Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2010, 18:01:41
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit Andrei Cozia, tu te impartasesti in deplina "constienta si traire reala in Hristos"?

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Persoana pe rol de Gicacontra care ti-a raspuns in felul asta a pus semn de egalitate intre schimbatul scutecelor, suzeta samd si SFINTA Impartasanie deoarece ea din pacate( pe care si ea le recunoaste de altfel) atit POATE...cu alte cuvinte pentru ea spalatul al fund a copilului si prezentarea in fata altarului sund doua activitati comparabile...ai vazut si tu ce fel de ironii foloseste..cu hai bebelusu' gurita mare .aaaaaaaaaaaaa!

Daca tu nu ai inteles aluzia mea la faptul ca aceasta TAINA se administreaza in DEPLINA CONSTIENTA si ACORD al credinciosului, acord pe care tu, IN ACEST caz nu il poti lua asupra ta ca doar nu esti la Policlinica. ...insa nu este vina ta...aceasta ignoranta in ceea ce priveste faptul ca nu intelegem mai nimic din Taine vine de la lipsa catehezei si a trairii reale in Hristos, de aceea aducem lumescul si cotidianul in altar.
Din pacate la noi majoritatea suntem urechisti ! ! !
Vad ca nu scapi nici o ocazie pentru atac la persoana, indiferent cine posteaza, indiferent care este subiectul samd...
Ca urmare, daca s-a deschis sezonul, macar eu voi reproduce CUVINTELE TALE DE "TRAITOR" care se impartaseste fara teama, constient, cica!
Asta ca sa vezi distanta enorma dintre un bebelus si unul care huleste!
1. Zilele trecute ai afirmat despre Sf. Maica a Domnului ca este " o femeie de la tara" si ai contestat "subtil" fecioria ei.

2. Dumnezeirea lui Iisus:
Te citez: "PAI CUM CA SI LA EI S-A INTRUPAT! PRIN AIA,... VISNU, SHIVA, SAMD, DAR NU ACCEPTAM NOI ASA CUM NICI EI NU ACCEPTA PE AL NOSTRU INTRUPAT
CAPISHI! :)"

Ai deschis si un thread ca sa-ti demonstrezi parerea.. dar l-ai abandonat repede.

3. Sf. Impartasanie spui ca este "inchipuire":" Da, parinte, Epicleza este o minune, asa interioara, cum zice Costel, o"traire interioara" deoarece daca este sa analizam definitia minunii, material vorbind, NU ESTE...ca doar vinul TOT VIN ramine, nu singe, iar particelele tot particele de prescura ramin, nu?, nu bucati de carne.
Dar asa in trairea noastra INTERIOARA ne inchipuim ceea ce ni s-a prescris de stamosii nostrii sa ne inchipuim...nu asa cintam?"

4. Consideri ca Sf. Scriptura este falsificata!
si aici si in alte locuri.

Ce faci tu pe forum mi se pare de nepermis: te dai ortodox practicant dar subminezi sistematic toata invatura de credinta ortodoxa in punctele ei esentiale! Ma mir ca nu sunt luate masuri!

Repet intrebarea: in conditiile in care crezi lucrurile de mai sus, TU TE IMPARTASESTI?
In traire in Hristos?

(linkurile sunt reale.. catre postarile oroginale ale lui cozia! mai am si altele pt doritori.. asta-i din ce mi-am amintit in ultimele 5 minute)

Cine chiar vrea sa ii ia in seama invataturile cu privire la botez, impartasanie.. trebuie intai sa stie cu cine are de-a face.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 18:18:27
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Este bine sa fie impartasiti copii cat mai des, chiar la fiecare Sf. Liturghie, cum zicea cineva mai sus.
Ideia cum ca ar trebui intrebat copilul mi se pare deplasata intrucat stim cu totii folosul Sfintei Impartasanii si nu inteleg de ce ar trebui privati de ea, copiii care sunt nevinovati si fara pacate.
Sf. Impartasanie este necesara si de un real folos pentru dezvoltarea fizica si spirituala a copilului!
Si daca vaccinul il administram fara acordul copilului pentru ca adultul considera ca este spre binele lui, eu cred ca nici pentru Sf. Impartasanie nu trebuie asteptat acordul copilului din aceeasi consideratie.

