![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Mie mi se pare destul de realista povestirea. Tainic sau nu, Dumnezeu s-a facut inteles. Posibil sa fi si strigat, caci era o problema de viata si de moarte. Insa cererea Lui era normala avand in vedere ca singura salvare a alpinistului era sa-si taie franghia.
As asculta fara rezerve vocea Domnului. Din experienta am vazut ca merita sa ai incredere in El. Insa trebuie sa fiu sigura ca cel ce a vorbit este Domnul. Dupa aceea fac orice imi va spune.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Aici este cheia! Vocea Domnului este in noi insine, nu exterioara sufletului si constiintei noastre! Aceea este vocea pe care sa o auzim limpede. |
|
|
||||
|
||||
|
Era vorba despre hotararea de a ne lasa in mana Domnului. Total!!!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Ai pus punctul pe "i". Intr-adevar, am fost intrebati ce am face daca ne-ar vorbi Domnul, nu daca am auzi o voce. Faptul ca am adus discutia despre posibilitatea de a auzi alta voce denota faptul ca suntem foarte suspiciosi cand e vorba de voci.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|
|||
|
|||
|
Si ce criterii folosesti pentru a fi sigura?
|
|
|
|||
|
|||
|
Imi intrebuintez mintea, observ, ma rog pentru a deosebi vocea Domnului, am incredere in El ca nu ma va lasa sa ma pierd. Posibil sa ma mai puna la incercare cu scopul de a ma invata, ingaduind sa aud alte voci, posibil sa ma las pacalita pe moment, ca mai apoi sa-mi dau seama ca sunt prea mica si am gresit dar sigur Domnul nu ma va lasa sa cad sau sa o sfarsesc rau.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 13.05.2010 at 20:32:15. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nimic important fara binecuvantare. Multa rugaciune si binecuvantare. Doamne ajuta ! |
|
|
|||
|
|||
|
Citind aici pe forum astfel de pareri m-am gandit ca bine ziceti si o sa trec si eu mai des pe la duhovnicul meu. O binecuvantare parinteasca este intotdeauna binevenita. Insa daca voi fi nevoita sa iau o decizie si nu va fi nimeni sa ma sfatuiasca, o voi lua doar eu cu Dumnezeu si imi voi asuma consecintele.
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ti-ai facut tema? | spre_rasarit | Generalitati | 20 | 30.10.2011 19:11:37 |
| 24 s-a facut 16 ore | cozia | Generalitati | 10 | 22.07.2008 02:23:32 |
| ce e de facut? | iuda | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 04.01.2008 02:37:46 |
|
|