![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Vorbești de o escapadă a tipului la birtul din colț sau de un bețiv care nu are nici un gând să se schimbe? Citat:
Citat:
Acum pe bune, ce este un creștin? Eu am dat definiția mea. Vrei s-o dai și tu pe a ta? Ai dat deja una de fapt: cel care crede în Hristos. Dezvoltă puțin. Nu contează cum trăiește, ce crede, cum vorbește? Last edited by penticostalulmantuit; 17.04.2010 at 00:19:08. |
|
|
||||||
|
||||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Conteaza foarte mult cum traieste, ce crede, si ce vorbeste un crestin, orice crestin...pentru ca asta reflecta starea lui duhovniceasca, transfigurarea lui, si frumusetea sufletului sau, daaar...nu putem cu totii sa ne manifestam la fel, sa parcurgem la unison drumul spre mantuire, pentru ca suntem diferiti, unii mai slabi, altii mai puternici, unii mai perseverenti, altii mai luand si pauze...dar cu totii fiind crestini, o data ce am optat pentru Crestinism, sau nu am luat-o pe alte cai...necrestine. Nu poti spune despre cineva care cade, ca nu mai e crestin...in virtutea acestui lucru, pentru ca e ca si cum te pronunti asupra sufletului lui, suflet pe care numai el si-l cunoaste, si Dumnezeu...in rest fiecare privind cu ochii sufletului sau...spre al altora, dar fara a fi indicat sa tragem astfel de concluzii dramatice. Cum sa zici despre altcineva ca nu e crestin pentru ca bea, dar acelasi protestant...afirma vreodata acest lucru despre el...atunci cand barfeste, judeca, sau e valabil numai pentru ortodocsii " superficiali" si necrestini?
|
|||||
|
|||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Încă una (serie) și mă duc: Dacă cineva zice că e creștin, indiferent câte păcate face, indiferent de faptul că stăruie în ele, el este și va rămâne un creștin. Propoziție adevărată? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sfantul Petru, daca ar fi fost surprins de ochii obiectivi ai unui sectant, si prima oara cand s-a lepadat de Hristos, si a 2 a oara...si a 3 a, il considerau mort, kaput...si necrestin? Citat:
Aceasta afirmatie e un neadevar, o contradictie de termeni, o alaturare nefericita " Eram catolic, dar nu eram crestin!"...si orice explicatie ar da un sectant acestei afirmatii, poate fi doar o gluma. Afirmatia ar trebui sa sune doar asa " Am fost ortodox/catolic...dar nu ma simteam induhovnicit, nu simteam ce simt acum, de cand fac parte din cultul penticostal/adventist/baptist! Cata vreme am fost catolic, nu prea intelegeam multe din ceea ce imi spunea, sau canta preotul catolic/ortodox CRESTIN, in BISERICA CRESTINA...si nu il simteam pe Hristos acolo, asa cum Il simt aici...intr-un alt loc crestin!!!!!!!!!"
|
|||
|
|||
|
Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
||||
|
||||
|
Hmm, da.. poate merge si in cer fix cu pacatele alea in coada, si cu pocainta in fata...cu smerenie, si asta poate dupa vreo 2 zile, sau de ce nu 30 de minute dupa ce il vezi tu dand cu toporul in cap cuiva.
Care ar fi continuarea a ceea ce poti tu vedea intr-un moment, si eticheta drept necrestin, un crestin pentru ca il surprinzi fix in momentul in care pacatuieste...si nu mai poti vedea dupa, pentru ca nu poti, si nici un om nu poate, fie el penticostal, ortodox, catolic, evanghelist, ci numai Dumnezeu?
|
|||
|
|||
|
Iata ce inseamna crestin:
"în Antiohia, întâia oară, ucenicii s-au numit creștini." Deci este un nume dat de oameni ucenicilor lui Hristos. Vine de la Cristos-crestin. Si iata cum trebuie sa fie un ucenic: "Și cel ce nu-și poartă crucea sa și nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu." "Așadar oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate să fie ucenicul Meu." Seamana a ucenic cel ce da cu toporul in capul cuiva?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Deci tipul, tocmai i-a tras una cu toporișca în cap lui nea Nelu. După 30 de minute, cu pocăință și cu smerenie vine în fața Domnului: „Doamne iartă-mă. Tu știi că ăsta a pus gardul cu 10 cm pe pământul meu. Nu era mult 10 cm lățime, e drept, dar pe lungime de 45m totuși făceau fix... Păcat, nepotul lui nea Nelu nu l-a mai lăsat să termine rugăciunea. Cum nepotul era mai tânăr și viguros lovitura lui de topor a fost fatală. Dar omul s-a pocăit, merge fix în cer. Dar acum eu mai am o întrebare, normal: Dacă nepo-su lu nea Nelu venea cu 15 minute mai devreme, când omului nostru nici prin cap nu-i trecea să se pocăiască? Și încă ceva, nu înțeleg de ce mai trebuie pocăința și smerenia. Dacă omul zice că e creștin, e creștin și gata. De ce să se mai pocăiască? Mai bine (dacă tot are un topor în mână) îi mai trage una în cap și celuilalt vecin pe care e supărat. Binențeles că discutăm abstract. Doar că pentru mine e o teologie nouă și încerc să o înțeleg. |
|
|
||||
|
||||
|
In plus:
Ce inseamna termenul necrestin mai exact, pentru ca din nou ceva nu se leaga...parca cineva nu ar fi stiut ce vrea sa spuna de fapt, si ar fi lasat-o asa in papusoi? Eu daca m-as converti la cultul penticostal, si l-as intreba atat pe pastor: Dom' pastor, eu daca eram ortodoxa pana acum 5 zile, si acum sunt penticostala...ce eram, crestina, sau ce, conform cunostintelor dumneavoastra? Tin sa va pun in tema cu faptul...ca daca imi dati un raspuns ilogic, eu ma ridic si plec acum de pe scaunel!Daca eu nu faceam pacate mari, ci doar ca nu intelegeam ce lalaie preotul ortodox in Biserica din Cuca Macaii, eram necrestina dom' Pastor...sau crestina?"
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Definitie | topcat | Generalitati | 9 | 28.09.2008 11:41:01 |
| O definitie a singuratatii | Ioan_Ciobota | Generalitati | 14 | 28.11.2007 10:03:32 |
|
|