Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2010, 19:01:27
SamFromUrath SamFromUrath is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.06.2010
Implicit

Pai, cand nu in viata asta nu ai posibilitati de a trai o viata usoara si in general sa te bucuri de ceea ce ofera planeta asta, nu-ti ramane decat sa speri la promisiunile care vorbesc despre o viata vesnica si fara griji.
Iar ca omul sa se impace cu aceasta stare de fapt , chinuiala, saracia, boala si toate celelalte "binecuvantari" au fost transformate in virtuti si metode in "folosul" nostru.Si omului i s-a parut chiar logic ca suferinta e calea spre fericire.Multumirea pamanteasca a devenit sinonimul caii spre pacat/pierzanie.

Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0 Vezi mesajul
Experienta ne-a dovedit ca, la nivel general, in tarile cu bunastare materiala credinta e invers proportionala.
In Vechiul Testament, pe evrei ii ajuta Dumnezeu le dadea bogatie materiala, apoi si-o luat in cap. Mai venea un val de pedepse, se pocaiau, apoi iar ii ajuta Dumnezeu. Omul si-o ia in cap daca dpdv material sta bine...
Reply With Quote
Vechi 18.06.2010, 19:18:53
idealist
Guest

Implicit

Cand Hristos a spus "pe saraci ii aveti intotdeauna cu voi" s-a referit la alta idee. Daca interpretezi in sensul ca Dumnezeu nu ajuta in probleme materiale uite opinia mea:
Daca Dumnezeu ne-ar da toate cele bune in aceasta lume, am trai intr-un rai pamantesc. Totusi noi nu meritam sa traim intr-un rai, pentru ca am fost izgoniti dintr-unul.
Cred ca ar trebui sa acceptam regulile: "..osteneală să te hranești în toate zilele vieții tale! Spin și pălămidă iți va rodi el și ... În sudoarea vieții tale iți vei mânca pâinea ta" e canonul dat pentru a ne ispasi pacatul.
Pana atunci eu cred ca ar trebui sa fim mai buni, construind pe pamant acel "Heliopolis" a lui Campanella, sa gandim si sa muncim(nu doar sa muncim, si nu doar sa gandim).
Prin munca inteleg lucrarea concreta(sa nu fie dubii).
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CRIZA MONDIALA saccsiv Generalitati 12 16.04.2012 08:25:18
Monseniorul Ioan Robu despre criza economica andra_v Biserica Romano-Catolica 0 10.04.2012 10:43:47
Urgia economica Mihnea Dragomir Generalitati 41 23.09.2011 18:38:42
Criza = ? elena20 Generalitati 7 28.07.2010 01:24:18
Despre criza laurschepsis Generalitati 2 07.10.2009 11:46:25