![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Cum vezi tu reincarnarea unui om mantuit? Ce rost mai are? [in eventualitatea in care crezi in mantuire]
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]()
Dar eu nu inteleg cum poate sa creada cineva in reincarnare cand sfideaza bunul simt?
Omul, se zice, se reincarneaza ca urmare a pacatelor savarsite in viata traita anterior ultimei sale morti. De ce? Ca sa indure toate suferintele in noua sa forma de existenta (sa zicem ca tot om). Unde e dreptatea lui Dumnezeu aici? Accept sa ma pedepasesca, dar macar sa stiu de ce. Cum pot plati pentru o datorie pe care eu n-o stiu? Si de unde stiu eu cu ce am pacatuit in viata trecuta ca sa nu mai pacatuiesc acum? Daca eu consider ca e normala acea fapta? Ma reincarnez la nesfarsit? Teoria asta (a reincarnarii), si-asa subreda, e incompleta. Ca daca o scrie cineva cu totul, e distrusa dintr-o pocnitura de degete. Cum a aparut omul ca sa se reincarneze? Se spune ca sufletul lui exista deja (preexista), dar s-a plictisit de Rai si a cazut pe Pamant. Dar daca si de Rai ne plictisim, mai fratilor, atunci e grav! Cum sa te plictisesti de absolut? De fericirea vesnica? In Rai fericirea nu e ca pe pamant. Aici trupul nu produce constant hormoni ca sa ne simtit extaziati mereu (sa nu negam ca sentimentele sunt intermediate de substantele chimice, dar sa nu gresim gasind cauza in aceste substante, cand de fapt ele sunt efectul ; cauza e sufletul), si chiar daca ar produce, ar surveni acomodarea. In Rai altfel de trupuri sunt. Daca ne plictisim de Rai, degeaba tot cadem pe Pamant, ca la intoarcere ne vom bucura pe moment, vom sti sa apreciem, dar monotonia se va instala iar. Last edited by Laur28; 24.06.2010 at 23:09:34. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Memoria vietilor trecute se sterge pentru ca aici trebuie sa atingi esenta iubirii cu sufletul,ratiunea nu iti este de mare folos in acest caz,altfel ai fi ca un elev care isi face temele superficial de gura parintelui. Deasemenea,aici nu esti lasat chiar de capul tau,ci exista modalitati prin care ti se atrage atentia cand gresesti,doar ca omul in incapatanarea si trufia lui,prefera sa fie atent la propriul ego de multe ori,de aceea omul acumuleaza alte "datorii" si plateste prin suferinta ceea ce ar putea invata prin iubire,smerenie,iertare etc In momentul in care toate aceste lectii sunt invatate,omul nu mai are nevoie sa se intrupeze pe Pamant,accede la un nivel superior sufletesc si ajunge la Mantuire. Pana la urma nu trebuie sa fiti atat de indignati ca altii au o parere diferita de a marii majoritati,este dreptul si alegerea lor,asa cum este dreptul si alegerea voastra sa pastrati opiniile proprii. Iar sa judeci cat de crestin e unul si altul...asta numai Dumnezeu o poate face privind in sufletele noastre.
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 25.06.2010 at 05:26:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Măcar aceste idei ar trebui să-ți arate că greșești, dacă învățătura Bisericii o consideri redundantă. Nu înțeleg de ce voi, cei care susțineți idei eretice vă numiți ortodocși. Ortodox e cel care acceptă învățătura Bisericii, ceilalți sunt eretici iar dacă se folosesc de numele de ortodocși nu fac decât să producă sminteli.
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 25.06.2010 at 07:15:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In caz ca cineva mai avea dubii ca crestinismul unora seamana leit cu materialismul -dialectic al marxistilor Poate explici si ciudateniile/psihozele/anomaliile comportamentale din felul de a fi asa de diferit al pruncilor si al celor de virste fragede 1,2,3 ani. Oare au reusit micutii sa acumuleze ATITEA MEMORII incit sa-i schimbe in asa hal?..sau daca au acumulat memorii, oare de unde au venit pe lumea asta cu ele?..ca doar de aici nu l-eu capatat :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu ca reincarnarea este la alte religii.
Cee ce ma intreb eu este: cum se va face invierea mortilor? Cum vor fi ei? Vor fi iar trup?
|
|||
|
|||
![]()
Vor fi precum Ingerii din cer.
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Reincarnare | FlorinS | Generalitati | 48 | 04.01.2014 16:51:07 |
scrie undeva in biblie de reincarnare? | annajanette | Generalitati | 144 | 27.12.2013 20:00:51 |
Credeti ca... | kreed123 | Generalitati | 27 | 14.05.2011 17:50:21 |
Voi ce credeti????? | Templier Knight | Generalitati | 30 | 29.12.2010 17:31:52 |
Reîncarnare! | AdeLlA | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 09.11.2008 12:55:05 |
|