Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2010, 14:39:43
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Am cununat un cuplu acum vreo zece ani. Barbatul are o boala, care se declanseaza in momentul in care bea alcool sau Redbul sau multa cafea. I se intampla (pe langa altele) acelasi lucru: vorbeste franceza perfect, desi in stare normala nu cunoaste aceasta limba. Omul saracul e ... nebun. Oare vorbeste "in limbi", atunci cand boala se declanseaza?.....
Si spune faptele minunate ale lui Dumnezeu?
Chiar si vorbirea in limba materna se deosebeste in acest fel: cea inspirata de Dumnezeu Il proslaveste pe Dumnezeu prin tot ceea ce transmite, incurajeaza, vindeca, intareste, iar cea inspirata de la cel rau darama, dezbina, raspandeste ura, etc.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 02.05.2010, 19:37:41
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
http://en.wikipedia.org/wiki/Glossolalia

L-am citit de acum cateva saptamani, glossolalie e atunci cand ei vorbesc in limbi pe care nimeni nu le intelege, si NU este pe inteles.

adica seamana dar nu rasare.

Dupa definitia xenoglossiei, e posibil ca aceasta sa fi fost darul Sf. Porfirie.
Asta inseamna pentru penticostali 'glossolalia'.Vorbirea intr-o limba inexistenta, pentru ei vorbirea in limbi 'ingeresti'.

Eu sunt de parere ca, Glossalalia este vorbirea intr-o limba straina lumeasca, dupa graiurile lumesti adica este in 'xenoglosie'.

Cei care spun ca glossalalia este dupa o limba inexistenta in lume(adica sectarii) se bazeaza pe 1Cor 13, unde Apostolul Pavel vorbeste despre 'limbile ingerilor'.

"De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător."

Bazandu-se pe acest text ei zic ca vorbirea in limbi e intr-o limba nelumeasca, in limbi ingeresti.De unde vin oare limbile si graiurile?Ele vin de la Dumnezeu.Sa ne aducem aminte in Scriptura la turnul Babel cum Dumnezeu s-a coborit si a amestecat si despartit limbile oamenilor de nu s-au mai inteles.Apoi in ce limbi vorbesc ingerii?Au dialogat vreodata ingerii cu oameni?Da, au conversat.Si in ce limbi au vorbit ei?Oare nu dupa graiurile lumesti?Ba da, dupa graiurile si limbile lumesti.Atunci ce inseamna 'limbile ingerilor'?Ele inseamna tainele dumnezeiesti.Sa nu uitam de Scriptura care zice 'le-a dat mana cereasca' si 'paine ingereasca'.Vorbind despre aceasta s-a referit si la doctrina cu care se hranesc ingerii.In Biblie , Cuvantul lui Dumnezeu este numit hrana, paine.Hristos chiar se intituleaza 'painea cea care a coborit din cer' , 'painea cereasca' si ca cel care le da oamenilor 'painea cereasca'.Aceasta si este painea cereasca si hrana ingerilor, Cuvantul lui Dumnezeu, invatatura ce provine de la Dumnezeu, voia si caile Domnului.Acestea sunt limbile ingerilor 'tainele lui Dumnezeu' si 'invatatura dumnezeiasca'.Dumnezeu spune ca atat de mare e diferenta intre caile noastre si caile Sale cat e diferenta dintre Cer si Pamant.Pentru ca sa diferentieze cerescul de pamantesc, apostolul spune 'limbile ingerilor' , pentru a face diferenta dintre cunostiinta lumeasca si cea divina, si spunand aceasta el zice ca, chiar de ar stii invatatura lumeasca si cea dumnezeiasca, iar dragoste nu are , nu a rezolvat nimic.Este glossalalia dupa o limba nelumeasca?Nu.Ce spune Apostolul cand vorbeste despre glossalalia ca sunt diferite limbi in lume dar fiecare are intelesul ei, aratand ca vorbirea in limbi este dupa graiurile lumesti.Glossalalia dupa cum este definita de Biserica, de Sfanta Scriptura si de Sfanta Traditie, nu este dupa un grai nelumesc.

ICor 14:10Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei.
Vechi 02.05.2010, 19:57:27
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Si spune faptele minunate ale lui Dumnezeu?
Chiar si vorbirea in limba materna se deosebeste in acest fel: cea inspirata de Dumnezeu Il proslaveste pe Dumnezeu prin tot ceea ce transmite, incurajeaza, vindeca, intareste, iar cea inspirata de la cel rau darama, dezbina, raspandeste ura, etc.

