Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 20:33:58
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit Doriana

Credinta ai marturisit-o prin nasi, atunci cand ai primit botezul!!! Imi pare rau ca tu confunzi lucrurile! Ce ai facut apostazie se numeste si grav e ca tu nici nu constientizezi, ba mai mult constiinta ta cred ca e adormita altfel nu ai avea pace in suflet... Oricum ce am avut de spus, am spus...
Vechi 08.05.2010, 20:39:54
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Nu cred ca userul respectiv minte, Doriana. Din afara se vede ca un fel de spectacol... Si nu ma refer neaparat la "vorbirea in limbi", ci si la felul de rugaciune. La noi este o atmosfera calma, duhovniceasca, iar daca ne rugam toti deodata, spunem aceeasi rugaciune. La voi e altfel: va rugati toti deodata, iar fiecare spune altceva, incat nu se mai intelege nimic si crede-ma, pentru un "spectator" devine infricosator.
Spune tu, lacrimi, cat de mult ar dispretui cineva penticostalii, poti sa spui ca " , se contorsionau ca cei stapiniti de duhuri rele , aveau niste figuri infricosatoare,alti hauiau,miraiau "? Asa face sotul tau?

Citat:
Dar oare cand cineva "vorbeste in limbi" nu implica de fapt aceste doua lucruri?
Deloc. Chiiar deloc. Am mai explicat ca pierderea controlului este semn de posesiune demonica. Duhul Sfant nu face asa ceva.

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Manifestari straine fata de atitudinea lor de pana in acel moment:

tacut, respectuos, calm, senin =>agitat, incruntat, incretit la fata, nu prea vede, nu prea aude nimic in jur, nu stie exact ce face...moment de rugaciune dupa care din nou...calm, luminos, linistit, fara sa stie cum era in timpul rugaciunii.
Nu recunosc in aceste manifestari rugaciunea penticostala.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.05.2010, 20:42:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Credinta ai marturisit-o prin nasi, atunci cand ai primit botezul!!! Imi pare rau ca tu confunzi lucrurile! Ce ai facut apostazie se numeste si grav e ca tu nici nu constientizezi, ba mai mult constiinta ta cred ca e adormita altfel nu ai avea pace in suflet... Oricum ce am avut de spus, am spus...
Bravo, gabriela, eu am marturisit credinta la 6 saptamani...Tot ce am marturisit atunci a fost un "oaaa, oaaa". Ca nasa mea s-a facut ca se leapada de satan si dupa o ora a jucat si a baut si a chiuit cat o tineau plamanii, asta nu a fost alegerea mea. insa cand L-am gasit pe Hristos am ales sa raman cu El si nu vreau sa-L mai parasesc.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.05.2010, 20:44:24
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Adevarul trebuie raspandit celor ce sunt in intuneric si nu-l cunosc pe Hristos. Pentru mine e mai putin important ce s-au declarat ei la recensamant: ortodocsi, penticostali sau musulmani.
Mie ce intentionezi sa imi raspandesti? Consideri ca ai avea ceva sa imi raspandesti, ce nu a fost raspandit inainte de initiativa ta, sau a cultului tau?
Citat:
Daca discut cu un practicant dintr-o confesiune crestina ortodoxa in doctrina nu-l sfatuiesc in nici un caz sa-si schimbe biserica.

De altfel nu am sfatuit sa-si schimbe biserica pe nimeni, practicant sau nepracticant.
Dar de ce m-ai sfatuit sa trec si pe la Biserica ta, ca e frumos si acolo?

Consideri ca as avea ce sa simt in plus acolo, sau ca as avea acolo ce gasi mai mult decat se poate afla in Biserica Ortodoxa, sau nu?
Citat:
Deci, ca sa raspund la intrebare, eu caut sa duc lumina celor ce sunt in intuneric NU celor care au deja lumina.
Noi ortodocsii o avem?

Ce intentionezi sa ne aduci noua, prin aceste dialoguri?
Citat:
Daca tu ii consideri luminati si pe fratii atei, doar asa pentru ca sunt botezati intr-o confesiune crestina, eu nu pot fi de acord.
Ortodocsii sunt luminati?