Si daca astepti ani buni pentru acordul lui , si el te refuza vehement?
Sa nu exageram cu aceste remarci, parerea mea!
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 01:03:41
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
copiii care sunt nevinovati si fara pacate.
Sf. Impartasanie este necesara si de un real folos pentru dezvoltarea fizica si spirituala a copilului!
Si daca vaccinul il administram fara acordul copilului pentru ca adultul considera ca este spre binele lui, eu cred ca nici pentru Sf. Impartasanie nu trebuie asteptat acordul copilului din aceeasi consideratie.

Si daca astepti ani buni pentru acordul lui , si el te refuza vehement?
Sa nu exageram cu aceste remarci, parerea mea!
Daca copii sunt asa cum afirmi si pe deasupra sunt si inconstienti de ce mistere li se aplica, care este motivul? Taina se aplica NUMAI cu acordul celui care solicita taina. Chiar si pe patul de moarte preotul face tot posibilul sa primeasca acordul CONSTIENT al muribundului... altfel totul este in van.

Impartasania este ca un sigiliu al promisiunii celui care o primeste de a nu mai face prostii, in nici un caz nu este un vaccin/medicament si sub nici o forma NU ESTE UN SUBSTITUT al medicamentelor. Nu o sa gasiti nici un preot responsabil care sa administreze Impartasanie pe rol de aspirina sau paracetamol.

Daca copilu refuza vehement, se ASTEAPTA! ! !, si sub NICI O FORMA NU SE OBLIGA!..aceasta tine de Liberatea absoluta de alegere a crestinului care este poate legea fundamentala a crestinismului.
Din acest motiv, crestinii pot veni si pleca din aceasta religie UNICA, fara sa ramina cu sechele si profunde traume psihologice asa cum ramin foarte multi pe care i-am obaservat PERSONAL cind parasesc sectele si cultele

Last edited by andreicozia; 16.04.2010 at 01:19:23.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 01:17:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Andrei, sa nu fim asa siguri de inconstienta copilului mic. Se stie deja ca nu se naste tabula rasa. Si apoi harul primit la botez, nu este urmare a actiunii omului asupra sa, ci a lui Dumnezeu aspra celui botezat.
Si inca ceva: Biserica se roaga doar pentru membri ei. De ce sa privezi copilul de rugaciunile Bisericii?
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 17:46:11
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Daca copii sunt asa cum afirmi si pe deasupra sunt si inconstienti de ce mistere li se aplica, care este motivul? Taina se aplica NUMAI cu acordul celui care solicita taina. Chiar si pe patul de moarte preotul face tot posibilul sa primeasca acordul CONSTIENT al muribundului... altfel totul este in van.

Impartasania este ca un sigiliu al promisiunii celui care o primeste de a nu mai face prostii, in nici un caz nu este un vaccin/medicament si sub nici o forma NU ESTE UN SUBSTITUT al medicamentelor. Nu o sa gasiti nici un preot responsabil care sa administreze Impartasanie pe rol de aspirina sau paracetamol.

Daca copilu refuza vehement, se ASTEAPTA! ! !, si sub NICI O FORMA NU SE OBLIGA!..aceasta tine de Liberatea absoluta de alegere a crestinului care este poate legea fundamentala a crestinismului.
Din acest motiv, crestinii pot veni si pleca din aceasta religie UNICA, fara sa ramina cu sechele si profunde traume psihologice asa cum ramin foarte multi pe care i-am obaservat PERSONAL cind parasesc sectele si cultele

Nu se obliga, asa este dar cat timp pruncul si in general copilul pana la 7 ani nu are discernamant si nici nu i se administreaza Taina Spovedaniei, nu vad de ce l-am priva de Sfanta Taina a Impartasaniei. Aceasta este perioada cea mai propice pentru a fi in deplina unitate cu Hristos! Si apoi cei 7 ani reprezinta ACADEMIA IN FAMILIE!!!
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 18:39:51
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
despre ardeicozia

cine chiar vrea sa ii ia in seama invataturile cu privire la botez, impartasanie.. Trebuie intai sa stie cu cine are de-a face.
nu stiu de ce il mai bagi in seama ...daca nu il baga nimeni in seama, dupa o vreme ...pleaca singurel.
Din punct de vedere ortodox in situatia de fata, il urasti daca il "bagi" in seama .asa ca iubeste-l nebagandu-l in seama pe forum si rugandu-te pentru el in camaruta ta...

