Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 12:24:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

48. Cine sunt membrii Bisericii?

Din Biserica fac parte toti cei botezati cu botezul crestin, adica in numele Sfintei Treimi, care cred in Domnul nostru Iisus Hristos, care marturisesc aceeasi credinta, care se impartasesc cu aceleasi Sfinte Taine, care aduc aceeasi inchinare lui Dumnezeu si stau sub carmuirea vazuta a aceleiasi ierarhii bisericesti.

Nu numai dreptii ci si pacatosii fac parte din Biserica; dar pacatosii sunt membrii sau madulare bolnave ale Bisericii. Si nu numai credinciosii vii ci si cei morti care au adormit in credinta sunt membrii ai Bisericii.

Nu mai fac parte din Biserica ereticii si schismaticii, pentru ca, desi au fost botezati, ei s-au rupt de Biserica prin credintele lor ratacite, prin invataturi desarte si prin neascultare de carmuirea Bisericii. Ereticii si schismaticii au parasit calea cea dreapta; ei sunt stricatori de Biserica si de aceea vor fi osanditi (Tit 3, 10-11; 1 Corinteni 3, 17).

Dintre membrii Bisericii de dupa moarte unii se deosebesc de ceilalti prin inaltimea la care s-au ridicat in trairea virtutilor crestine. Acestia sunt sfintii bineplacuti lui Dumnezeu. Ei sunt cinstiti in mod deosebit de Biserica.

http://www.credo.ro/catehism2.php?q=48

Doriana,
daca iti face placere cumva, si cei a caror gandire merge impotriva invataturii Bisericii, ar putea fi incadrati ca si schismatici, chiar daca n-au intrat intr-o secta si isi spun neaparat "baptisti", "penticostali", "adventisti", etc.

Sper ca macar acesta chestiune e lamurita.

Last edited by AlinB; 07.05.2010 at 12:26:33.
Vechi 07.05.2010, 12:48:44
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
48. Cine sunt membrii Bisericii?

Din Biserica fac parte toti cei botezati cu botezul crestin, adica in numele Sfintei Treimi, care cred in Domnul nostru Iisus Hristos, care marturisesc aceeasi credinta, care se impartasesc cu aceleasi Sfinte Taine, care aduc aceeasi inchinare lui Dumnezeu si stau sub carmuirea vazuta a aceleiasi ierarhii bisericesti.

Nu numai dreptii ci si pacatosii fac parte din Biserica; dar pacatosii sunt membrii sau madulare bolnave ale Bisericii. Si nu numai credinciosii vii ci si cei morti care au adormit in credinta sunt membrii ai Bisericii.

Nu mai fac parte din Biserica ereticii si schismaticii, pentru ca, desi au fost botezati, ei s-au rupt de Biserica prin credintele lor ratacite, prin invataturi desarte si prin neascultare de carmuirea Bisericii. Ereticii si schismaticii au parasit calea cea dreapta; ei sunt stricatori de Biserica si de aceea vor fi osanditi (Tit 3, 10-11; 1 Corinteni 3, 17).

Dintre membrii Bisericii de dupa moarte unii se deosebesc de ceilalti prin inaltimea la care s-au ridicat in trairea virtutilor crestine. Acestia sunt sfintii bineplacuti lui Dumnezeu. Ei sunt cinstiti in mod deosebit de Biserica.

http://www.credo.ro/catehism2.php?q=48

Doriana,
daca iti face placere cumva, si cei a caror gandire merge impotriva invataturii Bisericii, ar putea fi incadrati ca si schismatici, chiar daca n-au intrat intr-o secta si isi spun neaparat "baptisti", "penticostali", "adventisti", etc.

Ai fost destul de clar: numai Biserica Ortodoxa este Biserica lui Hristos.
Si mai specific: doar o parte a Bisericii Ortodoxe.

Faptul ca este clar nu inseamna ca este si adevarat.

