Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 21:50:03
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Pe cand Sf. Ap. Pavel predica in Areopag, unul dintre invatatii greci- Dionisie- mai tarziu Sf. Dionisie Areopagitul, miscat de predica apostolului a cerut botezul. Cunoscand mai bine invatatura crestineasca a regretat ca nu L-a cunoscut pe Domnul.Auzind ca traieste Maica Sa...a alergat sa o cunoasca. Ne-a ramas o scisoare in care Sf. Dionisie Areopagitul relateaza vizita facuta Maicii Domnului."Inalta, peste mijlocie, foarte zvelta, cu maini si picioare delicate si frumoase, culoarea pielii ca aurul, ochii ca maslina coapta, ovalul fetei desavarsit; se purta in culorile fecioarelor-rosu si vanat; era foarte tacuta si activa . Tot ce facea era desavarsit, se misca cu o gratie fireasca pe care anevoie o au chiar imparatesele nascute in purpura.... Scrisoarea se incheie cu cea mai frumoasa lauda ce s-a adus vreodata Maicii Domnului:Toata infatisarea si purtarea ei erau atat de dumnezeiesti, incat daca n-as fi stiut ca nu-i ea Dumnezeu, m-as fi inchinat in fata ei ca lui Dumnezeu."
Vechi 04.05.2010, 21:51:32
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Simti nevoia sa spui minciuni? Nu este deloc bine. "Oridecîteori spune o minciunã, vorbeste din ale lui, cãci este mincinos si tatãl minciunii."(Ioan 8:44).
Vasalie, hai sa ...eu am spus ca nu pot sa imi cer iertare doar pentru ca imi sugerezi, sau faci tu asta, pentru ca de moment ce eu nu simt ca am de ce sa imi cer iertare...nu pot face acest lucru.
Citat:
Uite aici minciuna (cat carul). AlinB mi-a pus o intrebare (cati apostoli au fost). Eu am raspuns foarte gresit. Asta a fost tot. Punct. Unde ai vazut tu "acuzatii de credinta in ceva fals" sau ...... (toate aiurelile tale)?
Asta nu e minciuna, e supozitie doar, pentru ca de moment ce ai dat acel raspuns, s-ar fi zis si ca de moment ce cunosti Biblia bine de tot ( in timp ce asupra ortodocsilor te-ai pronuntat cum ca ar cam tine-o pe raft, si nu o citesc mai deloc)...ai fi cunoscut si raspunsul in urma cercetarii tale. Acum...eu m-am gandit asa, daca tu stiai in acel moment in care ai dat raspunsul ca numai 5 erau Apostoli, atunci credeai implicit si despre ortodocsi ca din acest punct de vedere cred gresit ca sunt 12...nu? Si daca ei ar fi crezut gresit, credeau si fals...tot pe acolo!

Dar repet, nu e minciuna, asa s-au invartit rotitele ..si a iesit ce a iesit.
Citat:
Repet ce am mai spus de multe ori (inclusiv atunci cand aveam alte nume): dorinta si bucuria mea este ca oamnii sa cerceteze cu sinceritate Sfanta Scriptura. Apoi, sa se duca unde ii va mana Duhul lui Dumnezeu, sau sa ramana unde sunt.
Pai cercetam cu bucurie, dar iaca-ta treaba e complicata aici.

Tu imi zici ca trebuie sa tin Sabatul, ca asa e corect, ca nu am voie sa mananc porc, si ca sarpele ne-a indemnat sa credem in viata vesnica, sau ca e ceva pur pagan...si pe partea cealalta Penticostalulmantuibil, si Doriana ma mana sa imi doresc darul ala minunat, si sa trec pe la ei ca e frumos si acolo, deci cum cercetam impreuna, cand de fapt e cam separat?
Citat:
Fiecare va fi rasplatit pentru credinciosia sa. Totul este sa fii sincer, sa cercetezi si faci voia Domnului (pe care El ti-a dezvaluit-o).
Da, bine...bine...am inteles ca totul e sa cercetez cu sinceritate, dar ca tine...sau ca Penticostalulmantuibil?
Vechi 04.05.2010, 21:54:07
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Pe cand Sf. Ap. Pavel predica in Areopag, unul dintre invatatii greci- Dionisie- mai tarziu Sf. Dionisie Areopagitul, miscat de predica apostolului a cerut botezul. Cunoscand mai bine invatatura crestineasca a regretat ca nu L-a cunoscut pe Domnul.Auzind ca traieste Maica Sa...a alergat sa o cunoasca. Ne-a ramas o scisoare in care Sf. Dionisie Areopagitul relateaza vizita facuta Maicii Domnului."Inalta, peste mijlocie, foarte zvelta, cu maini si picioare delicate si frumoase, culoarea pielii ca aurul, ochii ca maslina coapta, ovalul fetei desavarsit; se purta in culorile fecioarelor-rosu si vanat; era foarte tacuta si activa . Tot ce facea era desavarsit, se misca cu o gratie fireasca pe care anevoie o au chiar imparatesele nascute in purpura.... Scrisoarea se incheie cu cea mai frumoasa lauda ce s-a adus vreodata Maicii Domnului:Toata infatisarea si purtarea ei erau atat de dumnezeiesti, incat daca n-as fi stiut ca nu-i ea Dumnezeu, m-as fi inchinat in fata ei ca lui Dumnezeu."
Foarte intelept Dionisie Areopagitul. Ne-a lasat un exemplu perfect de atitudine pe care trebuie sa o avem in fata unui sfant adevarat. Admiratie, bucurie, empatie, dar nu inchinare.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2010, 21:59:48
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Ce te învață Scriptura și Hristos prin ea.
Conform invataturilor din Sfanta Scriptura, Penticostalulmantuibil, si Doriana cred ce trebuie, au ba? Bine...am inteles, voi nu folositi termenul eretic/secta, insa ceva trebuie sa credeti totusi despre cei care nu tin Sabatul, si cred in viata vesnica...deci nu au inteles cele scrise in Sfanta Scriptura cum trebuie, din spusele voastre.

