Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 18:25:07
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Sa stiti ca Dumnezeu chiar e martor la ceea ce spuneti. Sa nu va tina Dumnezeu in seama...
Dumnezeu e martor si la ce faci tu...esti sigura ca Ii place expresia chipului tau, sau suntele emise in acele momente, asta in caz ca si stii ce faci in momentele alea, si de asemena cum poti fi privita de cineva din exterior?

Oare ai zidi pe cineva daca te-ar vedea in acel moment, sau ai speria?

Eu stiu ca oamenii care se roaga mult, si sunt induhovniciti, emana liniste in jur, lumina...si nicidecum ceva infricosator, e de la sine inteles!

Cum iti imaginezi tu atmosfera din rai, constituita din chipuri schimonosite, contorsionare, urlete, racnete, infricosare, agitatie...sau altfel? Crezi ca atmosfera din biserica ta in acele momente ar putea gasi vreo explicatie pentru trecerea de la armonie, cantari echilibrate, liniste, comuniune...la ceea ce se intampla in momentul vorbirii in limbi, deci total altceva decat pana atunci?

Crezi ca ti s-ar putea intampla ca participand la o Sfanta Litughie Ortodoxa, sa te inspaimante chipurile si manifestarile credinciosilor ortodocsi intr-un anumit moment?
Vechi 08.05.2010, 18:37:50
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Probabil ca tu nu mergi, dar in multe biserici se vorbeste in timpul predicii impotriva „sectantilor” si sunt ridicularizati.

Si chiar daca in timpul Liturghiei nu sunt luati in bataie de joc „sectantii” se face in afara ei. Se vorbeste si se scriu carti in care sunt ridicularizati.

Insusi arhimandritul Cleopa a facut-o de multe ori in predicile si in scrierile lui. Sa nu ne ascundem dupa deget.
Eu sunt extrem de curioasa ce vi se spune voua, penticostalilor, adventistilor, baptistilor, evanghelistilor...atunci cand sunteti trimisi sa "propovaduiti", ca in mijlocul cui urmeaza sa raspanditi voi adevarul, unora mai buni ca voi, pe aceeasi lungime de suflet...sauuuuu ceea ce cred eu ca vi se spune de fapt, dar nu spui tu...ca sa poti fi cat de cat ascultat?

Sunteti aici sa luminati pe cei mai luminati decat voi, sau pe cei intunecati, care au nevoie de lumina voastra? Logica mea imi spune ceva, tu ce ai a spune?
Vechi 08.05.2010, 18:40:30
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Andrusca, cu tot respectul , nu stii cum ma rog eu si ce expresii am pe fata. Pentru informarea ta, ma rog ca si tine, insa in loc sa folosesc icoane inchid ochii si ma rog in duh, cum spune Domnul. Nu tip, nu ma schimonosesc, nu mirai, cum , cu multa dragoste crestineasca, descrie domnul ghilban.
Eu inca nu am speriat pe nimeni. Ce om trebuie sa fii ca sa te sperii de faptul ca cineva se roaga? De aceea ma indoiesc de sinceritatea domnului ghilban, ca sa nu zic mai mult.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 08.05.2010 at 18:44:17.
Vechi 08.05.2010, 18:57:10
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Andrusca, cu tot respectul , nu stii cum ma rog eu si ce expresii am pe fata. Pentru informarea ta, ma rog ca si tine, insa in loc sa folosesc icoane inchid ochii si ma rog in duh, cum spune Domnul. Nu tip, nu cad pe jos, nu ma schimonosesc cum , cu multa dragoste crestineasca, descrie domnul ghilban.
Eu inca nu am speriat pe nimeni. Ce om trebuie sa fii ca sa te sperii de faptul ca cineva se roaga? De aceea ma indoiesc de sinceritatea domnului ghilban, ca sa nu zic mai mult.
Crezi ca un Monah ortodox atunci cand se roaga, sau oricare credincios adevarat, induhovnicit...ar speria pe cineva?

Te-am intrebat daca tu crezi ca ai putea speria pe cineva, adica o persoana care sa te vada fix in momentul ala(dar nu din comunitatea ta, ca asta nu se pune, deoarece nu are relevanta, tuturor li se par toate de la Duhul Sfant, si urletele, si controsionarea, si agitatia...deci no way)?

Userul respectiv a spus ca toti se manifestau diferit, cu multe variatii, se auzeau urlete, deci de ce se aud astfel de lucruri in timpul unei rugaciuni...si care ar fi explicatia ta?

Tu zici ca nu faci asa, dar cei care fac asa cum a spus userul de mai sus, cum sunt priviti...sunt oare vazuti, sunt auziti, sau cumva toti sunt cu treaba lor, in transa, constienti...dar in acelasi timp fara sa poata auzi ce se intampla in jurul lor, sau care e starea de lucruri?

