Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2010, 20:59:30
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

In cartea Despre Sfantul Inger Pazitor scrie ca un crestin primeste la botez un Sf. Inger Pazitor. Dar ca:

Citat:
Necredinciosii pagani si eretici nu primesc de la Dumnezeu ingeri pazitori intrucat nu sunt botezat intru numele lui Iisus Hristos. Ei nu cred in ingeri iar cei ce spun ca cred, dar sunt eretici, intristeaza si indeparteaza de la ei pe ingerii Domnului, care iubesc adevarul dreptei credinte, cel asezat de Mantuitorul Iisus Hristos si Biserica Sa.

Cat priveste popoarele pagane, acestea de-abia au cate un inger pazitor randuit pentru hotarele fiecare tari, dupa marturia Sfintei Scripturi care zice: "Atunci a statornicit hotarele neamurilor dupa numarul ingerilor lui Dumnezeu" (Deut 32.8). Acesti ingeri fac parte din ceata Domniilor, ca cei ce domnesc peste neamuri.

Dupa Sfanta Traditie, sunt ingeri pazitori peste cetati, orase, sate, manastiri si oriunde se preamareste numele lui Dumnezeu
Vechi 17.04.2010, 22:07:34
zoridezi zoridezi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
In cartea Despre Sfantul Inger Pazitor scrie ca un crestin primeste la botez un Sf. Inger Pazitor. Dar ca:
Cine a scris cartea Despre Sfantul Inger Pazitor? Imi vine greu sa cred ca Dumnezeu face aceasta distinctie si ca unii nu "beneficiaza de acelasi tratament" doar pentru ca au avut nenorocul (poate?) de a se naste intr-o familie necrestina.
Tie nu ti se pare nedrept? Crezi ca Dumnezeu imparte ingerii dupa locul natal? Cine alege sa fie pagan si cine crestin? Nu tot Dumnezeu?

Last edited by zoridezi; 17.04.2010 at 22:10:39.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2010, 22:18:55
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zoridezi Vezi mesajul
Cine a scris cartea Despre Sfantul Inger Pazitor? Imi vine greu sa cred ca Dumnezeu face aceasta distinctie si ca unii nu "beneficiaza de acelasi tratament" doar pentru ca au avut nenorocul (poate?) de a se naste intr-o familie necrestina.
Tie nu ti se pare nedrept?
Nu scrie cine a scris-o, e o compilatie de citate din scripturi si din scrierile unor parinti.

Nu stiu, eu nu cred in nenoroc si nici in noroc. Sunt sigura ca Dumnezeu stie foarte bine ce face cu fiecare si ca trimite sufletele la o adresa precis dpdv al timpului/spatiului. Cred ca un ortodox are multi talanti si ajutoare (harul de la botez, inger pazitor, Biserica si tainele sale) in a ajunge la Dumnezeu si ca raspunsul pe care il dam noi va fi mult mai greu decat unul care n-a avut toate acestea.

Iar ce mi se pare mie drept sau nedrept nu are nici o relevanta. Cred ca ar trebui sa fim ENORM de recunoscatori in primul rand. Sa ne cutremuram. Si sa citim capitolele 2 si 3 din epistola catre romani :)
Vechi 18.04.2010, 01:31:29
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Implicit

Sfintii Ingeri Pazitori sunt dati la Botez , iar ceilalti, necrestini fiind, au inger peste sat, oras, tara .
Orice pagan care se intoarce la Hristos si se boteaza , va primi si el. Darurile Ortodoxiei , sunt multe, dar pentru a te bucura si impartasii de ele trebuie ca tu sa faci primul pas si sa le ceri.

Oricum Pronia lui Dumnezeu ii pazeste pe toti oamenii, chiar nestiind acestia, iar Ingerii lui Dumnezeu sunt inca un Dar Viu, pentru cei ce au ales sa bea din Izvorul numit Hristos. Un ”Izvor de Viata si de Fericire”.

Asa cum persoanele dragi sunt Darurile Lui si ale MD, asa si Ingerul. El este acolo sa te ajute, atunci cand ai nevoie de ajutor, dar si ca sa se bucure cu tine cand esti bine. Nu toti oamenii primesc sotii sau sotiile pe care si le-au dorit, nu toti primesc parinti care sa ii ocroteasca, si nu toti oameni primesc Inger Pazitor, pentru ca nu toti il cauta pe Hristos sau traiesc in Hristos. Dar toti sunt in grija Lui , chiar daca vor, chiar daca nu vor, pt ca toti sunt iubiti de El .
Cum zicea si Sfantul Parinte Arsenie Boca, ca iubirea celui mai mare Sfant pentru Dumnezeu, nu poate intrece iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote
Vechi 18.04.2010, 02:04:23
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu raman la parerea ca fiecare om are Sfant inger pazitor.
Nu cred ca s-a dat dogma de Sfintii Parinti ca numai cei botezati in numele Preasfintei Treimi au Sfinti Ingeri pazitori.
Stiu rugaciunea aceea de dimineata care zice asa de aceea am si deschis topicul acesta,dar rugaciunea aceea cine stie de cand e introdusa in BO,nu scrie acolo ca ar fi a vreunui Sfant Parinte cum scrie la alte rugaciuni de dimineata ca sunt a Sfantului Macarie cel Mare,sau a Sfantului Vasile cel Mare sau ale Sfantului Ioan Gura de Aur.

Last edited by mihailt; 18.04.2010 at 02:06:38.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
Care este sfatul tau pentru mine,pentru ceilalti,pentru toti forumistii? tigerAvalo9 Generalitati 84 05.09.2011 08:32:49
Ingerul pazitor georgeval Generalitati 54 10.08.2010 15:29:27
Ingerul pazitor CalinAndrei Intamplari adevarate 1 31.05.2010 12:29:21
Ingerul pazitor Dodi Intamplari adevarate 26 19.10.2009 03:28:03