P.S. Frate Alin, stii ce mai intuiesc eu, ca de fapt in B.O. si daca ai crede altfel, e greu pentru cineva sa isi asume raspunderea sa o spuna. Dar asa-i si la NP.
Vechi 07.05.2010, 12:56:24
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Ai fost destul de clar: numai Biserica Ortodoxa este Biserica lui Hristos.
Si mai specific: doar o parte a Bisericii Ortodoxe.

Faptul ca este clar nu inseamna ca este si adevarat.

P.S. Frate Alin, stii ce mai cred eu, ca de fapt in B.O. si daca ai crede altfel, e greu pentru cineva sa isi asume raspunderea sa o spuna. Dar asa-i si la NP.
Pai chiar ca gandim altfel.

" Cred Doamne si marturisesc, ca Tu esti cu adevarat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi dintre care cel dintai sunt eu. Inca cred ca acesta este insusi preacurat Trupul Tau si acesta este insusi scump Sangele Tau. Deci ma rog Tie : Miluieste-ma si-mi iarta greselile mele cele de voie si cele fara de voie, cele cu cuvantul sau cu lucrul, cele cu stiinta si cu nestiinta si ma invredniceste fara de osanda sa ma impartasesc cu preacuratele Tale taine, spre iertarea pacatelor mele si spre viata de veci. Amin. "

Cand ne gandim ca nu e chiar asa si ca nici din BO nu se mantuiesc toti, ne gandim in primul rand la noi insine :) dar nadjduim in mila Domnului. Nu ceilalti zac in primejdia nemantuirii, ci eu insami.

Dar nu stiu daca pot sa-ti explic asta pe intelesul tau, sa pricepi ca intr-adevar BO este Mireasa dar nu stiu daca eu insami o sa fiu Mireasa sau fecioara nebuna fara untdelemn in candela.

Adica modul de raportare e complet diferit fata de ce se intampla la NP si nu stiu daca nu cumva tocmai am vorbit limbi straine :)
Vechi 07.05.2010, 13:03:54
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Pai chiar ca gandim altfel.

" Cred Doamne si marturisesc, ca Tu esti cu adevarat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi dintre care cel dintai sunt eu. Inca cred ca acesta este insusi preacurat Trupul Tau si acesta este insusi scump Sangele Tau. Deci ma rog Tie : Miluieste-ma si-mi iarta greselile mele cele de voie si cele fara de voie, cele cu cuvantul sau cu lucrul, cele cu stiinta si cu nestiinta si ma invredniceste fara de osanda sa ma impartasesc cu preacuratele Tale taine, spre iertarea pacatelor mele si spre viata de veci. Amin. "

Cand ne gandim ca nu e chiar asa si ca nici din BO nu se mantuiesc toti, ne gandim in primul rand la noi insine :) dar nadjduim in mila Domnului. Nu ceilalti zac in primejdia nemantuirii, ci eu insami.

Dar nu stiu daca pot sa-ti explic asta pe intelesul tau, sa pricepi ca intr-adevar BO este Mireasa dar nu stiu daca eu insami o sa fiu Mireasa sau fecioara nebuna fara untdelemn in candela.

Adica modul de raportare e complet diferit fata de ce se intampla la NP si nu stiu daca nu cumva tocmai am vorbit limbi straine :)
Ai cam vorbit in limbi dar asta-i un semn bun: vei fi mantuita .

Si acum, ceva mai serios: deci, nici un credincios din Biserica Catolica nu face parte din Biserica lui Hristos?

Last edited by penticostalulmantuibil; 07.05.2010 at 13:12:34.
Vechi 07.05.2010, 13:17:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai cam vorbit in limbi dar asta-i un semn bun: vei fi mantuita .

Si acum, ceva mai serios: deci, nici un credincios din Biserica Catolica nu face parte din Biserica lui Hristos?

Poate nu m-am facut inteleasa :)

" Cred Doamne si marturisesc, ca Tu esti cu adevarat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi dintre care cel dintai sunt eu."

