![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cat timp nu vorbesc "ingereste", e ok :)))
Si ia da sa vad si eu ortodocsi vorbind in limbi ca m-ai facut curioasa. Si vreau sa vad si ce zice arhiereul despre darul asta, nu ca -mi ia mie al rau mintile maine si delirez si zic ca am dar. Nu, sa vad ce zice si restul comunitatii.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi la postarea aceasta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=664 Citeste "Acatistul Parintelui Profirie noul facator de minuni" (in special condacul al10-lea si icosul al 10-lea). Nu cred ca este cazul sa mai repet ceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ia sa vedem: " Fiind aprins de dragostea cea duhovnicească și vrând să propovăduiești oamenilor credința în Hristos. pentru râvna ta Domnul te-a chemat să fii părtaș darurilor Sfinților Apostoli și prin harisma vorbirii în limbi ai grăit pe înțelesul celor de alt neam, iar ei mirându-se de sfințenia ta au strigat lui Dumnezeu: Aliluia! " Știind micimea viețuirii noastre, să nu deznădăjduim aflând nevoințele Preacuviosului Părinte Porfirie, nici să încercăm a le urma fără dreaptă socoteală, și mai ales să nu căutăm a agonisi harismele sale, căci nu puțină vătămare vom afla. Ci să căutăm a învăța de la el smerenia și dragostea pentru cele sfinte, ca să îi putem cânta lui Dumnezeu: Aliluia! [COLOR=red]Bucură-te[/COLOR], că ne-ai lămurit că puterile celor depărtați de Biserică vin de la îngerii căzuți; [COLOR=red]Bucură-te[/COLOR], stavilă pentru cei care fiind stăpâniți de diavol imitau darul vorbirii în limbi; " Slava Tie Doamne :) 1. Parintele vorbea o limba straina existenta, nu "ingereste" 2. Zicem acolo ca nu cautam harisma asta ca sa nu ne vatamam [ de inselare si slava desarta ] 3. Mai zice ca cine nu e in Biserica (prin asta toti sfintii ortodocsi si noi ortodocsii intelegem Biserica drept-maritoare, ortodoxa) si are darul asta al limbilor , il are de la ingeri cazuti Mai zi si altul, ca-mi place :)
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 12.05.2010 at 22:52:33. |
|
|||
|
|||
![]()
Si, acela unu nu este "valabil". Care este norma? Daca vrei, mai cerceteaza si vei mai gasi si altii, pe care nu-i stii (cum nu l-ai stiut nici pe asta indicat de mine). Vrei sa-ti arate un adventist care sunt vorbitorii in limbi din ortodoxie?
Citat:
P.S. La punctul 3 se greseste. Un dar al Duhului Sfant nu este dat numai celor dintr-o confesiune religioasa. Dumnezeu nu este asa marginit (mai ales in gandire) ca noi. |
|
||||
|
||||
![]()
Pai asta-i, ca ei zic...da problema e gogonata!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce am vrut sa spun e ca faptul ca un sfant s-a invrednicit de harisma asta cu un scop precis (ce reiese din acatist, ca nu gasesc acum viata sfantului sa o citesc) de a o indrepta pe o oarecare Annoula si ca in acatistul sau, chiar cand il laudam, zicem ca nu cautam noi darul acela de care s-a invrednicit el -- e dovada suficienta ca acest dar nu e ceva obisnuit. Este valid in cazul lui, dar tot o floare rara. Stii, noi nu cerem harisme, deie-ne Domnul pocainta si smerenie si-ajunge atat. Iar daca s-ar trezi vreunul vorbind si-ar avea cat de cat ratiune dupa faza asta, s-ar inspaimanta si ar alerga fuguta la duhovnic sa-i spuna. Cred ca pe noi nu ne-apuca vorbitul in limbi (la ortodocsii legati de Biserica, zic) pentru ca atunci cand ai duhovnic si te supui cercetarii celuilalt, dupa cum il lumineaza si pe acela Sfantul Duh, e mai greu sa propaseasca-n tine "harismele" si slavele desarte. Cand ai parte de un parinte cu darul deosebirii duhurilor, mai greu se lipeste inselarea de om. Dar ramane faptul ca, ai vazut si tu, din cand in cand unul are acest dar -- Biserica recunoaste darul unora dintre membrii ei insa ne indeamna sa ne ferim de-a-l dori/cauta si prin asta sa intelegi ca si daca s-ar da, oamenii s-ar ruga sa se ridice de la ei. Pentru ca nu ne foloseste la nimic.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De altfel ar trebui sa existe un moment dinainte stabilit, pentru care tu sa te pregatesti psihic...ori noi la noi se creeaza atmosfera, ca daca ai vedea in jur cum comunitatea vorbeste, ai intra in joc...dar asaaaa, crezi ca tu s-ar ridica vreun penticostal sa inceapa sa vorbeasca in limbi ( atunci cand hotaraste Duhul Sfant), daca nu ar hotari pastorul...si nu ar sprijini credinciosii in sensul asta, sau daca cei din jur nu ar fi daruiti? Am auzit de un penticostal care vorbea in limbi/se ruga in gradina personala...deci in sfarsit un caz demn de consemnat, dar oare restul cum de nu primesc darul si in afara Bisericii? ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Hai sa fac si eu o incercare: Iti dau câteva nume de ortodocși: Eusebius Stephanou, James Tavralides, Constantine Monios, David Buss, Athanasius Emmert, Boris Zabrodsky. Toți acești ierarhi ortodocși respectați au crezut ca toate darurile Duhului Sfant (inclusiv vorbirea în alte limbi) sunt și astăzi manifestate. Si, fiindca am vazut ca tie iti place sa postezi si in engleza: The [COLOR=#5a3696]Charismatic Movement[/COLOR] in the late 1960s and 70s, swept through both Protestant and Roman Catholic churches. In 1968, Archimandrite Rev. Fr. Eusebius A. Stephanou, Th. D. of the [COLOR=#002bb8]Greek Orthodox Archdiocese of America[/COLOR] experienced along with other Orthodox priests an outpouring of the Holy Spirit. Though, the Charismatic Movement in the Eastern Orthodox Church never exerted the influence that it did in other mainstream churches. Individual priests, such as Fr. James Tavralides, Fr. Constantine Monios and Fr. David Buss, Fr. Athanasius Emmert of the Antiochian Orthodox Christian Archdiocese, Fr. Eusebius Stephanou of the Greek Orthodox Archdiocese of North America, founder of the Brotherhood of St. Symeon the New Theologian and editor of "The Logos", and Fr. Boris Zabrodsky of the Ukrainian Orthodox Church in America, founder of the Service Committee for Orthodox Spiritual Renewal (SCOSR) which published "Theosis" Newsletter, were some of the more prominent leaders of the charismatic renewal in Orthodoxy. Si pentru ca ai dorit si un link: http://www.workofchrist.com/Theosis/ceased.htm Last edited by penticostalulmantuibil; 13.05.2010 at 00:35:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Frate, eu nu trag spuza pe nici o turta.
Stiam de exemplul Sfantului Porfirie si chiar am postat la vremea respectiva un raspuns cam in acelasi spirit al celui de astazi, atragand atentia asupra faptului ca e un dar la care noi nu aspiram, lucru scris chiar in acatistul indicat de voi, acatist in care mai erau si alte lucruri interesante: - In tot acatistul, sunt doua referiri la vorbitul in limbi: a) ca Sfantul a avut harisma asta; b) ca a folosit-o pentru a o indrepta pe Annoula. - in restul acatistului sunt n referiri la alte daruri ale parintelui, vindecari si ce a mai facut el, si acelea detaliate deci am putea presupune ca daca a mai vorbit in limbi altfel si altcuiva decat acelei Annoula, s-ar fi scris mai multe in acatist (sau, din discretie si pentru a nu incinge spiritele, nici Annoula nu ar fi fost mentionata precis). Dar fiind mentionat clar numele ei, putem deduce ca acel dar a fost folosit intr-un context precis (si pare-se, unic). De asemenea, scriind acolo ca a fost pentru luminarea ei, si cum nu mai e mentionat nimeni altcineva, nu avea cine sa il potenteze pe Parinte sa vorbeasca o limba straina, nu era nici un pastor in proximitate sa ii spuna "hai ca vine, vine, vine, uite acum vine ala bala portocala shambala". Nu a facut-o in grup. Nu a facut-o nici singur ci repet, intr-un singur caz si cu un scop limpede, era importanta mantuirea femeii aleia. Acum, sa vedem din ce fac penticostalii.. ii apuca oare vorbitul in limbi straine dar cunoscute cand sunt in preajma unor straini? Exista cumva oameni de alta nationalitate la ei in casa cand isi fac rugaciunile, unul care sa fie langa ei si care trebuie sa afle de Evanghelie in clipa aia? sau in comunitate, la casa de rugaciune? Nu? Noa bine, pa :) Despre miscarea harismatica nu am alte comentarii decat ca mi se pare o aberatie la fel ca tot ce tine de renewal in crestinism: noi Il marturisim pe Hristos ACELASI in vecii vecilor, El nu se schimba si la fel Biserica ramane aceeasi, n-are nevoie de renewals. Duhul Sfant e Acelasi si se pogoara si preface darurile si ne lumineaza de 2000 de ani incoace. De-asta it never exerted si de-asta au ramas cum bine scrie, individual priests. Period.
„Ca o carpa lepadata toata dreptatea noastra” (Is 64,5) Last edited by Jane Says; 13.05.2010 at 00:37:40. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|