Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.04.2010, 22:54:08
bianca23 bianca23 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.04.2010
Implicit

pot sa fie....eu am intrat pe acest forum care sincer poate sa fie de pocaiti (adica sa intre mai multi dintre ei) sau sa fie ortodocsi ( sa intre mai multi dintre noi) cum sunt eu.
Problema e asa:am sa incerc sa va spun pe scurt ce as putea sa fac:eu in general sunt foarte deschisa adica sunt genul de open mind si accept sa vad sau sa merg oriunde.Nu cred ca este un mare pacat ca mergi la o biserica catolica sau penticostala daca ( bine aici e punctul meu de vedere este....) ca Dumnezeu e unul si pentru toti.
Hai sa va povestesc:
1.mie imi place de el, el stie asta dar el este foarte nehorat este un tip cu bun simt care nu imi spune ceea ce simte, ori nu este ferm pe pozitie.
2.am zis mai sus ( cele de la punctul 1) pentru ca:el are o relatie cu o fata care nu stiu daca e de aceasi religie sau nu cu el, dar mama si toata familia lui nu le place de ea dar de nici un fel.Scandaluri sunt pe tema asta....Si aici va spun ca stiu si de la el un pic iar de la maicasa cele mai multe.
3.mama lui ma place, dar stiti cum e:dragoste de-a sila nu se poate.
4.vreau sa am sansa sa-i arat ca si eu stiu sa-l iubesc si sa-i demostrez si eu stiu sa vb frumos cu el si etc....
5.vreau sa fac poate un lucru care ( nus tiu cat de straniu e sau nu):vreau sa vad cum e la el la biserica, sa vad cat dediferit este fata de unde ma duc eu.....

Credeti ca e bine ceea ce spun?
va rog sa ma ajutati.
M-a intrebat unul din voi ce parere are tata despre asta:tata stie foarte putin de el si din cate i-am spus sub nici o forma nu ar accepta sa trec eu dincolo.
A un lucru important:el a fost ortodox.
6.Tine foarte tare de parerea lui maicasa( cum de altfel am inteles ca la pocaiti asa e)

Va astept cu pareri.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2010, 23:18:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

1. Este forum ortodox chiar daca mai sunt si (neo)protestanti. Cred ca si adresa forumului spune asta.

2. Chestia asta cu "open mind" nu e tocmai o virtute mai ales pentru o fata de preot. Fara suparare, tatal tau trebuia sa se ingrijeasca mai mult de educatia ta spirituala.

3. Nu e acelasi Dumnezeu pentru toti. Este un singur Dumnezeu dar unii ori nu l-au cunoscut, ori nu le-a placut si si-au facut altul dupa ambitiile, neputintele si imaginatia lor.
Si chiar daca i-au pus acelasi nume nu inseamna ca este vorba de aceeasi Persoana.

4.Daca "iti place" sau nu la protestanti este irelevant, asta e un criteriu subiectiv.
Diferenta este mare dar cu ochelari de indragostit s-ar putea sa nu ti se para esentiala.
Aici sunt majoritatea ortodocsi, unii veniti la ortodoxie dupa ce au trecut pe acolo unde te trage pe tine atza, si toti au sa-ti zica ca este foarte gresit ceea ce te bate gandul sa faci.

La fel de gresit insa ar fi ca nici macar acum in al 11-lea ceas sa nu-ti cunosti cu adevarat credinta, ca sa intelegi de ce atitudinea "open minded" de care vorbesti tu si care este poate 'ultimul racnet' in societatea moderna si are mare trecere ca mare virtute, nu este pe placul lui Dumnezeu.

5. Sa intelegem ca junele tau dupa care esti mort de fapt este cu fundul in doua barci?
Nu crezi ca te-ai entuziasmat cam mult gandindu-te deja la casatorie, avand in vedere ca s-ar putea sa fii vioara a doua?

6. Daca a fost ortodox cu atat mai rau, prezumtia de nevinovatie se reduce substatial, sansele de a-l convinge ca a facut alegerea gresita scad considerabil.

