![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Esti semi-ortodox sau catolic light ( usor ).Cuvintul PRIN desemneaza transferul,mediul prin care trece lumina si nu sursa.Un catolic adevarat insa,precum Mihnea,ar spunea ca lumina provine si din geam,insa nu principaliter...sursa majora raminind totusi soarele. Intr-o casa fara ferestre,nu stiu cum mai ajunge lumina la tine...ok,te-am inteles totusi...dar trebuie sa fie macar o spartura in zidul acela compact. Ce intrebari ati ajuns sa va puneti ?...Doamne fereste! draga Mihnea, Eu nu mai citesc acel site,autorul lui nu-mi inspira incredere,este un ecumenist,....acum apare multe lucruri ciudate si la noi in ortodoxie,cei care conduc Biserica sint pusi pe distrus,modifica slujbele,rugaciunile,au incercat si cu Sfinta Liturghie,ca peste tot de altfel...spune-mi si mie ca esti medic si om rational....cum l-a omorit Petru pe Anania ?
|
|||
|
|||
![]()
Sherlock, nu sunt catolic nici light nici heavy, sunt pur si simplu catolic :)
Din punct de vedere teologic, sunt un mare zero, recunosc, fiind de profesie jurist si lipsindu-mi timpul necesar pentru a aprofunda teologia. Insa, in calitate de credincios catolic, sunt in ascultare fata de Biserica, iar Biserica spune filioque, asa ca filioque este si pentru mine. Intrebarea cu tortura am pus-o cu un scop bine precizat. In Romania ortodoxa, tortura a fiintat ca mijloc legal de a obtine marturii in cadrul procesului penal, pana in secolul XIX. Eram curios daca Biserica a avut un punct de vedere cu privire la aceasta situatie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tortura este o barbarie,o cadere din legea iubirii...ba chiar din cea a firii umane.Apanajul demonilor cu siguranta.