Ioan_Ciobota | Generalitati | 1 | 30.10.2008 16:28:21 |
|