Adica na, vorbim, vorbim, se dau versete, se aduc argumente...insa mai vine si momentul in care trebuie sa spunem lucrurilor pe nume, cu totii...
Vechi 04.05.2010, 22:06:27
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Foarte intelept Dionisie Areopagitul. Ne-a lasat un exemplu perfect de atitudine pe care trebuie sa o avem in fata unui sfant adevarat. Admiratie, bucurie, empatie, dar nu inchinare.
Daca citesti cu atentie, nu reiese nicidecum ca nu trebuie sa te inchini, ci de fapt sa nu te inchini ca lui Dumnezeu!

Nu am inteles nici daca tu ne spui de fapt noua cum ne inchinam, si nici nu inteleg cum s-ar putea crede ca suntem atat de pehlivani, orbi, tolomaci...incat sa nu tinem macar minte ca ne inchinam Sfantului Ioan Botezatorul, sau Sfintei Fecioare Maria...si nu lui Dumnezeu!
Vechi 04.05.2010, 22:08:10
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Conform invataturilor din Sfanta Scriptura, Penticostalulmantuibil, si Doriana cred ce trebuie, au ba?
Normal, sigur ca da, fara indoiala.

Dar tu ce vrei sa bagi zazanie intre fratele Trice si ei?
E greu, Doriana a afirmat deja ca fratele Trice e mai pocait ca noi
Vechi 04.05.2010, 22:20:28
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Normal, sigur ca da, fara indoiala.

Dar tu ce vrei sa bagi zazanie intre fratele Trice si ei?
E greu, Doriana a afirmat deja ca fratele Trice e mai pocait ca noi
Vai Penticostalulemantuibil, eu nu stiu ce inseamna cuvantul zazanie, zau asa...mi se pare urat, eu am alti termeni...stii tu stilul rilu' " Secta/eretic suna urat spus, dar deh eu am altele in cultul meu pentru voi, dar nu le zic pe fata/forum...ca sa par cat de cat oaie!

Pur si simplu vreau si eu sa aud un raspuns ipotetic, dar sincer la aceasta ipotetica intrebare:

Ce ati simti...fiecare dintre voi, ori cei cu Sabatul, ori cei cu darul vorbirii in limbi, daca toti ortodocsii de aici, dupa indelungile conversatii, s-ar lua doar dupa unii din voi, si ar decide ca o concluzie " Da dom'le, astia chiar spun Adevarul, aia cu vorbirea in limbi imi par cam suspecti...dar ii urmez pe Trice si Vasalie, ca le zic bine!" ?
Vechi 04.05.2010, 22:28:15
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
De ce esti rautacioasa atata timp cat am facut referire la credinta ca un principiu pe care Dumnezeu il vede in viata omului sau nu il vede. La mine mai are pana sa vada ceva, dar se pare ca pe cand era pe pamant, Mantuitorul a vazut credinta adevarata la oameni care nu mergeau la biserica si nu indeplineau ritualuri, multe chiar instituite de Dumnezeu. Acest lucru se intampla si astazi, oameni care nu cunosc Scripturile ca noi, care nu prea au idee despre religie in general ne cam dau lectii de viata in multe privinte. La asta m-am referit cand am scris. Sa nu intelegi ca ma vad pe mine in aceasta postura, nicidecum, eu iau lectii de la altii.
Tristete si amaraciune.Atat.
Iar cele spuse mai-sus nu se refera la persoana nimanui in mod special, ci la tendinta oamenilor de a se amagi prin 'succesurile' personale. Un fel de montagne-ruse, ametitor si incontrolabil.

In atasament, dar din dar.
Attached Images
File Type: jpg numai cu tine beau linistit 008.jpg (23,1 KB, 7 views)
Vechi 04.05.2010, 22:30:03
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Vai Penticostalulemantuibil, eu nu stiu ce inseamna cuvantul zazanie, zau asa...mi se pare urat,
ZAZÁNIE1, zâzanii, s.f. Intriga, discordie, vrajba, galceavă. – Din ngr. zizánia (pl. lui zizánion).

Citat:
Pur si simplu vreau si eu sa aud un raspuns ipotetic, dar sincer la aceasta ipotetica intrebare:

Ce ati simti...fiecare dintre voi, ori cei cu Sabatul, ori cei cu darul vorbirii in limbi, daca toti ortodocsii de aici, dupa indelungile conversatii, s-ar lua doar dupa unii din voi, si ar decide ca o concluzie " Da dom'le, astia chiar spun Adevarul, aia cu vorbirea in limbi imi par cam suspecti...dar ii urmez pe Trice si Vasalie, ca le zic bine!" ?
Sigur, se rezolva, dau un raspuns cat se poate de sincer macar ca ma tem ca tu nu ma vei crede.

Mi-ar parea rau.
Vechi 04.05.2010, 22:39:33
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit Pentru Penticostalulmantuibil(lung nick!!!!).....

P.S. Daca as crede in afirmatiile Dorianei, as ajunge probabil prin Yucatan...mai bine nu!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13