Tu intotdeauna te sperii de ceea ce vezi pe youtube, de caracterizarile celor care au vazut cu ochii lor manifestarile voastre, si care au simtit ce era de simtit. Absolut intotdeauna negi totul...si afirmi ca tu nu faci asa ceva. Nu ti se pare ciudat totusi...ca desconsideri manifestari ale penticostalilor, si te dezici de ele ori de cate ori esti pusa in fata acestei realitati?

Oare chiar tu stai linistita, si te rogi in soapta, fara sunete, fara schimonosiri, fara urlete, si galagie, si chiar stii ce faci in acele momente? Iar daca daca nu stii...de ce nu stii, cum explici transa, si lipsa controlului asupra ta, in lipsa caruia ti-ar scapa manifestari infricosatoare?
Vechi 08.05.2010, 19:04:03
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Userul respectiv a spus ca toti se manifestau diferit, cu multe variatii, se auzeau urlete, deci de ce se aud astfel de lucruri in timpul unei rugaciuni...si care ar fi explicatia ta?
Userul respectiv ori nu a fost la penticostali ori e nesincer. Deci nu pot da nici o explicatie pe o situatie nedovedita.

Citat:

Oare chiar tu stai linistita, si te rogi in soapta, fara sunete, fara schimonosiri, fara urlete, si galagie, si chiar stii ce faci in acele momente? Iar daca aca nu stii...de ce nu stii, cum explici transa, si lipsa controlului asupra ta, in lipsa caruia ti-ar scapa manifestari infricosatoare?
Sunt foarte linistita. Te-ai simti in siguranta langa mine. Ma rog cand in gand cand cu voce normala, caci nu-mi place sa-mi auda altii rugaciunile.
Faza cu transa si lipsa controlului nu-mi suna cunoscut.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.05.2010, 19:04:23
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

P.S. Om normal trebuie sa fii ca sa te poti speria de ceea ce e de speriat, iar un om care se roaga ...NU ARE DE CE SA SPERIE PE ABSOLUT NIMENI!

Vechi 08.05.2010, 19:07:08
Senior Member

Implicit

Citat:
P.S. Om normal trebuie sa fii ca sa te poti speria de ceea ce e de speriat, iar un om care se roaga ...NU ARE DE CE SA SPERIE PE ABSOLUT NIMENI!
Mai ramane varianta unui povestitor nesincer. Denigrarea altor culte, desi e inexistenta, cum se spunea, este totusi la moda si place gloatei.
Vechi 08.05.2010, 19:07:52
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Andrusca, cum sa li se para ciudata schimonoseala cand ei vad in asta intalnirea cu Hristos?! Stii ce-mi vine acum in minte? Ca intr-o astfel de sala cand toti sunt in transa diavolii rad de se prapadesc si se tem de spitalizare...
Ei practic nici nu mai au ce sa faca decat sa priveasca la "duhul lor"... comun
Vechi 08.05.2010, 19:15:27
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Mai ramane varianta unui povestitor nesincer. Denigrarea altor culte, desi e inexistenta, cum se spunea, este totusi la moda si place gloatei.
Doriana, toata lume stie ca penticostalii se numesc si tremuratorii oare din senin au primit aceasta numire?! Ca nu recunoasteti e una, dar daca nu constientizati ce vi se intampla inseamna ca e grav! De ce e nesincer userul care a vazut cu ochii lui?! Eu stiu ca se intampla exact ce a spus userul anterior si nu vad de ce sustineti sus si tare ca nu este real...
Asta nu inseamna denigrare ci scoaterea in relief a unei situatii concrete!
Vechi 08.05.2010, 19:16:49
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Userul respectiv ori nu a fost la penticostali ori e nesincer. Deci nu pot da nici o explicatie pe o situatie nedovedita.
Ciudat raspunsul tau, si tu mergi la penticostali, dar nu spui cum se manifesta comunitatea, deci cei din jurul tau in timpul acelui moment.

Totusi cum se manifesta cei din comunitatea ta in timpul rugaciunii? Ca tine, sau pe ici pe colo cate un urlet, un racnet, un chiot, o controsionare...le vezi, poti auzi, ti se par ciudate, te sperie, te bucura, ti se par de la Duhul Sfant?
Citat:
Sunt foarte linistita. Te-ai simti in siguranta langa mine. Ma rog cand in gand cand cu voce normala, caci nu-mi place sa-mi auda altii rugaciunile.
Faza cu transa si lipsa controlului nu-mi suna cunoscut.
Tu am inteles, esti linistita...dar cei din jurul tau la fel?

Nu iti suna tie, dar nu am citit nimic pe net, din care sa reiasa ca penticostalii din Ro sunt linistiti in timpul vorbirii in limbi...ci dimpotriva ca lucrurile au scapat de sub control in legatura cu acest dar.

Numai tu negi orice manifestare ciudata, iar despre tine vorbesti numai ca si cum ai avea o atitudine atipica, in timp ce restul afirma ca de fapt va manifestati ciudat, si tot crestini...baptisti, oameni care va viziteaza comunitatile des, deci mie mi se pare ca te aperi pe tine, si nu mai recunosti nimic...ca sa nu devii tu insati suspecta de toate acele manifestari arhicunoscute.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10