Dar asa..dau si eu o sugestie poate n-ar fi rau sa-l inviti o data la tine acasa sa aiba o discutie cu tatal tau.
Reply With Quote
Vechi 24.04.2010, 23:43:53
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Ori asa, ori asa! nu exista cale de mijloc!
Se poate, cum sa nu, da costa, si'i scump, mai ales pe ortodoxu', pretu'i cam
asa : vesnicia.
Vechi 26.04.2010, 14:52:01
Junior Member

Implicit

Am citit tot ce ati scris aici.
Am sa incerc sa va raspund:da din punctulo meu de vedere suntem intr-o coada de peste, pentru ca eu desi sunt open mind adica deschisa la orice el sau lui ii este frica sau rusine de ceea ce este pentru ca el nu vorbeste despre el, despre religia lui decta daca deschid eu o discutie despre asta.
Mi-ati zis de tata ca cum ar fi:Credeti-am ca as face orice pentru acest baiat dar ca sa trec peste faptul ca sunt fiica de preot asta e una, doi fac parte dintr-o familie de preoti e prea mult pretul pentru el.Si cred ca el stie acest lucru atata timp cat i-a spus mamei ca :lui ii este frica si de reactia mea , ce o s afac eu sau ce o sa gandesc eu despre el;crezand ca nu o sa mai vobesc cu el...
Ei lucrurile nu sunt chiar asa :i-am spus ca nu am de ce sa fug, ca nu am nici un motiv.
Nu stiu care ati spus ca am gresit spunand ca exista un singur Dumenezu.(sper sa fi citit bine)
Da nu va suparati da cati exista???Ca fiecare il vede diferit sau ca fiecare vorbeste cu Dumnezeu diferit asta e altceva.Doi oameni nu au cum sa fie identici.Ori ca fiecare ii multumeste lui Dumnezeu:da dar diferit.Doar nu au cum sa faca exact cum o fac eu sau x sau y sau z.
Este adevarat ca el nu o sa desparta de ea decat daca simte, ca tine cont de sfaturile mamei da tine, pentru ca tata lui a murit si mai are doua surori care si ele sunt impotriva relatiei cu fata.
Eu nu am cum sa fac asta ;adica sa trec la penticostali oricat l-as iubi oricat as tine la el pentru ca mi-as distruge defintiv familia.Poate unii vor spune ca nu traiesti cu familia ca traiesti cu el daca e sa fie ceva:da corect dar merita pretul de a nu mai avea nimic pt el???
Daca il cunosc pe Dumnezeuai face to face nu am cum.Fiecare cred ca il cunoaste in felul lui, in sufletul lui.Eu zic ca il cunosc.Nu vreau sa credeti ca ma duc la biserica doar ca ma obliga vreun membru al familiei.Nu, nici vorba de asta.Ma duc ca simt sa o fac.Ma rog ca orice om pentru ca simt ca fara rugaciune nu ajung nicaieri.Postesc sau am postit cele doua posturi importante in viata unui om pentru ca am vrut sa o fac, pentru ca am simit asta.Nu vreau sa creada cineva ca ma laud.Nu, vreau doar sa va spun.
A de ramas la biserica lor:nu nici vorba.
Vreau sa vad diferenta adica cum e la el si sa compar.Daca as mai vrea ceva?Da recunosc:vreau sa vada ca nu sunt asa de incuiata ca nu fug sau nu ma sperie ideea de a vedea ceva nou , ceva diferit.Nu vad gresit sa vad ceva nou.Sincer.
Daca e sa treaca inapoi la ortodoxie???Eu zic ca exista sanse.
Va dau un exemplu:Vorbeam ieri cu el si la un momendat mi-a spus ca in a doua zi de pasti a fost la o manastire ortodoxa:a intrat inauntru si a cantat la strana, a stat la vecernie si i-a placut.M-am bucurat.Mai mult daca el tine la mine oky, dar daca se indragosteste e altceva.Lucrurile se schima radical si sunt convinsa ca dagostea invinge orice obstacol.
Ati spus sa vorbeasca cu tata:cred ca e prea devreme de asta.Daca ar fi o chestie serioasa cred ca atunci da i-as spune sau i-as propune sa faca acest lucru.

