![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
deci cum tu afirmi, dupa nasterea Mantuitorului a fost fara pacat. dar inainte de asta? ce te face sa crezi ca o alta fecioara neprihanita nu putea avea acelasi har?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tiam raspuns de citeva ori la aceasta intrebare dar iti mai raspund. Pentru ca a fost voia LUI DUMNEZEU de asta sa si prorocit in VT de asta nu putea sa fie alta fecioara din semintia lui Iuda.DUMNEZEU A ALESO PE FECIOARA MARIA DEOARECE NU PUTEA SA FIE ALTA FEMEIE PENTRU CA NU ERA ALTA FEMEIE CARE SA POATA SA INDEPLINEASCA ACELE CERINTE PE CARE LEA CERUT DUMNEZEU. Tu ce crezi cind coboara intrun om FIUL LUI DUMNEZEU si DUHUL SFINT care este tot al LUI DUMNEZEU oare acel om mai poate avea pacat in el? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu" Dc era fara pacat nu ar fi avut nevoie de Mantuitor. Citat:
De und stii tu ca nu mai era o alta fecioara neprihanita in toata istoria Israelului? tu nu vezi ce spui? Care erau cerintele lui Dumnezeu in legatura cu fecioara si care nu puteau fi indeplinite de nimeni altcineva? Pavel a fost plin de Duhul Sfant si se considera cel mai mare dintre pacatosi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ea a adus slava lui Dumnezeu ,din smerenia ei nu se dovedeste ca avea pacat. Ea a fost fara de pacat ,altfel nu l-ar fi purtat in pantece pe Dumnezeu ,cel fara de pacat. Dumnezeu nu putea sa se nasca dintr-o fiinta pacatoasa. Ea a fost curata si cu trupul si cu sufletul. E o rugaciune care spune asa : "pe ceea care este mai inalta decat toate cerurile si mai curata decat stralucirile soarelui ,pe stapina lumii cu cantari sa o slavim"(Paraclisul Maicii Domnului) Apreciezi totusi ca nu vii aici cu intentia vadita de a blasfemia ,asta e gandirea ta ,atat poti tu gandi ,tu ai mult rationament ori credinta nu e=ratiune. Sa te lumineze Dumnezeu ! |
|
|||
|
|||
![]()
Ma repet, dc nu avea pacat nu ar fi avut nevoie de Mantuitor. Dar prin faptul ca ea insasi afirma "Domnul, Mantuitorul meu" isi recunoaste nevoia de mantuire.
Citat:
Iisus a fost nascut din Dumnezeu, de aceea ce nu a avut pacat. Chiar dc nu vrei sa accepti realitatea, fecioara Maria a mostenit natura adamica. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu cred ca problema aceasta e foarte subtila pentru ca nu se pune in termenii: Dumnezeu poate orice. ci mai degraba asa: ce poate face Dumnezeu cu ceea ce-i ingaduie libertatea omului! (daca Dumnezeu a pus libertatea in om, nu este El cel care o va incalca) nu e esential daca a existat sau nu alta fecioara neprihanita intre fecioarele Israelului, ci e important ca aceasta Fecioara a spus DA lui Dumnezeu cand El i-a cerut asta. (pentru ca putea sa-i spuna nu. de ce? deoarece vestirea ingerului aducea, in acelasi timp, o veste cumplita. or fi asteptand toti evreii nasterea Mantuitorului, dar o fata nemaritata care se afla insarcinata era omorata cu pietre. deci vestea ca vei naste fiu, fara de barbat, insemna pentru ea: esti gata sa te supui Mie in ciuda faptului ca ceilalti te vor dispretui, condamna, omori?) prin urmare ce importanta are daca erau 10000 de fecioare in Israel, dar numai una gata sa accepte aceasta sarcina cu toate greutatile ei? sau crezi ca Dumnezeu putea trece peste libertatea Fecioarei Maria sau a oricui pentru a-si impune voia LUI? pe de alta parte eu cred ca Dumnezeu e mult mai destept (iarta-ma Doamne!) decat credem noi sau decat putem crede. El Care stie toate, stia si despre acest suflet neprihanit inainte de crearea lumii si era foarte usor pentru El sa-l faca sa se nasca exact acum, la plinirea vremii, cand era nevoie si cand toate celelalte conditii erau indeplinite. doar Dumnezeu hotaraste cand si pe cine face sa se nasca, nu noi cu mintiuta noastra. Hristos in mijlocul nostru! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
"Și a venit și mi-a grăit zicând: "Daniele, chiar acum am sosit ca să-ți deschid mintea. Când tu ai început să te rogi, poruncă mi-a fost dată și eu am venit ca să-ți vestesc, căci tu ești un om iubit de Dumnezeu. Ia aminte la cuvânt și înțelege vedenia! Șaptezeci de săptămâni sunt hotărâte pentru poporul tău și pentru cetatea ta cea sfântă până ce fărădelegea va trece peste margini și se va pecetlui păcatul și se va ispăși nelegiuirea,până ce dreptatea cea veșnică va veni, vedenia și proorocia se vor pecetlui și se va unge Sfântul Sfinților. Să știi și să înțelegi că de la ieșirea poruncii pentru zidirea din nou a Ierusalimului și până la Cel-Uns - Cel-Vestit - sunt șapte săptămâni și șaizeci și două de săptămâni; și din nou vor fi zidite piețele și zidul din afară, în vremuri de strâmtorare. Iar după cele șaizeci și două de săptămâni, Cel-Uns va pieri fără să se găsească vreo vină în El, iar poporul unui domn va veni și va dărâma cetatea și templul. Și sfârșitul cetății va veni prin potopul mâniei lui Dumnezeu și până la capăt va fi război - prăpădul cel hotărât. " Dupa cum vezi, venirea lui Mesia era plasata intr-un context clar, independent de fecioara Maria. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
iarta-ma, dar eu nu afirm ca plinirea vremii inseamna nasterea Fecioarei, dar nasterea Mantuitorului implica obligatoriu si existenta unei mame pentru El, altfel cum s-ar fi putut naste? ceea ce am spus eu esta ca Dumnezeu a stiut mai dinainte care fecioara va fi vrednica si a facut-o/randuit-o sa se nasca exact in acea perioada si nu in alta a istoriei. atat. Hristos in mijlocul nostru! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fecioara Maria a fost o fecioara neprihanita care a trait in perioada in care trebuia sa se nasca Mesia si Dumnezeu a ales-o pt a-l naste pe Mesia. Dar asta nu exclude existenta altor fecioare neprihanite de-a lungul istoriei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
deoarece cred in atotstiinta lui Dumnezeu afirm cu tarie ca El nu putea sa aleaga pentru nasterea Fiului Sau decat sufletul cel mai neprihanit dintre toate cele pe care El insusi le-a scos din nefiinta si le-a zidit "indeosebi inimile". daca El ne stie pe toti de la inceputul lumii, nu crezi ca stia si ca numai aceasta Fecioara va fi cea care il va naste si nu alta? Hristos in mijlocul nostru! |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iacov si Isav(Esau) sau Edom. | Danut7 | Din Vechiul Testament | 2 | 24.01.2011 01:29:52 |
Evanghelia lui Iuda | ben_gal | Iudaismul | 7 | 15.04.2010 17:43:32 |
Cu cine s-a luptat Iacov si de ce? | Agkelos | Din Vechiul Testament | 12 | 21.09.2009 11:19:24 |
Un verset din Evanghelia de azi | achimovjan | Generalitati | 131 | 18.07.2008 23:42:09 |
Fericitul Iacov Talikis | jenica | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 19.09.2007 22:04:53 |
|