![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
„Cunosc destul de bine lumea – spune Klaus în finalul acestei lucrări – și cred, acum, că românii sunt cel mai evlavios popor de pe pământ, care nu vede nicio diferență între bisericesc și lumesc.
Fie ca Dumnezeu să apere această credință și să o întărească. Fie ca El să preschimbe superstițiile în credință ortodoxă. Fie ca El să îi scoată, în timpul Liturghiei, pe oameni din timp și din spațiu. Aici, la Liturghie, mă simt bine și liber, mă simt acasă, iar inima mea tânjește plină de bucurie spre momentul împărășirii. Fără aceasta, restul nu ar fi decât „spectacol mort”! Dar nu, așa ceva nu s-ar potrivi României! Credința moartă nu e credință ortodoxă! Simt adânc în mine că aparțin și eu acestui loc, că, într-un anumit fel, sunt și eu român, că sunt una cu ei și că fac parte din poporul lor. E un lucru pe care nu mi-l poate lua nimeni. Aceasta este Ortodoxia! Dumnezeul meu, cât sunt de fericit pentru întreaga călătorie! Aici nu rămâne decât o singură posibilitate: reîntoarcerea! Dumnezeu să binecuvânteze România!” |
|
|
|||
|
|||
|
Daniel, nu inteleg de ce te agiti atata?!? Tot respectul pentru Klaus Keneth, dar el este mai mult un exemplu pentru Europa de Vest. Noi ii avem pe sfintii nostri, care ne stau exemple vii, carora ne rugam si care ne ajuta. Iar convertiti avem cu duiumul. ortodoxia este vie printre români.
Nu imi place cum te exprimi la adresa Cuv. Seraphim Rose. Important este ca s-a ridicat peste toate pacatele lui si s-a sfintit. Ispite avem cu totii, dar oare toti vom deveni cuviosi?!? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
2.Imi plac toti sfintii la care faci referire. 3.De ce imi place Klaus Kenneth? De ce cred ca avem nevoie de el? Am sa dau un raspuns complet,dupa ce am sa-l fac destul de complet si fara fisuri,caci vad ca toti au tendinta sa-l atace.Dar daca m-ai intrebat fara sa-l fi citit,faci o mare greseala. 4.Il iubesc pe Klaus Kenneth,si nu imi voi argumenta in seara asta iubirea...Il simt in inima mea si imi este suficient.. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Nu am inteles in ce tara traieste, caci dupa nume poate fi de oriunde. Astept sa citesc si eu raspunsul tau complet. Am vorbit si eu odata cu un preot protestant de pe aici si de la el am auzit, ca romanii sunt considerati, ca fiind f evlaviosi; "poate cei mai credinciosi din Europa", mi-a spus el. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In momentul cand iti dai cu parerea despre o carte pe care nu ai citit-o ,faci o mare greseala,si daca as fi rautacios,ti-as spune vreo doua.Oricum,nu te pronunta pe ce nu ai citit. Traieste in Elvetia,daca te intereseaza. Oricum,sunt sigur ,dupa cum ai scris,ca nu numai cartea nu ai citit-o,dar nici postarile pe care le-am pus pe acest topic,dar sa-ti dai cu parerea ,te bagi. Klaus Kenneth nu e protestant,este ortodox de 25 de ani... Mai multe afli daca citesti. Eu nu am vrut sa il impun cuiva,ci pentru ca este mai putin cunoscut,am vrut sa atrag atentia asupra lui.Pentru ca merita.. Si nu mai fa comparatii cu Sfintii Parinti,ca altul e contextul.Eu acum citesc,si am foarte multa evlavie la Isaac Sirul,spun asta ca sa nu crezi ca il visez numai pe Klaus Kenneth.. As avea multe sa scriu,dar am impresia ca urechile sunt astupate,asa ca ma mai si opresc. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu am evlavie la sf.Nicon (man.Optina),am citit o carte cu viata lui si o carte scrisa de el. M-a impresionat simplitatea si smerenia acestui om atat de inteligent dar foarte smerit. La fel sfantul Ioan Gura de Aur sau sf.Nicolae. Pe ei sa ii citim ,sunt exemple bune de urmat pentru noi. Eu nu spun ca acest fost protestant nu a a vut o viata interesanta. Poate ai citit cartea Monicai Fermo ,e ceva asemanator. Ai evlavie la acest american ,ai tot dreptul . O sa merg sa il vad ,sper sa am timp. Mie nu imi place stilul de viata occidental ,mult prea schematic ,desi au si ei dramele lor si trairile lor . |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| VAI VAI CE AM AUZIT | emanuel2007 | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 212 | 18.10.2008 23:28:55 |
| Am auzit de un film fain! | fratia | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 07.08.2008 21:21:45 |
| Ati auzit de ... | eternetyz | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 28.02.2007 17:25:06 |
|
|