Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2010, 23:45:19
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Specific, postul si rugaciunea am inteles ca tin cam 3 zile, si asta probabil pentru cei mai pacatosi...
Fie ca sunt ortodocsi fie ca sunt penticostali, daca sunt inca oameni care timp de trei zile la rand se roaga si postesc, inseamna ca inca mai putem avea sperante pentru insanatosirea lumii noastre.

Citat:
Ceva biblic ...ca si cum ar avea vreo validitate, asa, doar pentru faptul ca scrii aceste cuvinte
Cand am spus ceva biblic m-am referit la o porunca clara a lui Iisus sau a Apostolilor.
Daca pentru tine sunt doar vorbe-n vant...atunci de ce mai intrebi?
Pentru mine Biblia este autoritatea cea mai competenta. Sa presupunem ca o foloseste si o secta periculoasa. Ar trebui ca eu sa nu o mai folosesc?

Nu am de unde sa-ti dau raspunsuri cu o mai mare autoritate decat ale lui Iisus sau ale Apostolilor.

Si eu asa sunt format: vorbesc din Biblie, iarta-ma.

Last edited by penticostalulmantuibil; 16.05.2010 at 23:48:14.
Vechi 17.05.2010, 00:05:47
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Fie ca sunt ortodocsi fie ca sunt penticostali, daca sunt inca oameni care timp de trei zile la rand se roaga si postesc, inseamna ca inca mai putem avea sperante pentru insanatosirea lumii noastre.

Cand am spus ceva biblic m-am referit la o porunca clara a lui Iisus sau a Apostolilor.
Daca pentru tine sunt doar vorbe-n vant...atunci de ce mai intrebi?
Pentru mine Biblia este autoritatea cea mai competenta. Sa presupunem ca o foloseste si o secta periculoasa. Ar trebui ca eu sa nu o mai folosesc?

Nu am de unde sa-ti dau raspunsuri cu o mai mare autoritate decat ale lui Iisus sau ale Apostolilor.

Si eu asa sunt format: vorbesc din Biblie, iarta-ma.
Hey...daca te rasucesti pe calcaie, asta nu inseamna ca imi rasucesti si afirmatia!

Ti-am spus doar ca aceleasi cuvinte mi le poate spune nonsalant si un carismatic cu sarpele pe dupa gat, dansand intr-un picior...cu ochii peste cap, deci faptul ca unii citesc in Biblie ceva...si mai adauga niste manifestari...de zic ca ce daca Nutza face flic-flacuri, si Nelu se tine de lustra, ca au argument Biblic, pe mine prea putin ma intereseaza!

Ok, daca eu zic de maine ca vorbesc in limbi...si de fapt cant yodle, yodle, yodle...yu huuuu, ma crezi automat...sau cum vine treaba asta cu argument biblic, si trebuie sa credem orice lunatic, orice manifestare colorata..ca deh?
Vechi 17.05.2010, 00:21:25
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Ti-am spus doar ca aceleasi cuvinte mi le poate spune nonsalant si un carismatic...
Iarta-ma dar nu cred ca stii ce inseamna carismatic. Si nici penticostal.
Cred ca iti iei informatiile din filme proaste si din carti de sectologie.
Oricine priveste ortodoxia doar prin prisma prin care privesti tu penticostalismul, se ingrozeste.

Pentru ca un evanghelist american sa inteleaga ortodoxia, trebuie sa lase deoparte parerile lui proconcepute si sa priveasca deschis si empatic BO.

Daca face asa, in urma observatiilor lui personale, va putea trage o concluzie.

Citat:
Ok, daca eu zic de maine ca vorbesc in limbi...si de fapt cant yodle, yodle, yodle...yu huuuu, ma crezi automat...sau cum vine treaba asta cu argument biblic, si trebuie sa credem orice lunatic, orice manifestare colorata..ca deh?
Nu stii tu cam cati au venit in biserica mea cu proorocii si cu lucrari si au fost pusi pe tusa.

Ce crezi ca eu inghit „yodle, yodle, yodle...yu huuuu”?
Sau crezi ca daca cineva zice „Asa vorbeste Domnul...” eu cred automat ca Domnul a vorbit? Sau daca cineva se da clarvazator sau tamaduitor sau exorcist, l-am si crezut?
In cele mai multe biserici penticostale sunt pastori intelepti care nu permit excrocilor sa se dea in stamba.
Oamenii care au daruri trebuiesc investigati. Asa ne porunceste Biblia.

Dar de ce oare toti sunt naivi, numai tu ai discernamant?