Last edited by flying; 15.04.2010 at 18:42:33.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 18:51:05
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
nu stiu de ce il mai bagi in seama ...daca nu il baga nimeni in seama, dupa o vreme ...pleaca singurel.
Din punct de vedere ortodox in situatia de fata, il urasti daca il "bagi" in seama .asa ca iubeste-l nebagandu-l in seama pe forum ,dar rugandu-te pentru el in camaruta ta...
Flying, nu stiu daca tacerea altora inseamna indiferenta, aprobare tacita sau mila.
Dar cred ca invataturile gresite nu trebuie sa ramana asa in aer, fara raspuns.. mai ales daca sursa lor se autodeclara ortodox.

Am auzit aici ortodocsi spunand ca la "inceputuri" copiii nu erau botezati .. DUPA postarea lui andrei!
Astfel de postari pe forum intaresc convingerile unora mai slabi, care poate nu stiu unde sa se informeze.. etc. Nu este normal ca vocile libercugetatorilor sa covarseasca pe un forum ortodox!
Daca Andrei nu s-ar numi ortodox, nu m-ar interesa ce posteaza, desigur! Dar emite idei gresite in calitate de ortodox.. si nu mi se pare cinstit sa tac!
(am prietene ortodoxe care NU duc copilul la biserica.. pai degeaba-mi racesc gura cu ele, daca intra pe forum si vad ca si alti "ortodocsi" fac la fel.. ca atat asteapta: argumente in favoarea delasarii lor)

Last edited by anna21; 15.04.2010 at 18:58:20.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 19:30:57
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Ca sa revenim la intrebarea initiala:
Macar copiii inainte de 7 ani ar trebui sa se impartaseasca la fiecare liturghie.
Pana nu inteeg totusi de ce, sau nu le poti explica cat de cat, nu ar trebui sa fie pe nemancarte, pentru ca este o tortura pentru un copil mic si nu poate dec at sa ii creeze traume inutile si opunere. Nici solutia cu impartasania la inceputul liturghiei nu este buna, cred, mai ales ca un copil opricum mananca si cand se scoala.
Un copil ar trebui de la inceput sa fie considerat membru al comunitatii si sa vada ca se impartaseste odata cu ceilalti, nu separat. (asa cred eu, stiu ca sunt mai multe pareri)

Experienta mea: il duc pe al meu (care acum are 21 de luni) la impartasanie de fiecare data de la botez (care a fost inainte de 2 luni), mananca si dimineata si adesea masa lui de la 11 (il scot din biserica sa i-o dau, caci altfel devine agitat). Singurul 'post' pe care i-l impun este ca atunci cand, imediat inainte de impartasanie, vede anafura care se scoate din altar, si el incepe sa zica miam miam si sa ceara vehement, eventual, ii spun: nu, mai intai impartasania.. Ce-i drept, am un copil foarte mancacios.
Ii lace foarte mult impartasania, este nerabdator sa o ia, deschide gura mare si niciodata nu a scuipat sau nu a refuzat, din cate imi aduc aminte.
Vechi 15.04.2010, 19:39:25
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Flying, nu stiu daca tacerea altora inseamna indiferenta, aprobare tacita sau mila.
Dar cred ca invataturile gresite nu trebuie sa ramana asa in aer, fara raspuns.. mai ales daca sursa lor se autodeclara ortodox.

Am auzit aici ortodocsi spunand ca la "inceputuri" copiii nu erau botezati .. DUPA postarea lui andrei!
Astfel de postari pe forum intaresc convingerile unora mai slabi, care poate nu stiu unde sa se informeze.. etc. Nu este normal ca vocile libercugetatorilor sa covarseasca pe un forum ortodox!
Daca Andrei nu s-ar numi ortodox, nu m-ar interesa ce posteaza, desigur! Dar emite idei gresite in calitate de ortodox.. si nu mi se pare cinstit sa tac!
(am prietene ortodoxe care NU duc copilul la biserica.. pai degeaba-mi racesc gura cu ele, daca intra pe forum si vad ca si alti "ortodocsi" fac la fel.. ca atat asteapta: argumente in favoarea delasarii lor)
Anna, eu vad ca se duce intre voi doi o lupta continua pe forum, el te ataca personal mereu mai ales in ultima vreme, iar tu faci colectie de pareri de-ale lui neconforme cu ortodoxia si il tot denunti... Si sa stii ca se citeste furie si din postarile tale catre el.
Nu stiu, parca prea este inversunata lupta asta dintre voi, de ambele parti.

