Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.06.2010, 21:13:21
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Parerea m ea este ca in general nu este bine sa te casatoresti asa de devreme, dar nici sa traiesti in concubinaj.
Pana pe la 25 ani trebuie sa faci scoala, sa studiezi sau sa-ti faci o meserie, sa-ti faci un rost. In plus este rau sa incepi cu relatii si casatorie asa devreme. Trebuie sa te maturizezi, sa vezi bine ce vrei de la viata si ce fel de partener(a) ti se potriveste si iti doresti. Trebuie sa te si distrezi, sa-ti traiesti putin tineretea.
Dupa ce te-ai casatorit nu mai poti, intri in greu.
Apoi te casatoresti si faci copii.
In ziua de azi copiii se maturizeaza trupeste, hormonal, sexual f.devreme. Deja de la 11-12 ani au prieten(a) si isi incep relatiile.
De ce se grabesc asa? Nu stiu.

De ce multi nu pun pret pe casatorie?
1. Este o idee acum la moda, ca s-a demodat casatoria, ca este doar un act si se poate si fara el (chiar mai bine). Multi spun ca tine mai bine o relatie fara incorsetare cu acte si etc. Oamenii se simt fortati, incorsetati. Daca pe urma nu mai merge si vor sa se desparta, este mai greu casatorit...
Biserica? Depinde ce educatie primesc tinerii.
2. Nu sunt bani de nunta. Nu sunt posibilitati. Si nasi se gasesc greu din aceasta cauza.
E greu pentru multi sa organizeze o casatorie.
3. Daca si cat tine casatoria? Daca este bazata pe dragoste trebuie sa tina vesnic, mai ales daca ai gasit persoana potrivita. Se poate intampla ca si din motive de mari greutati, sa se distruga pana la urma casatoria.
Si atunci te legi la cap cu divort, cu cheltuieli etc.
Lumea se intreaba adesea: in fond ce avantaje avem daca ne casatorim?
Obligatii si cheltuieli.

Am incercat si eu sa spun cam ce am auzit, cam ce motive invoca lumea.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Paralela intre Cruciada si Jihad ioanna Religia Islamica 6 23.01.2012 10:44:37
A trai in Hristos costel Generalitati 22 12.04.2011 14:48:01
Diferenta intre spovedanie si discutie cu preotul sophia Impartasania (Taina Euharistiei) 37 06.03.2010 15:46:44
Ce inseamna pentru voi a trai in strainatate? Fani71 Generalitati 250 01.12.2009 22:53:20
Fuge de lumina, dar nu poate trai fara ea. Ce-i? amatyyy Generalitati 5 20.11.2009 00:34:06