Biserica Ortodoxa e luminata?
Vechi 08.05.2010, 20:45:29
Senior Member

Implicit

Citat:
De rugaciunea inimii ati auzit?
Auzit. Am si practicat un timp cand mergeam prin lume cautand pe Dumnezeu. Nu am fost foarte perseverenta in a repeta-o intruna, se pare...
Vechi 08.05.2010, 20:45:51
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Spune tu, lacrimi, cat de mult ar dispretui cineva penticostalii, poti sa spui ca " , se contorsionau ca cei stapiniti de duhuri rele , aveau niste figuri infricosatoare,alti hauiau,miraiau "? Asa face sotul tau?
O singura data am avut ocazia sa asist la o "vorbire in limbi" (si sper sa nu mai am ocazia). Cuvinte rostite intr-o limba necunoscuta, un zambet ciudat pe fata... care insa au incetat in momentul in care am inceput sa spun Crezul cu voce tare... Ideea e ca oricum m-a infricosat momentul, nu am putut dormi toata noaptea, m-am rugat intruna... Si inca ceva: impresia ca nu era persoana sotului meu, parca si vocea i se schimbase, raguseala de dupa... Intr-un cuvant: CIUDAT.
Vechi 08.05.2010, 20:47:23
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
Auzit. Am si practicat un timp cand mergeam prin lume cautand pe Dumnezeu. Nu am fost foarte perseverenta in a repeta-o intruna, se pare...

Asa se pare... Daca perseverai mai mult ca sigur erai ortodocsa acum...
Vechi 08.05.2010, 20:48:32
Senior Member

Implicit

Citat:
O singura data am avut ocazia sa asist la o "vorbire in limbi" (si sper sa nu mai am ocazia). Cuvinte rostite intr-o limba necunoscuta, un zambet ciudat pe fata... care insa au incetat in momentul in care am inceput sa spun Crezul cu voce tare... Ideea e ca oricum m-a infricosat momentul, nu am putut dormi toata noaptea, m-am rugat intruna... Si inca ceva: impresia ca nu era persoana sotului meu, parca si vocea i se schimbase, raguseala de dupa... Intr-un cuvant: CIUDAT.
Posibil sa ti se para ciudat...Insa cat de ciudat ar fi nu erau haueli si miraieli, nu? [de fapt nici nu sunt sigura ca stiu ce sunt astea...pfff...]
Vechi 08.05.2010, 20:48:38
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Nici un ortodox nu ar accepta ca Hristos este si in BP. Dar totusi este si asta ma atrage. Sunt fratii mei, Hristos m-a asezat intre ei si nu am nici un motiv sa-i parasesc.
Da, Doriana, asa este, si trebuie sa-ti spun ca te apreciez pentru bunavointa si rabdarea de care dai dovada, iar fratii tai se pot mandri cu tine. Si mai stiu ca Dumnezeu are multe si necunoscute cai prin care cheama la El pe fiecare.

Atitudinea ta mi-aduce aminte de doua fete (pocaite, am inteles) cu un devotament extraordinar care au ingrijit o femeie batrana, botezata ortodox dar necredincioasa, pana aproape de moartea acesteia. Veneau fetele la fiecare doua zile si fara sa se scarbeasca o schimbau si o spalau pe femeia care era imobilizata la pat dupa operatie. Tot ele aduceau scutece si medicamente pe care le luau de la locul lor de adunare. Le-am cunoscut personal pe amandoua iar la intrebarea mea de unde atata grija fata de batrana destul de uracioasa si profitoare, mi s-a raspuns simplu:Asa trebuie!
Vechi 08.05.2010, 20:52:39
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Bravo, gabriela, eu am marturisit credinta la 6 saptamani...Tot ce am marturisit atunci a fost un "oaaa, oaaa". Ca nasa mea s-a facut ca se leapada de satan si dupa o ora a jucat si a baut si a chiuit cat o tineau plamanii, asta nu a fost alegerea mea. insa cand L-am gasit pe Hristos am ales sa raman cu El si nu vreau sa-L mai parasesc.
Ai vrut totusi sa Il parasesti, pe El/sau comunitatea...ceva de genul asta, atunci cand fratii tai in credinta te-au cam dezamagit, si ranit, insa ti-a venit gandul ca e aceasta e doar o incercare, posibil pentru pacatele tale.

Totusi legat de Biserica Ortodoxa, nu ai simtit la fel in legatura cu initiativa parasirii ei....
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10