Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2010, 20:52:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Da, Doriana, asa este, si trebuie sa-ti spun ca te apreciez pentru bunavointa si rabdarea de care dai dovada, iar fratii tai se pot mandri cu tine. Si mai stiu ca Dumnezeu are multe si necunoscute cai prin care cheama la El pe fiecare.

Atitudinea ta mi-aduce aminte de doua fete (pocaite, am inteles) cu un devotament extraordinar care au ingrijit o femeie batrana, botezata ortodox dar necredincioasa, pana aproape de moartea acesteia. Veneau fetele la fiecare doua zile si fara sa se scarbeasca o schimbau si o spalau pe femeia care era imobilizata la pat dupa operatie. Tot ele aduceau scutece si medicamente pe care le luau de la locul lor de adunare. Le-am cunoscut personal pe amandoua iar la intrebarea mea de unde atata grija fata de batrana destul de uracioasa si profitoare, mi s-a raspuns simplu:Asa trebuie!
Multumesc, carmina. Cuvintele tale sunt o mangaiere pentru mine. Asta imi arata ca mai sunt si ortodocsi care ne considera, daca nu frati, macar oameni normali care Il cauta si ei pe Dumnezeu cum pot.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.05.2010, 20:55:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Totusi legat de Biserica Ortodoxa, nu ai simtit la fel in legatura cu initiativa parasirii ei....
Pentru ca nu am avut o comunitate ortodoxa pe care sa o parasesc. oamenii din jurul meu erau toti necredinciosi. Dar uite ca acum sunt aici si tot imi amintesti ca intre mine si tine e un spatiu imens...desi eu nu ma simt departe de tine si nici nu te-as parasi daca ai avea nevoie de mine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 08.05.2010, 20:55:25
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Posibil sa ti se para ciudat...Insa cat de ciudat ar fi nu erau haueli si miraieli, nu? [de fapt nici nu sunt sigura ca stiu ce sunt astea...pfff...]

Nu, nu erau, insa nici nu pareau sa aiba ceva dumnezeiesc in ele...
Vechi 08.05.2010, 20:57:23
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Nu, nu erau, insa nici nu pareau sa aiba ceva dumnezeiesc in ele...
De asta spuneam ca fratele g exagereaza si aveam dreptate. In ce priveste sursa acelei vorbiri, eu totusi sper ca sotul tau stie ce face si am incredere ca Dumnezeu iti va asculta rugaciunea si nu il va lasa sa se rataceasca.
Vechi 08.05.2010, 20:57:32
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
O singura data am avut ocazia sa asist la o "vorbire in limbi" (si sper sa nu mai am ocazia). Cuvinte rostite intr-o limba necunoscuta, un zambet ciudat pe fata... care insa au incetat in momentul in care am inceput sa spun Crezul cu voce tare... Ideea e ca oricum m-a infricosat momentul, nu am putut dormi toata noaptea, m-am rugat intruna... Si inca ceva: impresia ca nu era persoana sotului meu, parca si vocea i se schimbase, raguseala de dupa... Intr-un cuvant: CIUDAT.
Doamne, deci inseamna ca e ceva ce face parte din cultul lor totusi.

Eu am urmarit la un moment dat o slujba de ordinare a doi diaconi, si pastorul predica la inceput pe un ton oarecum normal, dar treptat vocea i se schimba...si in momentul in care am incetat sa mai urmaresc, devenise foarte ragusit, agitat, nervos, expresia fetei era foarte congestioanata...si nu se mai intelegea ce spunea.

