Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2010, 11:10:32
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

CE SPUNE KENNETH DESPRE PARINTELE SOFRONIE

De ce părintele Sofronie a fost mai impresionant decât toți ceilalți ortodocși pe care i-ai cunoscut? Ce îl făcea special?

Dragostea și umorul său. Arta sa de a se coborî la nivelul meu. Există mulți preoți, în toate religiile, care ridică ștacheta foarte sus și atunci e nevoie de un efort mare din partea ta ca să poți ajunge la ei. Și fac un lucru greșit, pentru că Hristos S-a coborât El Însuși la nivelul nostru.

Iar părintele Sofronie putea intra în mod desăvârșit în fiecare om, știa cine e omul din fața lui și știu sigur că fiecare persoană era transparentă pentru el. Vedea totul, la toți! Cu siguranță, știa că într-o zi mă voi afla aici și atunci a știut să-mi dea lucrurile de care aveam nevoie pentru asta. Și, pentru că cel mai important lucru este iubirea și abia pe urmă teologia, care vine mai târziu, m-a umflat, m-a umplut de iubire!

Părintele Sofronie vedea totul, la fiecare om, dar niciodată nu a spus nimic dacă nu a fost întrebat. Și aceasta e o mare înțelepciune, pentru că ceilalți mereu vor să dăscălească! Părintele Sofronie, însă, voia să conducă spre Împărăția lui Dumnezeu.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
VAI VAI CE AM AUZIT emanuel2007 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 212 18.10.2008 22:28:55
Am auzit de un film fain! fratia Stiri, actualitati, anunturi 4 07.08.2008 20:21:45
Ati auzit de ... eternetyz Stiri, actualitati, anunturi 5 28.02.2007 16:25:06