Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2010, 12:32:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
pai simplu, de ce nu ma fac bine???? fac milostenie, ma rog seara de seara din inima, il iubesc pe dzeu, vb frumos si sincer cu oamenii (asta mai de curand) inainte eram mai certareata si nu fac de 3 zile, au trecut mai mult de 8 luni si ma gandesc ca ceva nu e in regula ori nu fac eu ceva bine ori nu fac ceva ce trebuie facut??!!
Dumnezeu nu cred ca vrea sa fie iubit pentru ca oamenii asteapta ceva de la El.

Dumnezeu deja a facut pentru oameni mai mult decat multi chiar dintrei cei care se cred credinciosi, pot sa inteleaga.

Uneori boala persista pentru ca ai probleme cu care nu poti sa te confrunti din lipsa de totala sinceritate si pocainta.

Alteori El mai lasa timp pana la implinirea rugaciunilor, pentru a vedea daca atitudinea noastra este sincera sau nu..

Iar uneori asta este crucea pe care trebuie sa o purtam, asa cum o purta si Sf. Ap. Pavel pe a lui pentru a nu cadea in mandrie.

Dar de multe ori indreptarea noastra pe care o facem pentru ca vrem sa obtinem ceva este facuta cu superficiala ipocrizie - ne pierdem repede rabdarea si nu dupa mult timp ajungem sa il numim pe Dumnezeu vinovat pentru suferinta noastra sau pentru indiferenta fata de ea..

Ceea ce inseamna ca de fapt n-am ajuns sa-L cunoastem si nici sa-L iubim, desi afirmam exact contrariul, iar schimbarea noastra este de suprafata.

Daca dorinta ta de vindecare te-a adus in casa si la rugaciunile unui eretic, si mai rau ai ajuns sa te intrebi daca botezul pe care il fac ei este bun, semn ca deja a inceput lucrarile pentru "campania de aderare", eu iti spun ca ai mari probleme cu credinta pe care crezi ca o ai..

Asa stand lucrurile, nu m-as mira daca in schimbul vindecarii ai ajunge sa-ti lepezi credinta pentru minciunile lor.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 13:37:37
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Dumnezeu deja a facut pentru oameni mai mult decat multi chiar dintrei cei care se cred credinciosi, pot sa inteleaga.

Uneori boala persista pentru ca ai probleme cu care nu poti sa te confrunti din lipsa de totala sinceritate si pocainta.

Alteori El mai lasa timp pana la implinirea rugaciunilor, pentru a vedea daca atitudinea noastra este sincera sau nu..

Iar uneori asta este crucea pe care trebuie sa o purtam, asa cum o purta si Sf. Ap. Pavel pe a lui pentru a nu cadea in mandrie.

Dar de multe ori indreptarea noastra pe care o facem pentru ca vrem sa obtinem ceva este facuta cu superficiala ipocrizie - ne pierdem repede rabdarea si nu dupa mult timp ajungem sa il numim pe Dumnezeu vinovat pentru suferinta noastra sau pentru indiferenta fata de ea..

Ceea ce inseamna ca de fapt n-am ajuns sa-L cunoastem si nici sa-L iubim, desi afirmam exact contrariul, iar schimbarea noastra este de suprafata.

Daca dorinta ta de vindecare te-a adus in casa si la rugaciunile unui eretic, si mai rau ai ajuns sa te intrebi daca botezul pe care il fac ei este bun, semn ca deja a inceput lucrarile pentru "campania de aderare", eu iti spun ca ai mari probleme cu credinta pe care crezi ca o ai..

Asa stand lucrurile, nu m-as mira daca in schimbul vindecarii ai ajunge sa-ti lepezi credinta pentru minciunile lor.

@alinB
foarte adevarat ce spui si sunt de acord ca trebuie sa ne scuture cineva cand o luam pe aratura dar ultima fraza are un iz fatalist. Sa nu fie!

