![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Scuze frate Gibi, iar am dat vreo trei pagini si nu am comentat postarea ta. Sa incercam:
Citat:
„ Apostolii erau oameni de la tara, pescari fara multa carte si, pentru ca evanghelia a trebuit vestita pana la marginile pamantului, Dumnezeu le-a dat un dar: vorbirea in limbi. Ori pe unde se duceau ei si binevesteau, darul ii insotea. Astfel au ajuns din Ierusalim in Asia, si din Asia in Scitia, si apoi pina in India si pana la marginile pamantului au tot propovaduit. Si pretutindeni darul era cu ei...” Povestea e frumoasa si eu as vrea sa o cred. Dar nu pot. Nu am izvoare scrise, nu am baze biblice, istoria nu ne prea lasa nici un indiciu in acest sens. Ce ne spun Biblia si Istoria? Ca apostolii, da, au mers pretutindeni si au propovaduit. Dar nu ni se spune nicaieri ca au facut-o prin darul vorbirii in limbi. Limba greaca in aceea vreme era aproape cam cum este engleza astazi. Cine voia sa mearga in lume si sa vorbeasca multor oameni trebuia sa o cunoasca. Apostolul Neamurilor, cel care a propovaduit cel mai mult paganilor, se descurca in greaca binisor. Apostolul Petru, in ziua Cincizecimii a propovaduit evanghelia multimii adunate. Dar nu a propovaduit in alte limbi. Vorbirea in alte limbi stia cand s-o foloseasca. A predicat in dulcea limba evreeasca. Sfintii Apostoli au mers pretutindeni si au propovaduit. Acesta este adevar. Dar ca au propovaduit in alte limbi este doar o poveste inventata. Inventata in ce scop? Despre aceasta intr-un episod urmator. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sustii ca masele...cunoasteau limba greaca? Masele de oameni care vorbeau diferite limbi, care nu aveau acces la educatie inalta...cunoasteau limba greaca? Afirmi ca nu sunt izvoare, din nou? Ai cautat, te-ai informat personal...sau expui niste idei ale altor persoane mai putin informate? Daca ne apucam amandoi sa cercetam, si aflam ca toate neamurile carora li s-a adus Evanghelia nu prea aveau cum sa cunoasca o limba de circulatie...la ce concluzie ajungem?
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Am zis ca in aceea vreme limba de circulatie era greaca asa cum astazi este engleza. Acesta este motivul pentru care evanghelistii si Apostolii au scris Noul Testament in greaca. Dar nu cred ca toata lumea stia greaca. Nici astazi nu toata lumea cunoaste engleza. Dar un propovaduitor care stie engleza se va adresa cu usurinta unui public din aproape orice tara. Ghicesti cum? Citat:
Cu toate acestea, postez. |
|
|
|||
|
|||
|
Cand trandafirii infloresc,
o mare taina-n ei se-arata... Cand trandafirii infloresc toti cei ce-asteapta si iubesc, aud un susur ingeresc din primavara neuitata... Era o zi cu cer senin, cu-aceleasi flori pe ramuri ninse, era o zi cu cer senin, cand de pe-acest pamant strain, se inalta atat de lin Iisus cu bratele intinse. Erau si-atuncea flori de nea, si flori de sange si de soare. Erau si-atuncea flori de nea, cand Cel cazut sub crucea grea, atat de linistit urca spre galaxii nepieritoare. Se inalta spre nepatruns, spre scanteierile gigante, Se inalta spre nepatruns... Iar cand pe bolta a ajuns, un abur palid L-a ascuns ca un reflex de diamante. Si-atunci o soapta se-auzi, un glas de inger in gradina. Si-atunci o soapta se-auzi: Acest Iisus va reveni la fel cum, in aceasta zi, S-a inaltat catre lumina. De-aceea an de an privesc si gand cu gand mereu se-ntreaba -, de-aceea an de an privesc si-as vrea sa strig, dar nu-ndraznesc, ...cand trandafirii infloresc... "O, vino, Doamne, mai degraba!" Costache Ioanid |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Stii bine ca pana deseara poti scrie orice. Am promis...
