Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2010, 15:18:54
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Intre sot si sotie nu exista grade de rudenie, pentru ca sunt o singura fiinta, o singura traire...respect, dragoste, armonie, incredere, ajutor ...sfetnic, prieten la bine si la greu...o singura directie, completare reciproca, ideal... oaza de liniste, bucurie ... impreuna.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 20.05.2010, 18:26:45
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Sunteti voi cate odata mai cicalitoare , dar fara voi viata ar fi un pustiu imens si groaznic de plictisitor !
Vechi 20.05.2010, 18:33:48
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sunteti voi cate odata mai cicalitoare , dar fara voi viata ar fi un pustiu imens si groaznic de plictisitor !
Multumim pentru sinceritate! Desi partea cu cicaleala am auzit-o de multe ori, mie nu mi se pare ca ar fi asa chiar daca uneori mi se spune asta
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 08:07:36
eduardd
Guest

Implicit Era modul lor de a respira impreuna...

Gesturi rare

M-am îndemnat să scriu, ca urmare a unor observații uluitoare, prilejuite de participarea la o conferință, al cărei subiect a fost un anumit fel de poezie, la Universitatea din Cluj, seara, în amfiteatru plin cu studenți și cu persoane mai în vîrstă. Poetul – n-am să-i spun numele – era o persoană matură, cu o tinerețe distinsă în gesturi elocvent temperate, fără morgă intenționat intelectuală, vorbitor bun, relaxat și cald. Locul unde mă aflam, în sală, m-a fixat în traseul unui dialog surprinzător, care mi-a descoperit o alegere posibilă, pe care, noi toți, o facem mult prea rar, în familie.

Soția poetului era așezată imediat în spatele meu, iar el o căuta, vorbind, cu privirea. Nu o privea întrebător, nu cerea ajutor, pur și simplu ochii lui reveneau din sală, căutînd-o mereu, ca pentru o confirmare a prezenței ei acolo, o nevoie permanentă de contact vizual și, poate, de suport. Pentru că, deși tot ce spunea el era neșovăielnic și limpede, părea că, vorbind sălii, poetul i se adresa, în același timp, în particular, soției lui. Iar doamna îi răspundea. Abia auzit, desigur, numai în imediata ei apropiere, șoptea mici replici sau îngîna cîte un cuvînt în prelungirea celor spuse de el. Îi sesizam, uneori, mișcarea de aprobare din cap, distingeam o vorbă în completare la cuvintele lui.
Nu deranja pe nimeni, era desăvîrșit de discretă, probînd o incredibilă relație mentală cu soțul ei, în mijlocul unei săli pline. Dacă nu știai cine este, o credeai doar o persoană captivată de subiect.

Nu-mi venea să cred: asistam la un dialog grațios și fermecător, perfect natural, în balansul vocilor – a lui sonoră, puțin guturală, a ei șoptită delicată. Desigur că nu se aflau împreună, într-un asemenea cadru, pentru prima dată. Cu toții știm cît de bine se cunosc, reciproc, soții și cît de familiare le sînt reacțiile, atitudinile, schematismele, precum și ideile serioase și motivațiile profunde.

E de presupus, deci, că doamna își cunoștea foarte bine soțul și, de asemenea, că lui îi era cunoscut modul ei de a gîndi. Și, cu toate acestea, în întreaga sală, timp de două ore, doamna a fost cea mai sinceră ascultătoare a lui.
N-am știut prea bine la ce asistasem. Abia acasă soția mea – femeie și ea, nu? – a descifrat sensul întîmplării, pentru mintea mea și a numit-o precis: era admirație pură, ceea ce-și dăruiau cei doi. Un cadou fragil pe care, de cele mai multe ori, uităm să-l oferim, în familie, celui de lîngă noi – soț, soție, copil. Și care nu costă decît atenție.
Dar care rodește însutit, în încrederea în sine a celui care îl primește; și care scoate din noi tot ce avem mai bun – recunoștința, dragostea, generozitatea. Cei doi soți dovedeau, atît de evident, dar numai pentru norocoșii aflați în preajma doamnei, ceea ce, eu unul, nu văzusem niciodată pe viu, și mai mult chiar, am putut să-mi amintesc, astfel, cît de rar am avut, eu însumi, inspirația durabilă a unei asemenea atitudini. M-am întrebat dacă cei doi erau conștienți de faptul că se manifestau, natural, într-o relație formidabil de spectaculoasă, dar, paradoxal, discretă. Am convingerea că știau exact ce fac. Era modul lor de a respira împreună.

Domnule, cît de des îi declarați soției admirația? Doamnă, cînd îi arătați soțului admirația dvs.? Părinți, de cîte ori le spuneți copiilor că îi admirați?
Mihai IDU

sursa "Dilema Veche"

La inceput am vrut sa scriu despre mine si sotul meu. Apoi, mi-am amintit de acest articol (citit aseara)..
Cititi-l! Si undeva.. printre randuri.. veti intelege si parerea mea despre casnicie, iubire, respect,ascultare, COMUNIUNE...

Bucurie frate Zaharia! Si.. sa ne fie de folos.

Last edited by eduardd; 21.05.2010 at 08:14:25.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 10:33:59
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Eu sunt o persoana fericita. Sotia mea prin tot ceea ce face imi doreste binele. Asa ca o ascult. Dar si eu la randul meu ii doresc binele. Si asa se face ca si ea ma asculta. Nu ascult de ea in functie de cat m-a ascultat, ci ascult pentru binele nostru.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 11:21:52
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Eu ma gandesc ca versetele din Efeseni nu trebuie citite unul fara de altul: intr-un cuplu ideal (caci de el este vorba), ascultarea merge mana in mana cu dragostea.
Adica ascultarea este intru dragoste si dragostea intru ascultare.
Sigur, putine sunt cuplurile ideale sau poate nici nu exista. Suntem toti pe o cale. Intrebarea ar fi deci cum sa facem sa fim pe acea cale si nu pe delaturi.
Nu exista retete, cred.
Inca ceva la care ma gandesc: in lumea moderna cuvantul ascultare face sa se iteasca alte ascociatii decat cele din vremea in care au fost poate scrise. Nu este vorba deci de tiranie, de ascultare servila etc. Este, cum spuneam, ascultare intru dragoste.
Vechi 21.05.2010, 12:00:23
mihai idu mihai idu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2010
Implicit era modul lor de a respira impreuna

Este vorba despre parintele Ioan Pintea si sotia lui ... cunoasteti, nu ?
Reply With Quote
Vechi 21.05.2010, 14:46:18
eduardd
Guest

Implicit

Maica Domnului sa ne daruiasca cat mai multi Oameni ca parintele si ca dumneavoastra!

Cu respect ..

un om simplu..
Reply With Quote
Vechi 22.05.2010, 14:31:12
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Smile

Un compliment destul de dragut... multumim!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 24.05.2010, 15:21:14
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Cum sa nu asculte sotia de mine si eu de ea, cand stim ca ne-am da viata unul pentru altul.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sotul ideal cdiasimi Nunta 231 17.07.2012 10:34:54
sotul cel neideal VLCMirela Nunta 138 12.05.2012 12:10:57
Cine nu si-a inselat sotul/sotia?? anika12 Nunta 94 26.10.2011 17:16:41
Copiii nascuti prematur trebuie botezati si preotul trebuie chemat spre_rasarit Botezul 3 08.04.2011 19:23:54