Sfantul Inchisorilor
Rar mi-a fost dat sa citesc o carte atat de cutremuratoare.Rar mi-a fost dat sa aflu despre un om precum Valeriu Gafencu.Nu mi-am imaginat niciodata ca acum nu foarte multi ani au existat oameni precum acest om.Nu am crezut ca este posibil dpdv medical ca cineva sa faca fata durerii,torturii si chinului intr-un asemenea mod.Daca printre dvs exista oameni credinciosi dar care inca mai au dubii,acesta carte ar trebui sa le spulbere definitiv.Nu sunt inventii,nu sunt minciuni,nu este un roman.Sunt marturii ale supravietuitorilor,
cutremuratoare si greu de descris in cuvinte.Valeriu Gafencu a vazut-o pe Maica Domnului.Chiar el a descris momentul.Daca cineva crede ca acest om ar fi putut minti sau ca ar fi fost nebun>il invit sa citesca cartea si apoi sa-si ceara scuze in gand daca cumva a putut gandi asa ceva.Indiferent de explicatia pe care am cautat-o trebuie sa spun un lucru:Valeriu Gafencu a fost un model de traire crestin cum rar mi-a fost dat sa vad.Doar Credinta lui fara limite,frumoasa,calda,buna si plina de smerenie l-a insotit in lungul cosmar al inchisorilor acelei perioade.Credinta sa nu a ramas fara ecou iar rugaciunele sale au fost auzite.Cine va citi va vedea la ce ma refer.Sunt dovezi greu de contestat afara de situatia cand cineva ar spune ca toti acei oameni mint.Refuz sa cred ca un asemenea om ar putea exista.Acei oameni nu putea minti si veti vedea in carte de ce.
Turcanu,o bestie a acelor inchisori, spunea:
,,Daca Hristos ar fi trecut prin mainile acestea nu mai ajungea nici El pe Cruce.N-ar fi inviat.N-ar fi fost crestinism,acesta mare minciuna si toata lumea ar fi trait in liniste.Eu sunt Turcanu!Primul si ultimul!Nu s-a nascut un altul care sa-mi ia locul.Eu sunt adevarata Evanghelie!Eu o scriu acum.Am pe ce o scrie : pe starvurile voastre".
Valeriu Gafencu a raspuns la ura cu dragoste,la tortura cu rugaciune si la umilinta si teroare cu smerenie.,,Sunt nebun intru Hristos".Sensul acestor vorbe l-am inteles dupa ce am citit acesta carte despre un om in fata caruia nu as fi cutezat sa spun nimic.M-am intrebat mereu ce a lasat Cel de Sus in noi.Citind cartea despre Credinta,chinurile si sfarsitul acestui om si am inteles raspunsul la intrebari care ma framintau demult din perspectiva umana.Sunt multe alte aspecte care vor fi descoperite de cei care vor citi cartea.
Mi-a fost foarte greu sa aleg un capitol anume dar am ales unul care sa ilustreze o mica parte a imaginii celui care a fost Valeriu Gafencu.Sunt oameni care spun ca Dumnezeu nu exista/nu mai face miracole,ca Ne-a parasit sau ca nu mai exista sfinti.Oare asa sa fie?Va invit sa cititi cartea.Sper ca in max 1-2 ore sa pot posta acel capitol.Probabil va fi impartit in 2 posturi.
Last edited by Scotianul; 15.06.2010 at 02:12:44.
|