Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.06.2010, 14:10:40
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Daca reusim la fiecare spovedanie sa taiem dupa lista , definitiv , cate un pacat !
Nu vom reusi niciodata sa taiem niciun pacat daca nu traim in rugaciune si smerenie cu pocainta.

Rugaciunea ma tine conectat la viata lui Dumnezeu dupa cum este ingaduit, smerenia ma va tine cu gandul la pacat si ma va feri sa judec pe cineva, pocainta ma va indrepta spre calea schimbarii launtrice, pentru ca pocainta inseamna sa renuntam la tot ceea ce gandeam si faceam inainte!

Si totusi...Dumnezeu nu sta sa ne numere pacatele! Dumnezeu ne vrea acasa! Asta e cea mai mare dorinta a Lui, sa fim acasa in bucuria cantecului si a ospatului cel mare!
Vechi 05.06.2010, 14:49:35
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Pentru Dumnezeu , noi suntem copiii Lui dragi, carora le-a dat chipul Sau minunat, de aceea trebuie sa avem incredere totala in El, in indurarea Sa si sa ne adresam Lui fara retinere.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 20:48:55
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Pentru Dumnezeu , noi suntem copiii Lui dragi, carora le-a dat chipul Sau minunat, de aceea trebuie sa avem incredere totala in El, in indurarea Sa si sa ne adresam Lui fara retinere.
Retinerea , rusinea , teama , deznadejdea , uitarea si alte cele sunt CLAR de la diavol , de la uratorul sufletelor , caci El nicicand nu ne-a intors spatele , si nici nu ne-a rasplatit dupa marimea nelegiuirilor noastre ! Putina bunavointa , putina luciditate si nu in ultimul rand mai mult bun simt , sunt elemente indispensabile unei relatii , cat de cat , sanatoase cu Dumnezeu . Nu de vorbe pompoase , nu de definitii are nevoie Dumnezeu , ci , de sinceritatea si iubirea noastra neconditionata !
Vechi 06.06.2010, 22:05:58
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Cred ca cel mai frumos si bun mod de a ne purta fata de Dumnezeu este a avea iubire catre toti cei pe care, de'a lungul vietii, Domnul ii trimite langa noi. Cineva zicea cum ca la Judecata faptelor noastre, Domnul ne va intreba, pe noi, cei ce nu am iubim pe omul de langa noi: "De ce nu mi'ai dat voie sa il iubesc pe om prin tine ?!"

Reply With Quote
Vechi 06.06.2010, 22:22:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Cred ca cel mai frumos si bun mod de a ne purta fata de Dumnezeu este a avea iubire catre toti cei pe care, de'a lungul vietii, Domnul ii trimite langa noi. Cineva zicea cum ca la Judecata faptelor noastre, Domnul ne va intreba, pe noi, cei ce nu am iubim pe omul de langa noi: "De ce nu mi'ai dat voie sa il iubesc pe om prin tine ?!"
Crezi doar, este o bănuială, o subpoziție , sau asta simți ? Este foarte important cea ce simțim , nu cea ce simt alții , căci în asta constă sinceritatea noastră la care mă refeream ceva mai sus ! Dumnezeu este trăire, nu teorie !
Vechi 08.06.2010, 12:36:31
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Implicit

Cred ca relatia noastra cu Dumnezeu depinde foarte de imaginea pe care o avem despre El. Atunci cand credem si marturisim un DUmnezeu iubitor a carui mila si dragoste invinge dreptatea pentru om care se pocaieste...cred ca luam cu totul alta perspectiva.

Durerea mea cea mai mare este faptul ca multi nu reusesc sa transmita celorlalti adevarata imagine a lui Dumnezeu! Desi....Evanghelia e plina de imagini autentice despre Dumnezeul Cel Bun, Iubitor, Care se jertfeste...Care cheama, mangaie, tamaduieste....si se inmoaie efectiv in fata oamenilor smeriti si care doresc sa se pocaisca...adica sa se schimbeeeee!
Vechi 08.06.2010, 12:50:29
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Cu Dumnezeu comunicam prin post,impartasire deseori,rugaciuni,privegheri,paza simturilor.
Ca sa comunicam cu El,trebuie sa pazim poruncile,sa ne jertfim viata lui Hristos.
Daca suntem caldicei,nu vom putea vorbi cu Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne purtam sarcinile unul altuia dmb Umanitare 15 20.02.2007 10:50:58