Nu, nu-L slaveste pe Dumnezeu, ci vorbeste despre fotbal... Chestia asta nu am inteles-o niciodata, dar chiar si el insasi, cand e normal, spune ca e ceva necurat, ca simte o exaltare iesita din comun pe moment si o oboseala epuizanta la final; isi aduce perfect aminte ce a spus, insa in romaneste... Daca nu l-ar fi filmat sotia sa de cateva ori in aceste stari, nu ar fi recunoscut niciodata ca el ar fi vorbit in franceza...
A cerut de multe ori sa fie dus cu forta (pentru ca altfel nu vrea sa auda) la schit, la duhovnicul sau, cand e in starea asta. Insa nu a reusit nimeni s-o faca. Poseda o forta de nedescris in momentele alea si urla infricosator numai cand se apropie de schit. Asta vara s-a oferit Parintele sa vina la el si sa-i vorbeasca, insa l-a repezit si a fugit, spunand lucruri neinteligibile...
Sa fi fost "vorbire in limbi", Doriana?
Si inca ceva: se intampla numai primavara sau toamna; niciodata vara sau iarna.
Vechi 02.05.2010, 20:52:46
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Nu, nu-L slaveste pe Dumnezeu, ci vorbeste despre fotbal... Chestia asta nu am inteles-o niciodata, dar chiar si el insasi, cand e normal, spune ca e ceva necurat, ca simte o exaltare iesita din comun pe moment si o oboseala epuizanta la final; isi aduce perfect aminte ce a spus, insa in romaneste... Daca nu l-ar fi filmat sotia sa de cateva ori in aceste stari, nu ar fi recunoscut niciodata ca el ar fi vorbit in franceza...
A cerut de multe ori sa fie dus cu forta (pentru ca altfel nu vrea sa auda) la schit, la duhovnicul sau, cand e in starea asta. Insa nu a reusit nimeni s-o faca. Poseda o forta de nedescris in momentele alea si urla infricosator numai cand se apropie de schit. Asta vara s-a oferit Parintele sa vina la el si sa-i vorbeasca, insa l-a repezit si a fugit, spunand lucruri neinteligibile...
Sa fi fost "vorbire in limbi", Doriana?
Si inca ceva: se intampla numai primavara sau toamna; niciodata vara sau iarna.
Da, este vorbire in limbi Lacrimi. Din nefericire una de inspiratie demonica.
Daca omul nu are o cautare reala dupa Dumnezeu, daca nu vrea sa mearga la biserica, daca fuge de oamenii lui Dumnezeu, lucrurile sunt destul de clare si... e trist. Daca vrei ma pot ruga pentru el.
Vechi 02.05.2010, 21:08:26
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Marea majoritate a penticostalilor nu au nimic de-a face cu vorbirea in limbi de provenienta demonica.

In general crestinii penticostali sunt oameni cu frica lui Dumnezeu, il cauta pe Domnul, merg la biserica, se feresc de pacat.

Unii sunt mai bigoti, e drept, altii au unele convingeri mai copilaresti (doar ei vor fi mantuiti) dar de aici pana la posedare demonica e drum lung.
Vechi 02.05.2010, 22:24:04
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Da, este vorbire in limbi Lacrimi. Din nefericire una de inspiratie demonica.
Daca omul nu are o cautare reala dupa Dumnezeu, daca nu vrea sa mearga la biserica, daca fuge de oamenii lui Dumnezeu, lucrurile sunt destul de clare si... e trist. Daca vrei ma pot ruga pentru el.
Dragul meu, finul meu este un om cu frica de Dumnezeu, merge des la Biserica si cunoaste Scriptura mai bine decat mine si multi dintre noi. Cand e ok, deci nu bolnav si crizat, ai cu cine discuta si in special despre Dumnezeu...
Noi mereu ne rugam pentru el. Din punctul meu de vedere, e lucrare diavoleasca. Si cred ca diavolul se joaca cu oamenii tari in credinta, dar care au slabiciuni pe de alte parti...
Vechi 02.05.2010, 22:25:15
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Marea majoritate a penticostalilor nu au nimic de-a face cu vorbirea in limbi de provenienta demonica.

In general crestinii penticostali sunt oameni cu frica lui Dumnezeu, il cauta pe Domnul, merg la biserica, se feresc de pacat.

