Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.06.2010, 13:38:00
OmuBun
Guest

Implicit

Parintele Savatie spunea despre cei care mor cu patima betiei ca sunt considerati la fel ca sinucigasii si ca in mod normal nu se fac rugaciuni pentru ei. Adevarul este ca, daca ai mintea tulbure, nu prea vad ce rugaciuni mai esti in stare sa faci. Unul din exemplele pe care le-am intalnit in Pelerinul rus, a fost a unui ofiter care a pierdut tot datorita acestei patimi si era foarte aproape sa-si piarda si sufletul pana cand cineva i-a oferit o Evangelie. Desi a refuzat-o, desi a stat departe de ea mult timp, la un moment dat a zis sa incerce si de cate ori ii venea sa plece sa caute de baut, citea cate un capitol din Sf. Evanghelie. Astfel, incet-incet, a ajuns sa nu mai puna gura pe alcool si nici sa mai simta nevoia. Acest exemplu ar trebui experimentat indiferent de viciul pe care-l avem, iar reusita este sigura.
Totusi, trebuie sa recunoastem ca, daca nu avem si concursul celui in cauza, sansele de reusita sunt aproape zero.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 22:24:43
Adrinskaia Adrinskaia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Am citit de curand la parintele Cleopa, ca o sotie care se lupta de ceve timp cu patimile sotului, a ascultat de o batrana, care a invstat o sa tina post negru trei zile, desi nu mai tin minte prea mult cu exactitate, si barbatului a ajuns sa i fie tare rau ceva vreme, dar cand si a revenit a devenit alt om...imi cer iertare ca nu am retinut pe cat de bine as fi vrut...
Reply With Quote
Vechi 26.07.2010, 11:59:27
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adrinskaia Vezi mesajul
Am citit de curand la parintele Cleopa, ca o sotie care se lupta de ceve timp cu patimile sotului, a ascultat de o batrana, care a invstat o sa tina post negru trei zile, desi nu mai tin minte prea mult cu exactitate, si barbatului a ajuns sa i fie tare rau ceva vreme, dar cand si a revenit a devenit alt om...imi cer iertare ca nu am retinut pe cat de bine as fi vrut...
Poti sa trimiti la sursa daca mai tii minte titlul cartii...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
patima fumatului.... Mtcrysty17 Generalitati 2 16.09.2011 22:17:03
Patima ChEoPs Generalitati 13 27.06.2011 00:22:32
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13
patima bauturii alina_magura Rugaciuni 15 04.03.2008 13:44:00
patima? stef_sumner Generalitati 74 13.06.2007 23:32:06