![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Iar eu ma mai gandesc si la materialele folosite, calitatea lor, salariile tuturor celor care muncesc pentru editarea fiecarei carti...
|
||||
|
||||
![]()
Sunt de acord cu tine, Andrusca...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
"In dar ati luat, in dar sa dati".
Cred ca asta ar trebui sa scrie la intrarea in Biserica, iar preotii sa fie interesati ca mai intai sa dea si apoi sa ia, la fel ca si credinciosii, fiecare sa dea dupa putere si dupa masura. Ma intristeaza orice discutie despre "tarife" ale slujbelor, pentru ca arata cat de mult ne-am indepartat - si preotii si credinciosii - de duhul in care Mantuitorul a spus cuvintele de mai sus. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E normal sa fie spuse si lucrurilor pe nume cateodata, si nu lasati oamenii sa ajunga sa umble cu zambetul pe buze pentru a completa dosarul pentru Starea Civila, iar ajunsi in fata Bisericii sa intrebe sictiriti " Da ce mai vrea si popa asta?"
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu cred ca preotul care constientizeaza ca casatoria lui este cu Hristos va cauta in primul rand cuvintele Acestuia, "si toate celelalte i se vor adauga lui". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In primul rand cred ca ar trebui sa dam preotului, Bisericii, deci lui Dumnezeu, sa aducem jertfa acolo, si dupa pentru aranjamente, meniu, rochie de firma, costum asisderea, sau alte farafastacuri! Daca vorbim de cei saraci, sa fim seriosi...nu cred ca ramana ei necununati, dar asta e asa ca...sa varsam niste lacrimi soricesti, insa preoti care cununa si fara bani, tot sunt. Eu cand m-am cununat nu mi-a zis parintele nicio suma, absolut nici una...nici un tarif, deci nimic de BANI, doar s-a bucurat pentru noi, ne-a spovedit, ne-a dat sfaturi, si s-a conformat dorintei mele de a stabili Cununia religioasa la ora la care imi convenea...asa ca ce vorbim aiurea, si judecam ca sa ne aflam in treaba, sa parem profunzi, si preocupati de coruptia care stapaneste pe toti preotii, in timp ce noi nu mai putem de cinste si credinta? Biserica unde m-am cununat e in targul Orasului, si nu are peretii pictati, si stiu ca saracutul preot si-ar dori sa realizeze acest lucru...dar sa nu exageram de acum cu mirii necununati, si goliti de bani...ca lucrurile nu stau deloc asa! Preotul asta mi-a dat si carti cadou, si prietenei mele care vine din an in Pasti in tara...deci cum de eu cunosc dom'le si preoti model, si pe forumul asta sufera unii de tristete cronica atunci cand se gandesc la decadenta si opulenta preotilor? ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Asa este, sa nu-i barfim pe preoti, ei se roaga pentru noi si nu este atat de usor sa fii preot...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Teoria cam asa este, dar nu mai poti pune versetul din Biblie in fata atunci cand vine factura la lumina (aveti idee cata lumina se consuma la fiecare slujba, nu?), la apa, la curatenie... Pe astea si salariile preotilor cine le plateste? Statul?! Statul e falit. Dumitale ti-ar conveni sa muncesti degeaba de dimineata pana seara (asa cum ar trebui sa munceasca un preot adevarat in biserica) si patronul sa iti fluture versetul din Biblie, spunand ca nu are bani sa te plateasca? Pe mine ma deranjeaza ca tot criticam preotii si noi nu suntem nici macar cu un gram mai bun. Daca ne cere cineva o paine, ne amintim versetul sau il trimitem la munca? Nu mai stim sa daruim, aia e, tot cerem de la altii, dar ne suparam cand ne pune cineva sa platim ceva. Iar faptul ca estimam slujbele bisericesti la preturi atat de modice arata, de fapt, cat de mult le pretuim. Cine le pretuieste mult, da mult si primeste mult. Cine le pretuieste putin, da putin si putin primeste. Mult insemnand cantitativ, ci mai ales calitativ (banutul vaduvei echivaleaza cu toata averea ei). Stiti ca protestantii dau in fiecare luna un procent din venitul lor (parca 10)? Mi-a spus un coleg protestant din strainatate, suparat ca asa se practica la ei si minunandu-se ca preotii nostri ortodocsi lasa la latitudinea crestinului cati bani sa dea si nu impun taxe decat pentru evenimentele care se fac o data in viata. Ei, si ortodocsii nostri care dau cate 1-2 lei pe saptamana la biserica si nici pe aia, sar in sus si striga: "hotii!" Sa ma ierti daca te-am suparat.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|||
|
|||
![]()
Mi se pare normal ca Biserica Ortodoxă să spună dacă o carte este sau nu ortodoxă, dar nu mi se pare normal să interzică vânzarea ei în biserică. Dacă interzice vânzarea, lasă impresia că este preocupată mai mult de partea materială decât de partea spirituală.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfanta Cruce pe jos, intre semiluna si steaua lui David, intr-o biserica ortodoxa | delia31 | Biserica Ortodoxa Romana | 8 | 06.11.2012 12:09:35 |
Cine vrea sa aiva arsa cartea pacatelor: Cartea lui Iosif tamplarul | spre_rasarit | Generalitati | 1 | 29.12.2011 13:04:00 |
Diferenta dogmatica si liturgica intre Liturghia ortodoxa, catolica, protestanta si neoprotestanta | suharau | Intrebari utilizatori | 2 | 07.12.2011 19:28:07 |
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic | oana_dinisoni | Biserica Romano-Catolica | 34 | 21.04.2011 00:18:17 |
casatorie intre o ortodoxa si un evanghelist | o copila | Generalitati | 60 | 08.01.2011 15:41:29 |
|