Last edited by penticostalulmantuibil; 17.05.2010 at 00:23:45.
Vechi 17.05.2010, 00:45:25
gibilan
Guest

Implicit

intr-o localitate din ardeal niste sectari de te miri unde au venit si s-au instalat intr-o casa cu chirie.casa era a unui tramurici care sa mutat de mai multi ani la oras.au vegetat ei ceva vreme pe acolo era familie grea cu multi copii parintele ortodox locuind peste drum de ei om milos din fire ii mai ajuta cu cite ceva dupa puterile lui dupa o vreme sectarul ii spune la parintele ca el este proroc la care parintele ii raspunde: bine mai vasile.parintele nu prea prindea vorba cu sectarii ca le cunostea viclesugul si minciuna lor, ca un sectar cit de mic tot sectar este.ba spusele lui,le mai intarea si sora sectarului.nu trece doua saptamini bune si pe prorocul nostru il salta politia facu-se niste nazdravani[hotii]si uite asa devine prorocul nostru un proroc penal doar lui nu s-a putut prorocii.ce ti-e si cu prorocirea asta hm.
Vechi 17.05.2010, 09:58:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gibilan Vezi mesajul
nu trece doua saptamini bune si pe prorocul nostru il salta politia facu-se niste nazdravani[hotii]si uite asa devine prorocul nostru un proroc penal doar lui nu s-a putut prorocii.ce ti-e si cu prorocirea asta hm.
Frate Gibilica,
Si proorocii penticostali si parintii ortodocsi sunt unii in biserici si altii infunda puscariile.
Pentru ca unii-s adevarati si altii falsi.

Sau tu nu ai citit in viata ta despre niciun parinte ortodox cu bube-n cap?
Mai uitat-te si tu pe la stiri ca-n fiecare saptamana poti vedea vreo doi.

Sau citeste pe forumul acesta la aria „preotul” si o sa te minunezi.
Asa ca frate gibilica nu face hm, ca atunci va trebui sa zici: „hmm, ce ti-e si cu ortodoxia asta, hm...”

Din fricire insa sunt si preoti si prooroci adevarati oameni ai lui Dumnezeu. Asta e important.

P.S. Eu am vreo 4-500 de postari pe acest forum si nu am scris un cuvintel urat despre ortodocsi. Chiar crezi ca nu stiu nimic de rau?

Dar tu ai un talent original sa scormonesti roditor prin gunoaie.
Mult succes!!!
Vechi 17.05.2010, 12:33:32
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
intr-o localitate din ardeal niste sectari de te miri unde au venit si s-au instalat intr-o casa cu chirie.casa era a unui tramurici care sa mutat de mai multi ani la oras.au vegetat ei ceva vreme pe acolo era familie grea cu multi copii parintele ortodox locuind peste drum de ei om milos din fire ii mai ajuta cu cite ceva dupa puterile lui dupa o vreme sectarul ii spune la parintele ca el este proroc la care parintele ii raspunde: bine mai vasile.parintele nu prea prindea vorba cu sectarii ca le cunostea viclesugul si minciuna lor, ca un sectar cit de mic tot sectar este.ba spusele lui,le mai intarea si sora sectarului.nu trece doua saptamini bune si pe prorocul nostru il salta politia facu-se niste nazdravani[hotii]si uite asa devine prorocul nostru un proroc penal doar lui nu s-a putut prorocii.ce ti-e si cu prorocirea asta hm.
Nu mai pot de ras, ai un stil de a povesti...de-mi si imaginez scenele!
Vechi 17.05.2010, 19:52:43
gibilan
Guest

Implicit multstimate domn penti.

daca pina acuma nu ai inteles ca darurile de care dispun "sectaria ta" eu umilul gibilan_01nu am vrut sa le primesc.am sa ajung si la povestirea care explica fara tagada de ce nu am vrut sa primesc acele daruri dar din respect pentru cei ce mai scriu cite ceva paici am sa dau voie si la altii eu doar mai condimentez pe ici pe colo cu cite o mica povestioara hazlie.
Vechi 18.05.2010, 17:34:52
Banned

Implicit

Vad ca mai la tot pasul folosesti termenii sectant, sectar, sectaresc, sectarie. Probabil iti imaginezi ca, numindu-ne astfel, ai atacat pe cineva cu taisul lamei. Trebuie sa te anunt ca brisca ta are un tais cam tocit.

Stii, pe vremuri, neoprotestantilor li s-a pus o alta porecla: „pocaiti”.
Astazi nu prea mai e folosita. Stii cumva de ce?
Pentru ca pocaitii, macar ca nu le-a convenit porecla, pe tacute si cu rabdare au transformat ocara intr-un...brand.

In zilele noastre am vazut anumiti ierarhi aparand la TV si spunand ca de fapt pocaitii le-au furat lor numele, altii zicand ca pocaitilor le place sa se autodenumeasca (?) asa...

Si mai e ceva: cand ma gandesc ca in bisericile NP, crestinii din alte confesiuni sunt numiti „cei necredinciosi”, nici nu imi mai vine sa ma consider nedreptatit cand sunt numit „sectant”.
Vechi 18.05.2010, 18:34:18
Banned

Implicit

Citat:
daca pina acuma nu ai inteles ca darurile de care dispun "sectaria ta" eu umilul gibilan_01nu am vrut sa le primesc.am sa ajung si la povestirea care explica fara tagada de ce nu am vrut sa primesc acele daruri dar din respect pentru cei ce mai scriu cite ceva paici am sa dau voie si la altii eu doar mai condimentez pe ici pe colo cu cite o mica povestioara hazlie.
Frate Gibi imi vine sa cred ca tu ai scris povestea de care se tot face vorbire mai sus.
Cam seamana cu ale tale.

Hai recunoaste!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10