Unii sunt mai bigoti, e drept, altii au unele convingeri mai copilaresti (doar ei vor fi mantuiti) dar de aici pana la posedare demonica e drum lung.
Sa dea Dumnezeu sa ai dreptate, pentru binele sotului meu si al familiei mele. Dar sincer, eu ma indoiesc...
Vechi 03.05.2010, 22:47:57
Banned

Implicit

Citat:
Dragul meu, finul meu este un om cu frica de Dumnezeu, merge des la Biserica si cunoaste Scriptura mai bine decat mine si multi dintre noi. Cand e ok, deci nu bolnav si crizat, ai cu cine discuta si in special despre Dumnezeu...
Noi mereu ne rugam pentru el. Din punctul meu de vedere, e lucrare diavoleasca. Si cred ca diavolul se joaca cu oamenii tari in credinta, dar care au slabiciuni pe de alte parti...
Imi cer scuze, Lacrimi, cred nu citisem cu suficienta atentie postarea ta.
Intr-adevar cazul prezentat de tine este unul neobisnuit si dificil.
Sa-i dea Dumnezeu eliberare si lumina.
Vechi 04.05.2010, 00:48:07
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi cer scuze, Lacrimi, cred nu citisem cu suficienta atentie postarea ta.
Intr-adevar cazul prezentat de tine este unul neobisnuit si dificil.
Sa-i dea Dumnezeu eliberare si lumina.
Sa-i dea Dumnezeu. Toata treaba asta este ereditara: la fel a fost si bunicul sau, la fel e si mama sa si inca un frate. Doctorii spun ca este o boala psihica, insa nu stiu... E cam neobisnuit pentru o simpla "boala"
Doamne ajuta
Vechi 04.05.2010, 15:57:35
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Totpeetor Vezi mesajul
Unde locuiesc eu sunt 48% penticostali si doar 39%ortodosi,deci se poate spune ca cunosc foarte bine comunitatea penticostala,de aceea nu vorbesc in necunostinta de cauza.Ar fi o ipocrizie din partea mea sa afirm despre ei ca sunt in afara bibliei pentru ca eu in fiecare zi le vad felul lor de vietuire.
Acum vad ca aici multi sustin ca acest dar a fost doar pentru apostoli,tot ce este fals,il aveau primii crestini nu neaparat numai apostolii,cum vedem ca ne spune Pavel in 1 Corinteni 14,si acest dar nu a fost dat pentru evanghelizare,adica pentru a le predica celor de alta limba evanghelia,ci spre zidirea sufleteasca a persoanei si a bisericii:
1 Corinteni 14:5 Aș dori ca toți să vorbiți în alte limbi, dar mai ales să prorociți. Cine prorocește, este mai mare decât cine vorbește în alte limbi; afară numai dacă tălmăcește aceste limbi, pentru ca să capete Biserica zidire sufletească.
Dar acest dar nu s-a incheiat odata cu primii crestini,nicaieri nu veti gasi sa se spuna in biblie asa ceva.
Uite ce spune Mantuitorul:
Luca 11:13 Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!"
Nicaieri nu veti gasi ca acest dar s-a sfarsit,el va tine atat cat va tine si harul reversat peste neamuri.Unde mai pui ca chiar undeva pe acest forum am citit ca au primit acest dar si persoane de alta religie(anumiti preoti ortodocsi) nu numai penticostala.Acum ma intreb,daca acest dar s-a sfarsit cum de s-a intamplat asa ceva?
Noi cel mai bine este sa vedem,sa analizam felul de vietuire al oamenilor despre care vorbim ca sa tragem apoi concluziile,daca sunt oameni ai lui Dumnezeu sau daca ceea ce fac ei este de la Dumnezeu sau nu.Nu trebuie sa fim partinitori si sa afirmam lucruri pe care nu le stim.Trebuie sa fim corecti.Chiar daca noua nu ne place felul cum intelege o anumita persoana sa il slaveasca pe Dumnezeu asta nu imi da dreptul sa judec,este un singur Judecator care va judeca pe toti dupa faptele pe care le-am facut si acesta este Dumnezeu.
Si eu am petrecut mult timp cu penticostalii si am auzit de adolescenti care au primit darul de a vorbi ba in maghiara, ba in italiana s.a.m.d. Vorbirea in limbi a fost data cu scopul propovaduirii Cuvantului in toate tarile; ce rost are sa vorbesti in limbi intr-o adunare in care toti sunt romani si nimeni(nici macar cel care vorbeste) nu pricepe o iota din ce se spune? De ce ai vorbi in maghiara sau "ebraica" daca restul din biserica sunt romani?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10