![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Canoanele spun ca acela care nu si'a pastrat curat trupul sau, pana la Taina Cununiei, nu poate fi preot.
Pogoramintele au existat si vor exista, caci pocainta poate fi mare. Sa faca ce ii spune duhovnicul. Sa nu caute pareri printre crestini, caci noi, cei de rand, nu putem masura atat de bine lucrurile. Unii dintre noi, obisnuiti cu pacatul, pot fi mult prea ingaduitori, iar altii, mult mai aspri, pot arunca pe om in deznadejde.
|
|||
|
|||
![]()
Cunosc preot in slujire la a doua casatorie. Se vede ca nimic nu e batut in cuie, ca lumea nu e doar un pat al lui Procust.
Sa nu uitam ca nimic nu se intampla fara voia Domnului! S nu e de nasul nostru sa ne intrebam de ce cu unii intr-un fel si cu atii altfel. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Frustrarile elibereaza-ti-le in alta parte, om span!
|
|
||||
|
||||
![]()
Parca ati fi doi copii pusi pe harta! v-ati paruit destul, acum faceti pace!
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca Mitropolitul de care apartine i-a dat voie e treaba lui, amandoi trebuiau CATERISITI! Astfel de PREOT care trebuie sa fie EXEMPLU atat MORAL cat si CANONIC. Ori ramanea singur, ori se casatorea si renunta la Preotie! Astfel de meșcherii se intampla tot mai des, și nimeni nu își dă seama cât greșește, sau își dă seama și nu ia în seamă!! Ne jucăm cu focul! @alinnasser2010 NU exista NOUA LEGE!!! „Legile” (Canoanele) sunt date o singura data si bine! Ele sunt de la Sf.Sinoade ecumenice, pe care Biserica le ține si merge înainte! Iartă-mă! |
|
|||
|
|||
![]()
Sfintia voastra Paisie, sunteti episcop cumva?
In vasta dumneavoastra cultura canonica, ne puteti spune daca aveti dreptul si autoritatea de a da canoane pentru (alti) episcopi sau chiar preoti? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar eu NU dau canoane ci spun ceea ce trebuie sa spun! Nu ordon NIMANUI nimic, asa cum intelegi fratia ta! Blagosloviti si ma Iertati! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa parerea ta, din toate canoanele care le-ai luat la spovedanie, cate crezi ca au fost dupa acrivie si cate crezi ca au fost dupa iconomie? 2. In cei 10 ani de studiu teologic, n-ai aflat cine este in masura sa cateriseasca un episcop sau un preot? Te-am intrebat daca esti episcop, insa ai raspuns altceva. Sa inteleg ca dupa Canoane, statul prin manastiri pe langa "stareti" si "unii ierarhi" iti confera autoritate similara unui episcop? 3. Daca crezi ca nu s-ar fi putut fara sa spui ce ai spus si ai fi vrut sa arati ca totusi n-ai facut degeaba aia 10 ani de teologie, ai fi spus: "Conform canonului cutare de la Sinodul cutare, sanctiunea pentru cutare este asa". Nu cred ca te-ar fi contrazis pe nimeni. 4. Poti sa-mi spui unde ai citit ca ar fi zis vreodata par. Paisie Aghioratul a carui nume il porti cu nevrenicie pe acest forum a zis "cutare episcop sau cutare preot trebuie caterisit"? |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate știe cineva... | laurastifter | Umanitare | 4 | 24.05.2012 15:51:13 |
Poate un crestin ma poate ajuta? | andrei1994 | Umanitare | 6 | 16.10.2011 16:02:01 |
se poate sau nu? | bianca23 | Intrebari utilizatori | 23 | 27.07.2010 17:49:53 |
Se mai poate? | livadarufelix | Preotia (Hirotonia) | 9 | 05.09.2009 22:11:30 |
Ce poate fi? | iliecata2003 | Generalitati | 4 | 24.08.2006 09:31:59 |
|