Citat:
Faptul ca protestantii nu au recunoscut pe Sfintii Parinti este, in opinia mea, o greseala. Dar eu am inceput sa citesc si sa iubesc scrierile lor. Problema e ca nici in Scriptura dar nici in Sf. Traditie nu gasim ca vreun Apostol ar fi propovaduit evanghelia in alte limbi. Cel putin pana acum nu mi-a dat nimeni vreun text. Daca ai tu unul, posteaza-l, te rog. Nu stiu nici eu |
|
|
|||
|
|||
|
Daca eu scriu hristos sa inaltat cu litere mari nu e permis sa le afisati cu litere mici oare e vrio diversiune si aici?tin foarte mult sa ne fie respectat acest lucru sa nu se schimbe sensul.
|
|
|
|||
|
|||
|
Frate gibi, verifica-ti tastatura caci nu va modifica nimeni mesajul, el e afisat exact cum l-ati scris.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
La fel ca la Cincizecime prin intermediul Duhului Sfant cuvantul Evangheliei a fost propovaduit si celor straini si de alta limba.. Avem exemplul propovaduirii lui Pavel in Listra o cetate Licaona in care un licaon olog din nastere asculta propovaduirea lui Pavel, si cu care Pavel a grait.. Cateva versete mai jos ni se precizeaza ca oamenii de acolo au zis in limba licaona ca "Pavel si Barnaba sunt zei" ... Pavel si Barnaba au inteles ce ei ziceau... si ei intelegeau ce Pavel propovaduia... Dupa ce au auzit Pavel si Barnaba ca aceia ii considerau zei si-au rupt hainele.Tot in acelasi capitol ni se arata propovaduirea lui Pavel prin diferite cetati straine si pagane... si apoi ni se da exemplul acestei propovaduiri.Aceste propovaduiri ale lui Pavel le poti gasi in Fapte 14. Apoi mai avem si intalnirea lui Filip cu famenul Etiopian..Acolo ni se spune ca famenul citea cu voce tare din Scriptura si ca "Duhul i-a spus lui Filip sa se alipeasca de carul famenului" ... Adica cum i-a spus?I-a spus aratandu-i si dandu-i sa inteleaga ce citea acela... Ori acela citea in limba lui... In toate intamplarea aceasta se arata "asistenta Duhului Sfant" ... Apoi se spune ca Filip a intrat in vorba cu el, si ca a inceput sa-i propovaduiasca.Scriptura spune ca Filip "a deschis gura" , nu spune "a inceput sa vorbeasca" dand de inteles parca, ca nu doar prin el si de la el vorbeste si ca acea conversatie a putut fi posibila prin Duhul Sfant.Iar dupa ce famenul a cerut si a voit sa se boteze,Filip l-a botezat, si dupa ce l-a botezat "Duhul Domnului a rapit pe Filip". Vorbirea in limbi a fost data pentru binevestirea evangheliei neamurilor si arata incredintarea si binevestirea ei[a Evangheliei] si unirea tuturor neamurilor in Dumnezeu, ca toate sa vorbeasca aceiasi limba in Dumnezeu, adica dreapta si dumnezeiasca credinta.Dreapta credinta sa fie marturisita de limbile neamurilor.Asta a aratat vorbirea in limbi.Vorbirea in limbi a incetat a mai fi un dar general pentru ca scopul ei si-a atins tinta.Vorbirea in limbi a fost un dar pentru vremea aceia, un semn al celor ce aveau sa vina... aratand vorbirea aceleiasi limbi de toate neamurile care sunt in Dumnezeu, "limba" Duhului Sfant.Acum acest dar a incetat ca utilizare generala si comuna.A incetat vorbirea in limbi.Asta nu inseamna ca s-a si desfiintat.Doar ca nu mai e nevoie de ea, cum era atunci pentru binevestirea Evangheliei... Vorbirea in limbi mai apare cu exceptii in cazuri mai izolate in diferite momente si circumstante dar cu un scop... Nu cum e la secte... Vorbire in limbi grupa mare la kilogram , o vorbire generala si comuna... si fara nici un rost si inteles... In special vorbirea in limbi penticostala este diabolica... feriti-va de ea... Asta pentru ca avem penticostali pe forum... Glumeam... toate vorbirile in limbi sectare sunt diavolesti... |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 23:32:16 |
| Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 23:00:37 |
| Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 13:16:48 |
| Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 22:11:29 |
| DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 18:09:10 |
|
|