Adevarul doare si bine face, ca de nu am lancezi in toropeala minciunii.

incearca sa incurajezi constructiv, nu sa anticipezi potentiale situatii indezirabile. cuvintele au in miezul lor puterea de a deveni realitate.
annajanette e intr-o cumpana, inclina intr-o parte dar se poate echilibra. daca ajunge sa se mustre singura, ai ajutat-o foarte mult.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 15:43:20
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

ai dreptate, disperarea m-a facut sa fac asta oricum nu ma mai duc la ei gata.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 17:57:49
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
ai dreptate, disperarea m-a facut sa fac asta oricum nu ma mai duc la ei gata.
Alin este un om foarte direct si de fapt a spus mult mai mult decat ca ai gresit.
Si eu sunt de aceeasi parere cu el. Faptul ca ai mers la sectanti tradeaza putina ta credinta. Nu te supara, ca nu este intentia mea.
Desi multi crestini par toleranti, un ortodox onest considera ca prin rugaciunile in comun cu sectantii se leapada de Adevar. Aceste lucruri nu prea se spun pt ca cine este credincios ajunge oricum la aceasta concluzie (iar cine este caldut, ei bine, cam pierdere de vreme sa-i explici ceva).
Mesajul lui Alin era: cerceteaza-ti credinta.

Ai incredere in Dumnezeu. Nici o incercare nu ne este data pentru pierderea noastra.
Ai spus ca ai schimbat preoti, ca ai luat manastiri la rand..
Consider ca nu este bine. Singura schimbare care ar trebui sa se intample este cea din tine. Cere in rugaciuni sa-ti vezi pacatele si sa te te cureti prin taina spovedaniei.
Ca daca tu crezi ca spovedania este o formalitate pt a ajunge la impartasit, iar nu este bine!
Cauta un duhovnic, citeste scrierile sf parinti... (Eu nu am gasit raspunsuri DECAT in traditia bisericii. Nicaieri altundeva.)
Maica Domnului sa te ocroteasca!
Si ai rabdare. Rugaciunile nu raman fara raspuns, desi poate raspunsul nu e cel pe care-l asteptam noi.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 18:06:59
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Va recomand cu multa caldura filmele -MEMORIA APEI/DOCUMENTAR, Ingerul digital1, dar mai ales Ingerul digital2- VA VA FI DE FOLOS, Sf. Damiana...
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 18:23:08
almaris
Guest

Implicit

Lacrimi, anna, rodica, pastrati ridicolul pentru voi, annajanette are nevoie de un medic bun, nu de babismele voastre. Dumnezeu o va ajuta sa-l gaseasca.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 18:43:06
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Lacrimi, anna, rodica, pastrati ridicolul pentru voi, annajanette are nevoie de un medic bun, nu de babismele voastre. Dumnezeu o va ajuta sa-l gaseasca.

Stiu eu un medic bun.
de fapt cel mai bun
de fapt SINGURUL BUN
Are cabinet medical in orice Biserica ortodoxa.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 18:48:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
Ti-as putea vorbi de ortodocsi care se vindeca.. dar este un subiect prea ridicol pt tine.
Sau de credinta in iubirea lui Dumnezeu care poate in orice clipa sa faca orice minune prin sfintii lui.
Dar tu crezi ca este.. penibil?
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 18:53:43
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Sunt un om care m-am bucurat de toata dragostea lui Dumnezeu si daca i-am dat un sfat am facut-o cu responsabilitate simt civic, omenie si nu am folosit cuvinte otravite. Mai sectarilor, tare sunteti ridicoli si nesimtitori fata de o suferinta, stati la panda sa vedeti omul cazut ca sa puneti gheara pe el. Departe, hulitorilor!
Reply With Quote
Vechi 06.05.2010, 19:06:27
mishi55's Avatar
mishi55 mishi55 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.03.2010
Locație: Bucuresti
Implicit Tu ai de ales.

Citat:
Atunci cand spui "babismele voastre" arati cata credinta ai - de fapt, cata necredinta ai. Asa ca, pastreaza tu ridicolul pentru tine.
Medicul adevarat, medicul crestin nu da nicio prescriptie, nicio reteta, fara sa se roage. Dar ce stii tu ce este asta? Pentru tine sunt "babisme".
Tu du-te si adapa-te la izvorul ereziilor si lasa-i in pace pe ortodocsi sa ramana la izvoarele lor. Tatal minciunii abia asteapta sa-i mai vina cate un sectar sau cate unul amagit de un sectar. Tu ce bonus ai? ce primesti pentru 2-3 suflete amagite si duse de rapa?
Almaris, nu crezi ca vei da socoteala? nu mie (Doamne fereste!), nu celor de pe forum, ci Aceluia care ne va "cerne" pe toti...
Chiar nu te temi?
Si diavolul crede si se cutremura - zice Scriptura. Dar nu se smereste. Tu ai de ales. Inca ai de ales. Doamne ajuta!
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 georgeval Din Vechiul Testament 25 25.10.2016 06:31:20
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42