Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2010, 15:58:42
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Religia: Ortodox
Implicit

Poti sa citesti Biblia de n ori, daca nu-ti "intra" ceva in cap, si mai ales in inima, degeaba.
Asa ca, multi dintre noi ne batem cu caramida-n piept, ca plini suntem de citate Biblice, dar, vai, cand vine vorba sa le dam curs...ei bine, atunci, ne zicem : lasa ca de maine...
Daca am intelege ce scrie-n Biblie, nu am mai deschide gura...mai inainte de a ne gandi...
Dumnezeu, cel putin, asa cred eu, cerceteaza inima si nu cugetul...adica, nu cred, ca o sa ne dea extemporal la "citatu' or' pasaju' din Biblie", ci mai degraba extemporal la materia numita "viata", si cred ca prima intrebare, poate sa sune asa : Ce ati facut cu darul primit de la Mine, numit viata ?
Vechi 15.05.2010, 16:00:53
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Poti sa citesti Biblia de n ori, daca nu-ti "intra" ceva in cap, si mai ales in inima, degeaba.
Asa ca, multi dintre noi ne batem cu caramida-n piept, ca plini suntem de citate Biblice, dar, vai, cand vine vorba sa le dam curs...ei bine, atunci, ne zicem : lasa ca de maine...
Daca am intelege ce scrie-n Biblie, nu am mai deschide gura...mai inainte de a ne gandi...
Dumnezeu, cel putin, asa cred eu, cerceteaza inima si nu cugetul...adica, nu cred, ca o sa ne dea extemporal la "citatu' or' pasaju' din Biblie", ci mai degraba extemporal la materia numita "viata", si cred ca prima intrebare, poate sa sune asa : Ce ati facut cu darul primit de la Mine, numit viata ?
Dar tu ce parere ai despre intrebarea topicului?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 15.05.2010, 16:10:01
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Dar tu ce parere ai despre intrebarea topicului?
Pai parerea, tocmai am expus-o. Te referi la ce ? La cat de 'necesara' ori nu este intrebarea ? Sau la cat este de 'plina' in continut ? Sau, la ce ?
Vechi 15.05.2010, 16:14:14
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai parerea, tocmai am expus-o. Te referi la ce ? La cat de 'necesara' ori nu este intrebarea ? Sau la cat este de 'plina' in continut ? Sau, la ce ?
Ma refer la "ne trage Dzeu la raspundere ca nu am citit biblia oare?" Da sau nu si argumente.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 15.05.2010, 16:44:14
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma refer la "ne trage Dzeu la raspundere ca nu am citit biblia oare?" Da sau nu si argumente.
Am raspuns, citeste, si ai sa vezi ca io zic ca nu, si zic ca, ne trage din alte motive la raspundere. Compreende ? Deci, RASPUNSUL MEU ESTE : NU !
Vechi 15.05.2010, 16:48:58
Senior Member

Implicit

Citat:
Am raspuns, citeste, si ai sa vezi ca io zic ca nu, si zic ca, ne trage din alte motive la raspundere. Compreende ? Deci, RASPUNSUL MEU ESTE : NU !
Aha, merci.
Tu spui:

Citat:
Avand in vedere ca ni se va cere socoteala de cum ne-am trait viata, de unde putem sti cum ar vrea Dumnezeu sa ne-o traim?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2010, 16:54:41
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
Aha, merci.
Tu spui:

Avand in vedere ca ni se va cere socoteala de cum ne-am trait viata, de unde putem sti cum ar vrea Dumnezeu sa ne-o traim?
Scrie in Biblie:' Faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant'

Spune-o si tu din tot sufletul si cu tot sufletul, si lasa lucrurile sa evolueze de la sine in viata ta, si ai sa simti cum vrea Bunu Dumnezeu sa-ti traiesti viata.

Citim, citim si iar citim. Dar de aplicat, cand aplicam???

Last edited by mirabela; 15.05.2010 at 16:59:03.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2010, 16:58:23
eodor nastasa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Aha, merci.
Tu spui:

Oare cum altcumva, ar dori Dumnezeu sa o traim : Decat frumos si senin, si in ascultare de Dumnezeu ? Adicatelea, sa dam dovada, ca suntem copii lui, cei prea iubiti, care am fost plamaditi in chip si asemanare Dumnezeiasca...
Si daca te referi, la sursa, sa stii ca scrie in noi, in fiecare...Biblia ! Constiinta, ne-o murmura zi si noapte, trebuie sa ascultam doar...
Vechi 15.05.2010, 17:02:55
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Scrie in Biblie:' Faca-se voia Ta, precum in cer si pe pamant'

Spune-o si tu din tot sufletul si cu tot sufletul, si lasa lucrurile sa evolueze de la sine in viata ta, si ai sa simti cum vrea Bunu Dumnezeu sa-ti traiesti viata.
Buna solutie. Dar de unde stim ca exista un Dumnezeu care asculta rugaciunile?

Citat:
În prealabil postat de mirabela Vezi mesajul
Citim, citim si iar citim. Dar de aplicat, cand aplicam???
Pai putem incepe de azi, daca vrei. Vrei?
Sau propui sa nu mai citim ca si asa nu aplicam?

Citat:
Si daca te referi, la sursa, sa stii ca scrie in noi, in fiecare...Biblia ! Constiinta, ne-o murmura zi si noapte, trebuie sa ascultam doar...
Deci tu sustii ca nu e nevoie de citit Biblia, caci Biblia e in fiecare dintre noi...Atunci de ce se mai cearta oamenii?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2010, 17:09:14
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
Buna solutie. Dar de unde stim ca exista un Dumnezeu care asculta rugaciunile?

Pai putem incepe de azi, daca vrei. Vrei?
Sau propui sa nu mai citim ca si asa nu aplicam?

Deci tu sustii ca nu e nevoie de citit Biblia, caci Biblia e in fiecare dintre noi...Atunci de ce se mai cearta oamenii?
Apai tu la cine te rogi, doamne iarta-ma ! auzi, de unde stim noi ca exista un Dumnezeu (sunt mai multi pt tine??!!!?!?!?!?!?) care asculta rugaciunile ! pai tu ai citit degeaba si ai trait degeaba pana acum, daca-ti pui o astfel de intrebare.

Poti sa incepi de acum, nu de azi. Noi nu am venit la pachet si nici nu vom fi vreodata la pachet ! Io propun ca daca tot citesti, macar sa aplici 5% din ce citesti.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
M-am saturat ca Dzeu sa nu auda si sa nu vada! FireSpirit Generalitati 128 23.09.2011 12:45:46
De ce nu ni se arata Dzeu? annajanette Generalitati 90 02.04.2010 09:01:52
Minunile facute de Dzeu annajanette Generalitati 58 18.02.2010 21:43:57
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara pac_man_c Generalitati 5 28.12.2009 03:52:06