Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.05.2010, 12:56:48
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Daca unele scrieri si opinii nu le consider vrednice de o credinta viabila, asta nu inseamna ca nu respect pe cel care le-a emis, dar nici nu le consider batute in cuie si obligatoriu de luat in consideratie cu un stil robotizat de insusire exterioara. Mi-a daruit Dumnezeu rationament si constiinta, astfel imi permit sa consider viata si religia asa cum pot si cum o inteleg, restul dupa Voia Lui Dumnezeu. (...)
Ma inchin la Sfintii parinti, ii respect, dar las loc pentru alte consideratii atunci cand nu-mi regasesc principiile in gandurile acestora, chiar daca sunt legate de credinta. Iar pe cele care imi dau speranta Iubirii si linistii divine le aprob si le ascult cu drag. Exact ca in viata !
Ma intalnesc cu un om, il ascult, apoi zic: "Ai dreptate, asa e, insa eu nu vreau sa fac asa." Oare urmez aceluia intru vietuire ?!
Sfarsitul vietii omului ne arata calitatea caii pe care el a mers.
Sfintii au ajuns sfinti datorita milei lui Dumnezeu, insa si credintei, dragostei si caii pe care ei au mers.

"...cand nu-mi regasesc principiile in gandurile acestora..." Nu stiu ce sa zic.
Ar fi bine sa avem unitate de gandire si simtire cu Sfintii Parinti, nu mecanic, ci simtind in inima minunatia vietii si gandirii lor.

Oricum, tu stii ce ai de facut. Doar ai grija sa te feresti de inselare.
Tine'te aproape de duhovnic, de Spovedanie si de Impartasanie.

Reply With Quote
Vechi 18.05.2010, 13:09:51
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

As fi vrut, totusi, sa-mi raspunzi la intrebarea ; de ce calugarului nu-i este permisa Impartasania niciodata, in conditiile amintite de mine mai sus ?.
Nimeni nu a putut sa-mi raspunda, fiindca, de fapt nici nu exista un raspuns validat de credinta pura, ci doar un capriciu religios ridicat la rangul de ADEVAR !
PACAT !....MARE PACAT !
Orice raspuns pentru mine este pueril, subiectiv si mult prea inferior ideii de apropiere fata de Dumnezeu.
Si, am spus, cred in Sfinti, le cinstesc viata plina de sacrificii si credinta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le iau fiecare lege ca viabila, si nu consider ca reprezinta lipsa de credinta din partea mea. Ori, acestia nu sunt infailibili .
Inselare ? ! Hmm ! Ce-nseamna, mai concret, aceasta inselare , mai ales intr-o doctrina religioasa ?
Cel mai adesea am intalnit acest concept in ideea de supunere si manipulare, pe principii absolut meschine.
Ce inseamna inselare, pana la urma ? ! Este atat de relativ conceptul, incat, mergand pe firul lui si al experientelor reale, consider cu o si mai puternica tarie ca este bine sa cugeti si cu propria minte, chiar si in priviinta religiei, altfel risti sa mergi spre o " inselare "....atat de inselatoare !

Last edited by ory; 18.05.2010 at 13:33:57.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Femeia daca este murdara sa nu intre in biserica? clementia Generalitati 74 27.06.2011 00:16:30
femeia in biserica-intrebare copilu Reguli in Biserica 8 25.09.2010 17:37:49
De ce poarta femeia batic in biserica? ortodoxie Intrebari utilizatori 3 28.06.2010 09:42:33
de ce Biserica nu face mai mult? anamariaplop2000 Despre Biserica Ortodoxa in general 14 18.05.2010 18:07:25
Femeia in biserica iosif Reguli in Biserica 73 02.11.2009 05:44:25