"Hristoase Iisuse, nimeni n-a gresit pe pamant din veac, o, Iisuse al meu; precum am gresit eu, ticalosul si ratacitul. [...] Pe toti ce au gresit de la Adam, Iisuse al meu, mai inainte de Lege si dupa Lege si in Legea Harului, Iisuse al meu, i-am covarsit cu patimile, eu, ticalosul, ca un patimas; ci Tu, Iisuse al meu, cu judecatile Tale, mantuieste-ma".
Vechi 07.05.2010, 13:57:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Poate nu m-am facut inteleasa :)

" Cred Doamne si marturisesc, ca Tu esti cu adevarat Hristos, Fiul lui Dumnezeu Celui viu, Care ai venit in lume sa mantuiesti pe cei pacatosi dintre care cel dintai sunt eu."

"Hristoase Iisuse, nimeni n-a gresit pe pamant din veac, o, Iisuse al meu; precum am gresit eu, ticalosul si ratacitul. [...] Pe toti ce au gresit de la Adam, Iisuse al meu, mai inainte de Lege si dupa Lege si in Legea Harului, Iisuse al meu, i-am covarsit cu patimile, eu, ticalosul, ca un patimas; ci Tu, Iisuse al meu, cu judecatile Tale, mantuieste-ma".
Da, sora Jane, pentru ca si eu ocolesc intrebarile mai spinoase, nu mai insist :). O sa-i pun insa lui Alin intrebarea cu pricina.
Vechi 07.05.2010, 14:05:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Da, sora Jane, pentru ca si eu ocolesc intrebarile mai spinoase, nu mai insist :). O sa-i pun insa lui Alin intrebarea cu pricina.

Posibil sa-ti raspunda si el cu: "cere mila si indurare pentru mine cel ce m-am intors, si roaga-L ca atunci cand usa stramta se va inchide, eu sa fiu ultimul care-i va fi trecut pragul si ca atatia alti rataciti care au gasit Calea, sa aud si eu "iertate-ti sunt pacatele", intru Slava vesnica a Celui fara de Inceput al nostru Parinte, al Fiului Sau Unuia Nascut si a Mangaietorului Duh datator de viata, in vecii vecilor. Amin" :)
Vechi 07.05.2010, 16:09:06
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
cei a caror gandire merge impotriva invataturii Bisericii, ar putea fi incadrati ca si schismatici, chiar daca n-au intrat intr-o secta si isi spun neaparat "baptisti", "penticostali", "adventisti", etc.

Ce intelegi prin invatura Bisericii( lui Hristos)? Eu inteleg ca fiind invatatura lasata de Hristos si Sfintii Sai Apostoli. De asemenea, cred ca aceasta invatatura este, in mod sigur, suficienta pentru a raspunde oricaror aspecte legate de viata de zi cu zi si pentru a mosteni Imparatia lui Dumnezeu si viata vesnica. Aceasta invatatura se gaseste numai in Sfanta Scriptura.

"din pruncie cunosti Sfintele Scripturi, care pot sã-ti dea întelepciunea care duce la mîntuire, prin credinta în Hristos Isus. Toatã Scriptura este insuflatã de Dumnezeu si de folos ca sã învete, sã mustre, sã îndrepte, sã dea întelepciune în neprihãnire, pentru ca omul lui Dumnezeu sã fie desãvîrsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare bunã."(2 Timotei 3:15-17)

Cred ca este corect sa concluzionam: invatatura Bisericii este invatatura Sfintei Scripturi. Sau,crezi ca Sfanta Scriptura este incompleta? Are cumva nevoie de adaosuri sau de invataturi inlocuitoare (numite "invatatura bisericii")?
Vechi 07.05.2010, 16:23:24
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele?
Da sunt.Ii strangem pe toti in marea adunatura sectara si ii ducem in Siberii de ghiata...(asta daca or vrea rusiii !?)
Vechi 07.05.2010, 16:37:55
Banned

Implicit

Abia astept sa ajung si eu la Adunare.
Va fi raiul pe...gheata.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13