Unu ca nu cred ca cineva care chiar vrea sa se informeze corect despre ortodoxie din postarile unuia sau altuia de pe un forum isi va forma parerea, deci a duce o lupta acerba impotriva unora nu cred ca merita (am facut poate si eu asta, dar recunosc ca nu are sens pana la urma)

Doi ca dupa parerea mea unele din lucrurile spuse de andreicozia nici nu sunt ce ti se pare tie, ci ironie sua provocare. Are tot dreptul sa isi exprime amareala fata de unele habotnicii si in felul asta, daca vrea, nu? Suntem pe un forum, nu la cateheza. Poate sminteste pe unii din cauza ca nu explica, dar sa stii ca oricine poate sminti aici, oricat de hiperortodoxa i-ar fi parerea, pentru ca nu vorbim personal, si nu stim cine citeste. Or un principiu duhovnicesc de baza spune ca sfaturile duhovnicesti sau chiar multe din cele teologice se dau la persoana.
Sigur, exista carti, care sunt scrise in principiu pt toti, dar aici este un fel de amestec intre tratarea informatiei obiective si discutie...
Vechi 15.04.2010, 20:07:44
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
A. Anna, eu vad ca se duce intre voi doi o lupta continua pe forum, el te ataca personal mereu mai ales in ultima vreme, iar tu faci colectie de pareri de-ale lui neconforme cu ortodoxia si il tot denunti... Si sa stii ca se citeste furie si din postarile tale catre el.
Nu stiu, parca prea este inversunata lupta asta dintre voi, de ambele parti.

B. Unu ca nu cred ca cineva care chiar vrea sa se informeze corect despre ortodoxie din postarile unuia sau altuia de pe un forum isi va forma parerea, deci a duce o lupta acerba impotriva unora nu cred ca merita (am facut poate si eu asta, dar recunosc ca nu are sens pana la urma)

C. Doi ca dupa parerea mea unele din lucrurile spuse de andreicozia nici nu sunt ce ti se pare tie, ci ironie sua provocare. Are tot dreptul sa isi exprime amareala fata de unele habotnicii si in felul asta, daca vrea, nu? Suntem pe un forum, nu la cateheza. Poate sminteste pe unii din cauza ca nu explica, dar sa stii ca oricine poate sminti aici, oricat de hiperortodoxa i-ar fi parerea, pentru ca nu vorbim personal, si nu stim cine citeste. Or un principiu duhovnicesc de baza spune ca sfaturile duhovnicesti sau chiar multe din cele teologice se dau la persoana.
A. Se citeste furia.. asa o fi. NU am incercat niciodata sa par ceea ce nu sunt. Nu-mi plac zambetul si bunavointa false, fara traire.. si-mi place sa cred ca nu sunt o lingusitoare.
Dar esti pe langa subiect: daca ma ataca, sa zicem ca ar trebui sa intorc obrazul.
Dar daca spune ca Iisus Hristos este frate cu visnu sau ca Sf. Maica a Domnului este "femeie de la tara" cum vezi tu atitudinea crestina? ce obraz intorci? Aprobi hula? Sau sa hulesc si eu sa-i fiu pe plac, eventual?

B. Nu stiu. Cred ca nu acesta este locul.. mai degraba la Biserica, cu sfatul duhovnicului!

C. Are "dreptul" un ortodox sa-si ironizeze credinta, preotii, crestinii traitori? Crezi sincer ca acesta este un drept al ortodoxului?
(ca fapt divers: priveste atitudinea lui BenGal fata de credinta lui, am tot respectul, atitudinea catolicilor fata de catolicism etc... si compara cu ce spune cozia despre credinta ortodoxa. Mie mi-este rusine de lipsa lui de rusine!)

Last edited by anna21; 15.04.2010 at 20:10:14.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
impartasirea copiilor liclic27 Preotul 94 26.12.2017 21:05:13
Numele copilului casiana Botezul 184 23.11.2013 02:04:06
Impartasirea sugarilor nadina Intrebari utilizatori 23 06.12.2012 21:38:36
Impartasirea Preotului un.simplu.gand Preotul 3 06.09.2010 19:06:57
1 Iunie - Ziua copilului costel Generalitati 10 03.06.2008 23:04:02