![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Depinde ce intelegi prin naivitate
|
|
|
||||
|
||||
|
Ma folosesc de un citat filozofic- "Cuget inseamna ca exist". Existenta primilor oameni era lipsita de cugetare? Erau existente impersonale asemenea celorlate fapturi? Existenta lor era deosebita de a celorlalte fapturi necuvantatoare, deci existente cugetatoare.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Negatia inversei unei propozitii adevarate e adevarata. Nu la fel se poate spune despre inversa unei propozitii adevarate. Deci nu poti spune ca daca nu cugeti nu existi; corect e "daca nu existi atunci nu cugeti". Deci nu oricine exista si cugeta. |
|
|
|||
|
|||
|
inseamna ca este adevarat,ca nu pot spune ca daca exist,cuget.:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Hai'di bai, ca mi s-a amesticat gandurili, ci sa mai, uai, ini sta mintea (aia putana) pluta, uai, ci sa mai, uai aristoteli ii mic copchil uai, filozofeala mami' ei di filozofeala...ca d'atata filozofeala uai, am sh uitat di criza, uai...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Adica daca nu ai constiinta nu stii ca existi si deci nu existi? Si doar cind, hopa, apare constiinta, incepi sa existi? |
|
|
||||
|
||||
|
Animalele constientizeaza ca exista? Constiinta este o componenta a exsitentei umane- Aristotel spunea ca omul prin constiinta se deosebeste de celelalte fapturi.
|
|
|
|||
|
|||
|
exact , Dumnezeu l-a creat pe om cu ratiune,intelect si constiinta dupa chipul si asemanarea Sa
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am spus doar ca dupa logica ta animalele exista numai pentru ca avem noi constiinta. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre uitarea binelui | ionut12 | Generalitati | 6 | 27.03.2012 16:47:26 |
| cunoasterea binelui si al raului | Anna | Despre Sfanta Scriptura | 14 | 27.05.2009 03:45:16 |
| Ce inseamna "cunoasterea binelui si a raului"? | mq | Generalitati | 27 | 23.01.2007 07:11:16 |
|
|