![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pe-un picior de plaiu, Pe-o gură de raiu, Iată vin în cale, Se cobor la vale Trei turme de miei Cu trei ciobănei Unu-i Moldovean Unu-i Penticostalean, Și unu-i Caninian. Iar cel Penticostalean, Și cu cel Caninian, Mări se vorbiră, Ei se sfătuiră Pe l'apus de soare Ca să mi-l omoare Pe cel Moldovan Că-i mai ortoman Ș'are oi mai multe, Mîndre și cornute, Și cai invățați Și cîni mai bărbați!... Dar cea Mioriță Cu lîna plăviță De trei zile'ncoace Gura nu-i mai tace, Iarba nu-i mai place. - Mioriță laie, Laie, bucălaie, De trei zile'ncoace Gura nu-ți mai tace! Ori iarba nu-ți place, Ori ești bolnăvioară, Draguță Mioară? - Drăguțule bace! Dă-ți oile'ncoace La negru zăvoi, Că-i iarba de noi Și umbra de voi. Stăpîne, stăpîne, Iți cheamă ș'un cîne Cel mai bărbătesc Și cel mai frățesc, Că l'apus de soare Vreau să mi te-omoare Baciul Penticostalean, Și cu cel Caninian! - Oiță bîrsană, De ești năzdrăvană Și de-a fi să mor In cîmp de mohor, Să spui lui Caninian Și lui Penticostalean Ca să mă îngroape Aice pe- aproape În strunga de oi, Să fiu tot cu voi; In dosul stînii, Să-mi aud cînii, Aste să le spui, Iar la cap să-mi pui Fluieraș de fag, Mult zice cu drag! Fluieraș de os, Mult zice duios! Fluieraș de soc, Mult zice cu foc! Vîntul cînd a bate Prin ele-a răzbate, Ș'oile s'or strînge Pe mine m'or plînge Cu lacrimi de sînge! Iar tu de omor Să nu le spui lor. Să le spui curat Că m'am însurat Cu-o mindră crăiasă, A lumei mireasă; Că la nunta mea A căzut o stea; Soarele și luna Mi-au ținut cununa; Brazi și păltinași I-am avut nuntași; Preoți, munții mari, Paseri, lăutari, Păsărele mii, Și stele făclii! Iar dacă-i zării, Dacă-i întîlnii Măicuță bătrînă Cu brîul de lîna, Din ochi lăcrimînd, Pe culmi alergînd, Pe toți întrebînd Și la toți zicînd: Cine-au cunoscut, Cine mi-au văzut Mîndru ciobănel Tras printr'un inel? Fețișoara lui, Spuma laptelui; Mustețioara lui, Spicul grîului; Perișorul lui, Peana corbului; Ochișorii lui, Mura cîmpului!... Tu Mioara mea, Să te'nduri de ea Și-i spune curat Că m'am însurat Cu-o fată de crai, Pe-o gură de rai. Iar la cea măicuță Să nu spui, drăguță, Că la nunta mea A căzut o stea, C'am avut nuntași Brazi si păltinași, Preoți, munții mari, Paseri, lăutari, Păsărele mii, Și stele făclii!...
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Am un prieten fotograf | mirelat | Stiri, actualitati, anunturi | 105 | 28.03.2012 16:07:11 |
| O problema cu un prieten . | Templier Knight | Generalitati | 3 | 12.03.2012 15:01:38 |
| Parerea unui prieten ! | ionion | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 19.10.2010 23:49:48 |
| Televizorul, dusman sau prieten? | amatyyy | Generalitati | 35 | 31.12.2009 03:11:57 |
| prieten vs religie | mirelat | Generalitati | 30 | 10.11.2009 23:15:07 |
|
|