Daca mai sunt intrebari am sa incerc sa va raspund cu mare placere.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 15:38:25
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Se poate ca tu, investind atat in posibila voastra relatie, sa te indragostesti din ce in ce mai mult de el. Ce vei face daca el nu vrea sa treaca la ortodoxie? Sunt doua posibilitati: ori ramai cu inima franta, ori renunti tu la ortodoxie lasandu-ti familia cu inima franta. Dragostea e oarba si nu stiu cata tarie ai tu ca sa-i rezisti.

Trebuie sa constientizezi ca sansele tale de a-ti indeplini dorinta de a fi cu el, si ortodocsi amandoi pe deasupra, este destul de mica. In situatia aceasta trebuie sa-ti asumi riscul ca nu va iesi chiar cu vrei tu. Daca nu, mai bine renunti de acum si cauti un baiat ortodox, preferabil si credincios, impreuna cu care sa-L slujesti pe Dumnezeu.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 15:55:22
Junior Member

Implicit

Aici sunt convinsa ca trece la ortodoxie daca se indragoste de mine.
Sincer.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 16:28:58
antoniap
Guest

Implicit

Nu cumva obstacolele existente te fac sa te inversunezi si sa-ti doresti mai mult ceea ce e interzis? Incearca sa tii mana la 5 cm de foc si vezi cat rezisti. Ai rezista o vesnicie in flacarile vesnice de dragul iubitului tau? Esti sigura ca aceasta dragoste nu este o foarte mare ispita pentru tine si pentru familia ta, mai ales ca esti fiica de preot?

Nu te incapatana prea mult. Admite posibilitatea ca poti sa gresesti. Pune-l la incercare pe iubitul tau si vezi la ce tine mai mult: la tine sau la credinta lui. Daca prin tine a oranduit Dumnezeu salvarea sufletului aceslui baiat, caci si asta se poate, atunci inseamna ca, de dragul tau, va accepta sa revina la Ortodoxie. Dar daca prin el diavolul vrea sa te piarda si pe tine, atunci fii cu luare aminte, caci sufletul tau e mai important decat toate comorile de pe pamant.

Dumnezeu sa te ajut sa iei decizia cea mai buna.
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 16:35:41
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Mie mi se pare ca deja dragostea a luat conducerea in defavoarea ratiunii. Ma rog ca Dumnezeu sa va indemne pe amandoi pe calea cea buna.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 26.04.2010, 18:13:35
Junior Member

Implicit

Daca as fii incapatanata crede-ma ca pana acum as fi aratat asta...Il cunosc din iunie anul trecut deci 2009 si sunt foarte temperata.Din contra nu l-am sacait, nu l-am stresat deloc.
Tot ce fac o fac cu masura.
Ma bucur ca am deschis cartea ori am pus cartile pe fata dar pana sa le terminam ori pana sa terminam cartea mai avem.
Eu sunt optimista!!!
va multumesc pt tot si ce sa va zic daca mai e vreo intrebare va raspund cu mare placere.
Reply With Quote
Vechi 05.05.2010, 17:02:24
mihaela81 mihaela81 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.05.2010
Implicit

Dragoste sau ratiune? IL iubim pe Dumnezeu cu mintea sau cu sufletul? Ce drept avem sa spunem: Eu sunt mai bun decat tine(religia mea este mai buna decat a ta)? Toleranta fata de cei din jur sau etichetarea si respingerea lor? Dumnezeu nu este acelasi??!!! Tu esti pacatos fiind de alta religie decat mine....!!!! Iata intrebari la care tu va trebui sa-ti raspunzi... Roaga-te la Dumnezeu cu staruinta si El te va indrepta catre o decizie dreapta. Vei vedea ca vei sti ce trebuie facut fara sa stai prea mult pe ganduri. Rugaciunea i-ti va aduce pace in suflet si-ti va inlatura tot zbuciumul pe care il ai acum. Dumnezeu sa aiba mila de tine....si de noi!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate știe cineva... laurastifter Umanitare 4 24.05.2012 15:51:13
Poate un crestin ma poate ajuta? andrei1994 Umanitare 6 16.10.2011 16:02:01
Se poate? heaven Preotul 28 21.04.2010 12:21:03
Se mai poate? livadarufelix Preotia (Hirotonia) 9 05.09.2009 22:11:30
Ce poate fi? iliecata2003 Generalitati 4 24.08.2006 09:31:59