Mie acea inregistrare mi-a transmis o stare foarte negativa, ciudata, si de agitatie...ceva m-a speriat, si nu am mai putut urmari mai mult.
Vechi 08.05.2010, 21:05:32
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Bravo, gabriela, eu am marturisit credinta la 6 saptamani...Tot ce am marturisit atunci a fost un "oaaa, oaaa". Ca nasa mea s-a facut ca se leapada de satan si dupa o ora a jucat si a baut si a chiuit cat o tineau plamanii, asta nu a fost alegerea mea. insa cand L-am gasit pe Hristos am ales sa raman cu El si nu vreau sa-L mai parasesc.
Bravo , Doriana! In tine nici urma de ortodoxie! Mai mult iei in deradere o Sfanta Taina pe care nu ai fi primit-o daca nasii tai nu ar fi rostit Crezul in locul tau si daca nu s-ar fi facut lepadarile si unirile cu Hristos! Tu insa juramantul pe care l-ai facut prin nasii tai la botez l-ai lepadat prin acel nou botez la BP. Eu cred ca deja L-ai parasit pe Hristos!
Nu mai raspund pentru ca mi-am dat seama ca nu au niciun rost discutiile cu NP, nu degeaba au spus Sfintii Parinti, au stiut ce vorbesc! Daca nu ai avut o nasa onesta nu inseamna ca botezul nu a fost valid si nu cred ca cineva se poate preface in timpul raspunsurilor pe care la da practic inaintea lui Dumnezeu, pentru ca preotul intreaba: te unesti cu Hristos? si nasul raspunde ma unesc cu Hristos! Vrei sa spui ca atunci a fost o falsa unire si acum e cea reala... Tu zici! insa iti place sau nu, se numeste apostazie!
Vechi 08.05.2010, 21:09:26
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Pentru ca nu am avut o comunitate ortodoxa pe care sa o parasesc. oamenii din jurul meu erau toti necredinciosi. Dar uite ca acum sunt aici si tot imi amintesti ca intre mine si tine e un spatiu imens...desi eu nu ma simt departe de tine si nici nu te-as parasi daca ai avea nevoie de mine.
Imi confirmi cele auzite, si anume faptul ca aceste comunitati NP sunt extrem de de greu de parasit, in special pentru ca cei care ajung sa se integreze in ele, ajung si sa creada ca toate acele activitati, spectacole, intalniri, intruniri...inseamna in egala masura Credinta, iar daca ajungi sa simti ca locul tau nu e acolo...se considera ca iti moare sufletul, credinta, si de obicei cei care pleaca...cad in depresie, nu mai au prieteni, cunostinte, anturaj, pentru ca toata viata lor gravita numai in jurul comunitatii respective, separandu-se de restul.

Imi pare rau ca simti asta, si banuiesc ca stii si tu ca nu ar fi asa, daca aceste dialoguri ar avea loc in viata reala.

Pe un forum se dezbat teme, asa cum si noi ne limitam la credinta noastra...deci nu ne cunoastem, si probabil eu/unii nu reusim sa transmitem mai mult decat opinii legate de Biserica noastra, de credinta noastra, sentimentul pe care il avem in legatura cu ea, si astfel cadem sau nu de acord...cu afirmatiile unora, sau altora.

Cred ca simti si tu ca ti-ai putea face prieteni pe acest forum, desi cred ca deja ai, insa totusi pana sa se ajunga la astfel de relatii si sentimente, e necesar sa se impartaseasca conceptii comune, sau poate sa reusim sa transmitem altfel ce avem sa transmitem...nu stiu.

Doamne ajuta!
Vechi 08.05.2010, 21:10:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Bravo , Doriana! In tine nici urma de ortodoxie!
Desigur ca in mine nu a fost nici o urma de ortodoxie, doar am mai spus. Si nu imi bat joc, chiar asta s-a intamplat. Dar daca vrei sa ma numesti apostata e ok, esti totusi blanda fata de alti frati de ai tai.
Vechi 08.05.2010, 21:13:50
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
De asta spuneam ca fratele g exagereaza si aveam dreptate. In ce priveste sursa acelei vorbiri, eu totusi sper ca sotul tau stie ce face si am incredere ca Dumnezeu iti va asculta rugaciunea si nu il va lasa sa se rataceasca.

Eu consider ca s-a ratacit deja, Doriana. Iarta-ma, dar asta simt
Vechi 08.05.2010, 21:14:27
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Desigur ca in mine nu a fost nici o urma de ortodoxie, doar am mai spus. Si nu imi bat joc, chiar asta s-a intamplat. Dar daca vrei sa ma numesti apostata e ok, esti totusi blanda fata de alti frati de ai tai.
Daca aveai o comunitate ortodoxa sau prieteni ortodocsi practicanti, nu ai fi ajuns la ei... Tie asta ti-a lipsit si au stiut cand sa prinda un nou suflet...
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10