Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2010, 23:08:52
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
"Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine. Sfânta Evanghelie după Ioan cap 15

Daca eu spun ca lumina soarelui ajunge la noi in casa PRIN intermediul ferestrelor ( geamurilor )...si te intreb de unde purcede aceasta lumina...poti sa-mi raspunzi ca si din soare dar si din geam ? Ce ne facem noaptea atunci ?
Lumina soarelui ajunge la noi in ciuda ferestrei, traversand-o, nu prin intermediul ferestrei. Lumina ajunge mai bine daca nu exista fereastra. Iar fereastra nu trimite lumina.

Pentru Sherlock Holmes - Biserica Ortodoxa este pentru sau impotriva pedepsei cu moartea ? Dar in ceea ce priveste tortura ca metoda judiciara, care este pozitia Bisericii Ortodoxe ?

Last edited by Erethorn; 21.06.2010 at 23:11:20.
Vechi 21.06.2010, 23:48:43
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Lumina soarelui ajunge la noi in ciuda ferestrei, traversand-o, nu prin intermediul ferestrei. Lumina ajunge mai bine daca nu exista fereastra. Iar fereastra nu trimite lumina.

Pentru Sherlock Holmes - Biserica Ortodoxa este pentru sau impotriva pedepsei cu moartea ? Dar in ceea ce priveste tortura ca metoda judiciara, care este pozitia Bisericii Ortodoxe ?
bravo erethorn,

Esti semi-ortodox sau catolic light ( usor ).Cuvintul PRIN desemneaza transferul,mediul prin care trece lumina si nu sursa.Un catolic adevarat insa,precum Mihnea,ar spunea ca lumina provine si din geam,insa nu principaliter...sursa majora raminind totusi soarele.

Intr-o casa fara ferestre,nu stiu cum mai ajunge lumina la tine...ok,te-am inteles totusi...dar trebuie sa fie macar o spartura in zidul acela compact.

Ce intrebari ati ajuns sa va puneti ?...Doamne fereste!

draga Mihnea,

Eu nu mai citesc acel site,autorul lui nu-mi inspira incredere,este un ecumenist,....acum apare multe lucruri ciudate si la noi in ortodoxie,cei care conduc Biserica sint pusi pe distrus,modifica slujbele,rugaciunile,au incercat si cu Sfinta Liturghie,ca peste tot de altfel...spune-mi si mie ca esti medic si om rational....cum l-a omorit Petru pe Anania ?
Vechi 22.06.2010, 00:03:10
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Sherlock, nu sunt catolic nici light nici heavy, sunt pur si simplu catolic :)

Din punct de vedere teologic, sunt un mare zero, recunosc, fiind de profesie jurist si lipsindu-mi timpul necesar pentru a aprofunda teologia.

Insa, in calitate de credincios catolic, sunt in ascultare fata de Biserica, iar Biserica spune filioque, asa ca filioque este si pentru mine.

Intrebarea cu tortura am pus-o cu un scop bine precizat. In Romania ortodoxa, tortura a fiintat ca mijloc legal de a obtine marturii in cadrul procesului penal, pana in secolul XIX. Eram curios daca Biserica a avut un punct de vedere cu privire la aceasta situatie.
Vechi 22.06.2010, 00:37:25
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Sherlock, nu sunt catolic nici light nici heavy, sunt pur si simplu catolic :)

Din punct de vedere teologic, sunt un mare zero, recunosc, fiind de profesie jurist si lipsindu-mi timpul necesar pentru a aprofunda teologia.

Insa, in calitate de credincios catolic, sunt in ascultare fata de Biserica, iar Biserica spune filioque, asa ca filioque este si pentru mine.

Intrebarea cu tortura am pus-o cu un scop bine precizat. In Romania ortodoxa, tortura a fiintat ca mijloc legal de a obtine marturii in cadrul procesului penal, pana in secolul XIX. Eram curios daca Biserica a avut un punct de vedere cu privire la aceasta situatie.
Ooo,iti mai recunosti si nestiinta...deja esti 75,4% ortodox.Vezi ca Biserica spune multe,...sa nu furi,sa nu minti,sa nu omori ( avort ) sa nu faci desfrinare,sa iubesti....te inteleg totusi.Dumnezeu sa te ajute!

Tortura este o barbarie,o cadere din legea iubirii...ba chiar din cea a firii umane.Apanajul demonilor cu siguranta.

Tags
primatul papal, roma, vatican

Thread Tools
Moduri de afișare