Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2010, 06:52:16
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Prietenia este o floare rara.Pe Dumnezeu sigur il avem Prieten.
Prietenul la necaz se cunoaste.
Prieten este cel ce te invata binele si nu cel ce-ti lauda nebuniile.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 08:47:51
costache marilena
Guest

Implicit

Oare in egoismul nostru ii numim prieteni doar pe cei care ne ajuta la necaz? Sau ne consideram prietenul cuiva doar pentru ca l-am ajutat candva? Prietenia presupune dragoste, iar dragostea adevarata se daruieste neconditionat. Sunt oameni care chiar daca ar dori nu ne pot ajuta. Ceea ce pot oferi ei ("materialiceste") nu ne trebuie noua. Dar numai faptul ca-l iubim pe Domnul Hristos si facem parte din Sfanta lui Biserca si ca participam impreuna la Jertfa de pe Sfantul altar la fiecare Liturghie ne face prieteni.
Prietenii Prietenului meu Hristos sunt prietenii mei ( "Les amies des mon Amie sont mes amies"... am modificat un pic zicala)
Deci, dragostea neconditionata + aceeasi Cale, acelasi Adevar, aceeasi Viata = prietenie.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 08:59:00
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Si eu ca toata lumea ,imi doresc un prieten.Am avut doi prieteni din adolescenta,dar care acum sunt departe si pe deasupra sunt si atei.Deci comunicarea cu ei este dificila.Apoi ,in orasul in care locuiesc,am incercat sa-mi fac un prieten,credincios,mergem la aceeasi Biserica.
In numele prieteniei i-am tolerat multe minusuri,tocmai pentru ca sa nu existe certuri.Si apoi,deunazi,imi face o figura,de imi vine sa cad jos.Si bineinteles ,ca nici nu cred ca-si da seama,fiecare isi sustine dreptatea lui.In sfarsit,desi singuratatea e grea,decat cu asa prieteni,mai bine lipsa.
Am citit apoi intr-o carte scrisa acum 1700 de ani,ca prietenia presupune aceleasi nazuinte,si aceleasi pareri.Pentru ca altfel,la un moment dat apar certuri.Si chiar asa si este.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 10:09:53
anirod anirod is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit Sa ne rugam si pentru cei ce au nevoie

Slavit sa fie Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant in veci Amin!

Revin cu rugamintea pentru cei ce pot sa se roage si pentru Preotul Ioan - Iacob, care este intr-o mare incercare, sa-l Ajute Bunul Dumnezeu sa iasa biruitor de cele rele.
Sa ne rguam si pentru Parintele Mina si Antonie.

Dumnezeu sa va rasplateasca cu Gradina Raiului !! Amin.

Multumesc din suflet tuturor.
Iar daca dradoste nu e, nimic nu e.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2010, 16:31:39
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Smile Prietenie=Omenie

Parintele Teofil Paraian spunea ca prietenia este ceva din realitatea raiului: “daca vrei sa stii in ce relatii sunt locuitorii cerului, in ce relatii sunt cei care sunt in rai, ma gandesc ca sunt in relatii de prietenie”.Citind articolul de pe site-ul CrestinOrtodox, m-am gandit la prietenii copilariei mele, pe care chiar ieri i-am evocat-erau sinceri, curati si buni- intr-un cuvant,frumosi.In devenirea sa omul trebuie sa se insoteasca cu Dumnezeu, pentru a pastra nealterata aceasta stare de curatenie sufleteasca , proband astfel calitatea de Om.Cat de mult inseamna sa fii prietenul cuiva, sa-ti fie cineva prieten, sa fii o ancora pentru un suflet care are nevoie de tine la nevoie!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 05.10.2010, 16:49:11
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Am un prieten care ma suna doar ca sa ma salute si eu sa-i raspund la salut. Nu pune alte intrebari. Tare mult ma bucura telefonul lui. Nu are nici cea mai mica urma de interes. Un adevarat prieten.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Prietenia eduardd Pocainta 45 17.01.2009 16:15:12